به گزارش خبرنگار شبستان، فتاح محمدی، در مراسم رونمایی از کتاب فتاح که عصر دیروز در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد، گفت: ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا از همه کسانی که تلاش کردند بخشی از خاطرات ما که برگی از تاریخ است منتشر شود به ویژه حوزه هنری تشکر می کنم.
محمدی ادامه داد: انقلاب اسلامی در شرایطی به وقوع پیوست که فرهنگ حاکم بر جهان را سکولاریزه کرده بودند. پیروزی انقلاب در بهمن 57 صدای دوباره روح الامین بود که به گوش جهانیانی که از خود بیگانه بودند، رسید. این پیروزی عهد و میثاق انسان با خدا را یادآوری کرد.
به گفته محمدی، انقلاب اسلامی یک تحول درونی بود که تحولات بیرونی انسان و جامعه را در عرصه علم، عقل، عقیده و عدالت جستجو می کرد.
وی با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت یک فرهنگ راهبردی است، عنوان کرد: فرهنگ ایثار و شهادت فرهنگی است که حراست، پاسداری و نشر آن وظیفه همگان است؛ حالا حالاها انقلاب ما به این فرهنگ نیاز دارد. فرهنگ ایثار و شهادت انقلاب را بیمه کرده است.
محمدی معتقد است: اسارت سخت و تلخ بود اما یک دانشگاه بود و معلم بزرگی داشت به نام ابوترابی.
وی با اشاره به اینکه هر لحظه اسارت مرگ بود، بیان کرد: آنچه اسرا را زنده نگه داشته بود عشق به امام و انقلاب و هدفمندی بود؛ ما احساس سختی نمی کردیم و هر روز قوی تر از دیروز می شدیم.
محمدی تصریح کرد: ما در هر شرایطی تکلیف داریم یک روز این تکلیف حسینی است و یک روز زینبی. ما در اردوگاه، رادیویی داشتیم که مخفیانه اخبار دنیا را به آسایشگاه دیگر انتقال می دادیم. مسئولان جمهوری اسلامی ایران از سازمان های بین المللی خواسته بودند وضعیت اسرا را پیگیری کنند در اردوگاه کمیته ای تشکیل شد که وضعیت اسرا را از سال 57 مکتوب و مستندسازی کنیم، قلم و کاغذهایی را آماده کردیم به 3-4 زبان دنیا در 90 صفحه وضعیت اسرا را مستند کردیم.
وی ادامه داد: یک روز صبح که محوطه را تمیز کردیم 4-5 نفر وارد شدند و از ما خواستند از مشکلات خود بگوییم، ما تقاضا کردیم که عراقی ها نباشند تا بتوانیم حرف بزنیم، نمایندگان سازمان ملل پذیرفتند و اسناد را در اختیار آنها قرار دادیم، نمایندگان سازمان ملل تعجب کردند که ما از کجا فهمیدیم آنها می آیند گفتیم از تغییر رفتار عراقی ها.
این آزاده با اشاره به خاطره ای از ابوترابی یادآور شد: آقای ابوترابی را در اوایل اسارت به انفرادی می بردند و بعد به اردوگاه برمی گردانند، یک بار ایشان شرایط جسمی بدی داشتند و مصادف شد با بازدید نمایندگان صلیب سرخ از اردوگاه، آنها تاکید کردند که آقای ابوترابی از وضعیت خود بگوید از افسر عراقی خواستند که دورتر بایستد، آقای ابوترابی گفت لازم نیست من موردی ندارم که بگویم، افسر عراقی بعدا تعجب کرد و گفت چرا از وضعیت خود چیزی نگفتی آقای ابوترابی گفت من و تو مسلمان هستیم نمی خواهم مشکلات مسلمانان را غیرمسلمان بشنود و به عنوان عیب و ایراد به فرهنگ و دین ما آسیب برسد.
وی با بیان اینکه ابوترابی با یک رفتار فضای اردوگاه را عوض می کرد، عنوان کرد: نمایندگان صلیب سرخ و حتی بعثی ها هم در برابر ابوترابی تعظیم می کردند.
محمدی خاطرنشان کرد: اسلام دین جامع و اکمل است و ظرفیت زیادی دارد، امیدوارم امت اسلامی از این ظرفیت برای انسجام داخلی و ترویج این دین الهی و انسانی بهره مند شود.
نظر شما