برنامه پنج ساله دولت خلاهای قرآنی زیادی دارد

خبرگزاری شبستان: قربانی گفت: در برنامه پنج ساله کشور خلاهای قرآنی زیادی وجود دارد که وضعیت قرآنی مناسبی در آن دیده نمی شود ما در جامعه بسیج کشور این مسئله را پیگیری می کنیم و از رسانه ها نیز انتظار داریم تا در این زمینه وارد عمل شوند.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، رحیم قربانی، مسئول دارالقرآن الکریم بسیج کشور ضمن تشریح برنامه های بیست و چهارمین دوره مسابقات قرآن بسیج تصریح کرد: این دوره از مسابقات قرآن بسیج شاهد ابتکاراتی در امر قضاوت و داوری است. 27 داور ممتاز و صاحب نظر قرآنی این دوره از مسابقات قران بسیجیان را داوری می کنند. بر اساس آیین نامه جدید دارالقرآن الکریم بسیج در این دوره توجه به معنامحوری و تلاوت استادانه در دستور کار داوران قرار می گیرد به این معنا که داوران بر اساس میزان توجه قاریان به موضوع معنامحوری داوری می کنند.

 

وی افزود: از دیگر ابتکاراتی که در این دوره از مسابقات انجام شده تشکیل یک گروه هیئت منصفه است که تشکیل این گروه با هدف مشارکت حضار داخل سالن در انتخاب نفرات برتر انجام گرفته و در مجموع 5 درصد از نمره کل متسابقین به هیئت منصفه اختصاص داده می شود.

 

قربانی در ادامه به تشکیل هیئت وکلای قاریان در این دوره از مسابقات قرآن بسیج اشاره کرد و افزود: این هیئت از اساتید و قاریان ممتاز کشوری تشکیل شده است و هر یک از متسابقین که در رابطه با امر داوری و امتیازدهی اعتراضی داشته باشد می تواند به این هیئت وکلا مراجعه کرده و از آنها درخواست بررسی داشته باشد که به این ترتیب به شکل علمی به اعتراضات رسیدگی می شود.

 

مسئول دارالقرآن بسیج خاطرنشان کرد: ارایه بیانیه و قطعنامه شرکت کنندگان در این مسابقات نسبت به وضعیت قرآنی و درخواست های آنها از مسئولان قرانی کشور و اعلام موضع در این زمینه نیز از جمله برنامه هایی است که در بیست و چهارمین دوره مسابقات قرآن بسیج اجرا می شود.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به یک برنامه ویژه در این دوره از مسابقات اشاره کرد و گفت: برای پیوند جامعه قرآنی بسیج با مدافعان حرم یک برنامه ویژه و خاص در قالب نوشتن نامه متسابقین برای مدافعان حرم در نظر گرفته شده که همه شرکت کنندگان در این دوره از مسابقات دلنوشته های خود را خطاب به مدافعان حرم در قالب یک برنامه و در یک روز معین به نگارش درآورده و سپس همه این نامه ها منتشر شده و در اختیار عموم مردم قرار می گیرد.

 

قربانی با بیان اینکه این دوره از مسابقات ویژه برادران برگزار می شود، خاطرنشان کرد: پیش از این بسیج زنان کشور مسئول برگزاری مسابقات قرآنی خواهران بود که در این رابطه با مشکلاتی مواجه شد و بر اساس روند جدیدی که در این عرصه ایجاد شده است از این پس دارالقرآن بسیج برگزاری مسابقات قرآنی هم برای خواهران و هم برای برادران را بر عهده خواهد داشت.

 

وی افزود: بسیج وظیفه خود می داند که فعالیت های قرآنی کشور را رصد کرده و در این زمینه جریان سازی و همچنین از مسئولان مطالبه گری کند که در همین رابطه نیز هر جایی که نیاز بوده مکاتبه یا موضع گیری از سوی بسیج وجود داشته است.

 

قربانی در ادامه در تشریح میزان انتظار جامعه بسیج کشور از مسئولان قرآنی گفت: با توجه به اینکه ما پایه و اساس انقلاب خود را بر مبنای قرآن می دانیم اما اقدامات و فعالیت های قرآنی در کشور چندان مورد توجه قرار نمی گیرد و به عنوان نمونه بودجه ناچیزی که به فعالیت های قرآنی اختصاص داده می شود به طور کامل در اختیار مسئولان مربوطه قرار نمی گیرد به گونه ای که از میزان بودجه ای که امسال برای فعالیت های قرانی اختصاص داده شده بود تنها 50 درصد در اختیار مراجع ذیربط قرار گرفت.

 

قربانی یادآور شد: در دولت جدید انتظار می رفت که معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد بتواند تحولی در عرصه فعالیت های قرانی کشور ایجاد کند اما در حال حاضر اگر نگوییم که به عقب برگشته ایم حداقل در یک حالت رکود و سکون هستیم که فشار این وضعیت را موسسات قرانی متحمل می شود. قریب به 6 سال است که شورای توسعه قرآنی و کمیسیون های مربوط به آن تشکیل شده اما ما هیچ اثر تحولی در کشور در این زمینه مشاهده نکرده ایم و خروجی ها در حد انتظار نیست.

 

وی با اشاره به عملکرد سه وزارتخانه بزرگ کشور که مسئولیت اقدامات قرآنی را بر عهده دارند، گفت: وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به نوعی عهده دار فعالیت های قرآنی در کشور هستند در این زمینه در حد انتظار فعال نبوده اند. شاید در یک مقطع زمانی کارهای خوبی انجام شده اما با ایجاد تغییر و تحول در ساختار سازمانی این نهادها اقدامات به نتیجه مطلوب نرسیده است و این در حالی است که دشمن متوجه این واقعیت شده است که پایه و اساس نظام در کشور ما قرآن است و دقیقا همین مسیر را مورد حمله و هجمه خود قرار داده است.

 

قربانی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری به صراحت فرموده اند که مشکلات امروز جامعه ما به دلیل دوری از قرآن است و بسیج این را وظیفه خود می داند که در جهت اجرای منویات مقام معظم رهبری به خصوص در عرصه قرآنی ورود داشته باشد.

 

مسئول دارالقرآن بسیج کشور همچنین با اشاره به حضور حجت الاسلام محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در افتتاحیه بیست و چهارمین دوره مسابقات قرآن بسیج یادآور شد: ما از دکتر مخبر دزفولی برای شرکت در این دوره از مسابقات دعوت کرده بودیم و انتظار ما این بود که بالاترین مسئولان مرتبط با فعالیت های قرآنی کشور که بر اساس منشور توسعه فرهنگ قرآنی بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد که در این دوره از مسابقات حضور می یافتند اما چنین نشد.

 

وی تصریح کرد: بر اساس رایزنی ها و تفاهماتی که انجام شده است نفرات اول رشته های کشوری مسابقات به مسابقات سراسری اوقاف راه پیدا می کنند.

 

قربانی با اشاره به تدوین برنامه پنج ساله دولت خاطرنشان کرد: در برنامه پنج ساله کشور خلاهای قرآنی زیادی وجود دارد که وضعیت قرآنی مناسبی در آن دیده نمی شود ما در جامعه بسیج کشور این مسئله را پیگیری می کنیم و از رسانه ها نیز انتظار داریم تا در این زمینه وارد عمل شوند.

 

کد خبر 522283

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha