تبيين ابعاد شخصیتی امام (ره) در مسجد خوجه های  اوگاندا

خبرگزاری شبستان: ابعاد شخصیتی امام (ره) طی مراسمی در مسجد خوجه های اوگاندا تبیین و تشریح شد.

به گزارش گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان به نقل از اداره‌كل روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در این مراسم که با حضور جمعی از شیعیان هندی، پاکستانی، ایرانی و اوگاندایی، برگزار شد؛ حجت‌الاسلام نقوی، امام مسجد خوجه‌ها، علي بختیاری، رایزنی فرهنگی ایران در اوگاندا و پروفسور عابدی، استاد دانشگاه کامپالا به سخنرانی پرداختند.

 

بر پایه این گزارش در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام نقوی، با بیان نقش علما در جهان معاصر، به بررسی نقش و جایگاه حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به عنوان شخصیت‌هاي مهم و اثرگذار در جهان معاصر پرداخت. وی سپس شخصیت حضرت امام خمینی (ره) را در چهار بُعد سیاسی، معنوی، علمی و فرهنگی، تبیین كرد.

 

وي در سخنان خود از امام خمینی (ره) به عنوان مرجعی یاد کرد که در فقه در همه ابعاد نوآوری داشت و به مسايلی که در اسلام وجود داشت ولی کسی به آن توجه نکرده بود، پرداخت.

 

نقوی همچنين به مسأله احیای تفکر اسلامی و مسأله ولایت فقیه اشاره کرد که از قبل از انقلاب مورد توجه حضرت امام (ره) بود و جامعه اسلامی را برای دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی آماده و برای رهبری پس از پیروزی انقلاب برنامه‌ریزی می‌کرد.

 

وي از دیگر ابعاد شخصیتی حضرت امام (ره) را توجه به مسائل فرهنگی عنوان کرد و در اين باره گفت: حضرت امام (ره) سال‌ها پیش از پیروزی انقلاب فرمودند که سربازان من در رحم مادرانشان هستند. این مسأله به وضوح نشان می‌دهد، رهبر انقلاب برای نسل آینده برنامه داشتند و زمینه‌سازی لازم را از نظر فرهنگی انجام داده‌اند.

 

شخصیت سیاسی حضرت امام (ره) در اتحاد جهان اسلام، از دیگر مسايلی بود که امام جماعت مسجد شیعیان خوجه به آن پرداخت و امام خمینی (ره) را دارای جاذبه و دافعه‌ای دانست که در سیره معصومین (ع) مشاهده می‌شود. وي افزود: جاذبه و دافعه حضرت امام (ره) در برخورد با سران کشورهای مختلف به خوبی قابل مشاهده است.

 

پس از آن علي بختیاری، رايزن فرهنگي كشورمان با طرح چند پرسش پیرامون دلایل وقوع انقلاب اسلامی، دلیل اهمیت انقلاب اسلامی برای جهان اسلام و دستاوردهای انقلاب را مورد بررسی قرار داد.

 

رایزن فرهنگی کشورمان، استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را مهم‌ترین مطالبات ملت ایران توصیف کرد که برای رسیدن به آن مهم‌ترین و سرنوشت‌سازترین انقلاب معاصر را رقم زدند.

 

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران به رهبری یک عالم و مرجع عالیقدر دینی صورت گرفت و علت موفقیت آن نیز همین بود؛ چرا که پیروزی ملتی با دستان خالی بر یک حکومت دیکتاتوری 2500 ساله، بدون پشتوانه الهی و انگیزه دینی و آزادی‌خواهی ممکن نیست.

 

بختياري ادامه داد: بنابراین این انقلاب اگر چه از ایران شروع شد، ولی تنها متعلق به ایران نبود و اثرات آن هم اکنون در جهان اسلامی مشاهده می‌شود. موج بیداری اسلامی ادامه همان انقلاب عظیم اسلامی در ایران است.

 

وي پس از بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه‌های علمی و تکنولوژیکی، گفت: انقلاب اسلامی به عنوان اولین منادی وحدت، عزت را به جهان اسلام برگرداند. اگر اندکی بازگشت به عقب داشته باشیم و تاریخ پیش از انقلاب را مرور کنیم و وضعیت جهان اسلام و به ویژه وضعیت پیروان مکتب اهل بیت (ع) در کشورهای مختلف را بررسی کنیم، خواهیم دید که عزت امروز ما مرهون انقلابی است که با خون هزاران شهید و رهبری و هدایت مرجعیت، به ثمر نشسته است.

رايزن فرهنگي ايران در اوگاندا در بخش دیگری از سخنان خود، ولایت فقیه را ضامن انسجام، بقا و عزت شیعیان جهان دانست و آن را هدف اصلی دشمنان اسلام ناب معرفی کرد.

سخنران پایانی مراسم پروفسور عابدی، استاد دانشگاه کامپالا بود که در سخنانش به اهمیت انقلاب اسلامی در شکل‌گیری جریان‌های آزادی‌خواهانه در جهان اسلامی پرداخت و انقلاب اسلامی را متعلق به همه مسلمانان جهان دانست.

وي همچنين لزوم توجه و حفظ ارزش‌های انقلاب اسلامي را لازم دانست و با بیان وضعیت مسلمانان جهان در قبل و بعد از انقلاب اسلامی ایران و ارزش‌هایی که انقلاب اسلامی برای جهان اسلام به ارمغان آورد، به سخنان خود پایان داد.

کد خبر 522168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha