به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ستاد راهبردی اطلاعرسانی وقف در استان سمنان، حجتالاسلاموالمسلمین عبدالله واحدی در حاشیه نشست مشترک با مدیرکل آموزشوپرورش اظهار کرد: باید از ظرفیت وقف بهعنوان حامی و کمکحال آموزشوپرورش در پیشبرد برنامههای محول و تأمین هزینههای آموزشی و جاری مدارس استفاده شود.
وی افزود: باید تلاش شود تا با هدایت خیرین به سمت ایجاد موقوفات جدید با نیت تأمین هزینههای جاری و آموزشی مدارس، فضایی ایجاد کنیم تا مدیران مدارس فارغ از دغدغه تأمین اعتبار برنامهها، به کیفی سازی آموزش دانش آموزان بپردازند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان تصریح کرد: امروزه در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان کلیه اقدامات برنامه محور صورت میگیرد و در راستای فعالیتهای برنامه محور، طی سالهای اخیر نیازهای استان در حوزه موقوفات جدید بررسی و 5 اولویت جهت ایجاد وقفهای جدید شناساییشده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از نیازها و اولویتهای استان در وقف جدید مباحث علمی و پژوهشی است گفت: همکاران ما در ادارات اوقاف و امور خیریه سطح استان با ارائه مشاوره به خیرین و واقفانی که جهت ایجاد موقوفات مراجعه میکنند، نیازهای استان در سطح استان را عنوان میکنند.
واحدی خاطرنشان کرد: تأمین هزینههای مدارس و حوزههای علمیه یکی از نیازهای فعلی جامعه است که تحت عنوان کمک به مباحث علمی و پژوهشی جزو اولویتهای ایجاد وقف جدید در استان قرارگرفته است.
وی افزود: خیرین باید تلاش کنند این نیاز مهم و اساسی که باعث پرورش بهتر نسل آینده کشور میشود را موردتوجه قرار داده و در این جهت موقوفاتی را ایجاد نمایند تا مدارس بدون وابستگی به اعتبارات دولتی به انجام مأموریت تعلیم و تربیت دانش آموزان بپردازند.
تبیین فرهنگ وقف در مقطع ابتدایی در دستور کار قرار گیرد
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان گفت: وقف احسان ماندگاری است که باید از مقطع ابتدایی برای دانش آموزان تبیین شود.
محمدرضا جهان گفت: در حال حاضر مزایای سنت حسنه وقف برای برخی از مردم ناشناخته مانده و باید نسبت به فرهنگسازی و آگاهسازی مردم اقدام شود.
وی از آمادگی اداره کل آموزشوپرورش استان سمنان جهت همکاری با اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان در خصوص تبلیغ و ترویج این سنت حسنه در بین دانش آموزان خبر داد و گفت: توسعه و ترویج فرهنگ وقف نیاز به فرهنگسازی دارد و بهتر است این اقدام در سنین پائین تر در افراد صورت گیرد.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان اظهار کرد: در استان سمنان حدود یک هزار مدرسه در مقاطع مختلف وجود دارد و تأمین هزینههای جاری یکی از دغدغههای اصلی مدیران این مدارس است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از این هزینهها توسط خیرین و انجمنها اولیا و مربیان تأمین میشود و باید راهکاری جهت تأمین هزینههای جاری و آموزشی مدارس اتخاذ شود.
جهان با اشاره به اینکه تعدادی از مدارس استان در زمینهای موقوفه احداثشده گفت: در بسیاری از مدارس از ظرفیت وقف بهره جستهایم و با تنظیم سند اجاره با موقوفه، هم مشکل تأمین زمین حلشده و هم از محل اجاره پرداختی نیت واقفان خیراندیش در طول سال اجرا میشود.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان با اشاره به اینکه اقامه نماز جماعت در مدارس از اولویتهای آموزشوپرورش استان است و در بحث اقامه نماز جماعت در مدارس جزو استانهای پیشتاز در سطح کشور هستیم،اظهار کرد: اجرای سایر برنامههای فرهنگی نیز در اداره کل آموزشوپرورش دارای اهمیت بوده و از اداره کل اوقاف و امور خیریه استان میخواهیم ما را در اجرای برنامههای فرهنگی یاری کند.
تفاهمنامه برگزاری مسابقات قرآنی مقطع شکوفهها امضا شد
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان گفت: تفاهمنامه همکاری در برگزاری مسابقات قرآنی مقطع شکوفهها توسط مدیران کل اوقاف و امور خیریه و آموزشوپرورش استان سمنان امضا شد.
حجتالاسلام روحالله سلیمانی فرد اظهار کرد: بر اساس سیاستهای کلی سازمان اوقاف و امور خیریه و با هماهنگی وزارت آموزشوپرورش، در سال جاری اجرای مرحله شهرستان و استانی مسابقات قرآنی مقطع شکوفهها به ادارات آموزشوپرورش سپردهشده است.
وی افزود: بر اساس این توافق ضمن جلوگیری از موازی کاری، مقرر است این بخش از مسابقات توسط ادارات آموزشوپرورش با هماهنگی و همکاری ادارات اوقاف و امور خیریه انجام شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان تصریح کرد: در این تفاهمنامه مسابقات شکوفهها در مراحل آموزشگاهی، شهرستانی و استانی برگزار خواهد شد.
سلیمانی فرد با اشاره به فعالیتها قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان گفت: فعالیتهای قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان در سه بخش اجرا میشود.
وی بخش اول فعالیت قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه را برنامههای آموزشی قرآن عنوان کرد و افزود: طرح تربیت حافظان قرآن کریم بهعنوان یکی از برنامههای شاخص در ادارات اوقاف و امور خیریه است که در راستای نیل به منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ در سطح کشور طی چند سال اخیر در دستور کار قرارگرفته و در طول سال اجرا میشود.
برگزاری محافل انس با قرآن کریم با استفاده از قاریان برتر استانی، اساتید و قاریان بینالمللی و قرای مصری از دیگر برنامهها در حوزه آموزش بود که سلیمانی فرد به آن اشاره کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان تصریح کرد: برگزاری کارگاههای آموزش تلاوت قرآن کریم با استفاده از اساتید بومی و بینالمللی از دیگر برنامههای اداره کل اوقاف و امور خیریه در حوزه آموزش است.
وی برگزاری مسابقات در مراحل شهرستانی و استانی و اعزام نفرات برتر به مرحله کشوری را از برنامههای اداره کل اوقاف و امور خیریه در حوزه دوم کاری فعالیتهای قرآنی عنوان کرد.
سلیمانی فرد با اشاره به لزوم تدبر بیشتر در قرآن کریم خاطرنشان کرد: تدبر در قرآن کریم و برگزاری جلسات تفسیر قرآن کریم حوزه سوم فعالیتهای قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان است که بر اساس تدابیر اتخاذشده در اداره کل مقرر شد نسبت به توسعه آن اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه درگذشته این بخش بیشتر در ماه مبارک رمضان موردتوجه قرار میگرفت، افزود: با برنامهریزیهای صورت گرفته بهزودی شاهد راهاندازی جلسات هفتگی تفسیر قران کریم در تمام شهرستانهای استان با محوریت فعالان قرآنی خواهیم بود.
تفاهمنامه همکاری بین ادارات کل اوقاف و آموزشوپرورش تنظیم میشود
باهدف استفاده از ظرفیت وقف در تأمین هزینههای جاری و آموزشی مدارس استان سمنان، تفاهمنامه همکاری بین ادارات کل اوقاف و آموزشوپرورش تنظیم میشود.
مدیر روابط عمومی و اطلاعرسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان گفت: آموزشوپرورش یکی از نهادهای مؤثر در پیشرفت جامعه است و نقشی اساسی در تربیت نسلهای آینده کشور دارد.
بهنام مطلبی افزود: بهمنظور ایجاد راهکار در راستای تأمین بخشی از هزینههای جاری و آموزشی مدارس استان سمنان و باهدف همکاری در برنامههای بهزودی شاهد انعقاد تفاهمنامه همکاری بین این دو اداره کل خواهیم بود.
مدیر روابط عمومی و اطلاعرسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان تصریح کرد: بر اساس توافق مدیران کل اوقاف و امور خیریه و آموزشوپرورش استان مقررشده تفاهمنامه همکاری در زمینههای مختلف تنظیم و به امضا برسد و بر اساس آن ادارات شهرستانی در برنامههای مختلف طول سال از ظرفیتهای یکدیگر در پیشبرد مأموریتها بهره خواهند برد.
وی گفت: ایجاد موقوفات جدید جهت تأمین هزینههای مدارس مهمترین رکن در تفاهمنامه همکاری بین دو اداره کل اوقاف و آموزشوپرورش خواهد بود.
مطلبی خاطرنشان کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان در طول سال و در مناسبتهای مختلف، از مبلغین اعزامی از قم و مبلغین بومی استفاده میکند و بر اساس این تفاهمنامه با هماهنگی ادارات شهرستان از ظرفیت این مبلغین در مدارس نیز استفاده خواهد شد.
وی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب از وقف بهعنوان «نهادی ممتاز دینی» تعبیر کردهاند و باید تلاش کنیم با توسعه و ترویج این سنت نیکو، نسبت به رفع مشکلات اجتماع استفاده کنیم.
مدیر روابط عمومی و اطلاعرسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان افزود: وقف انفاق و احسانی بیمنت است و با رعایت کرامت افراد تلاش میکند نسبت به رفع بخشی از مشکلات در اجتماع اقدام کند.
نظر شما