جای همسر نواب و امام(ره) در قاب هنر خالی است

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس امور فرهنگی و رسانه با بیان اینکه در معرفی زنان انقلاب در بخش هنری کم کاری داشتیم، گفت: همسران شهیدانی همچون نواب صفوی و همسر امام (ره) باید در قالب های هنری به مردم معرفی شوند.

حجت الاسلام جلال نوری، کارشناس امور فرهنگی و رسانه در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه به نقش زنان انقلابی در قالب های هنری پرداخته شده است، به خبرنگار شبستان گفت: در نظام جمهوری اسلامی ایران دو مسئله را باید در نظر بگیریم. یکی ماهیت انقلاب اسلامی و دیگری نوع نگاه متفاوت انقلاب نسبت به سایر نظام ها و ادیان است. بر مبنای تفکر اسلامی الگوهایی مثل حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) و آسیه را داریم که باید آنها را به عنوان الگوی نمونه زنان معرفی کنیم.

 

حجت الاسلام نوری اظهار داشت: هنر، سینما، تئاتر در حوزه زنان در ابتدای انقلاب با یک خلا عظیم مواجه شد زیرا قبل از انقلاب نقش زنان در هنر در حد ابتذال تعریف شده بود. وقتی انقلاب شد، ما در عرصه نقش آفرینی زنان در هنر و فرهنگ خلا بزرگ داشتیم.

 

وی با تاکید بر لزوم ساخت سریال و فیلم در مورد شخصیت های تاریخی زنان عنوان کرد: ما سریال خوبی همچون مختار داشتیم اما در ارتباط با بانوانی همچون حضرت زینب(س) کار هنری انجام ندادیم. سریال حضرت مریم(س) را ساختیم که در کشورهای اروپایی یک میلیارد بازدیدکننده داشت و مورد استقبال خوبی قرار گرفت. ما می توانیم کارهای فاخر در مورد نقش آفرنی زنان در دوره های مختلف تاریخی داشته باشیم و فیلم ها و سریال های خوبی در مورد زنان بسازیم.

 

حجت الاسلام نوری با اشاره به نقش آفرینی زنان در دوره های مختلف تاریخی بیان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی زنان حضور موثر و پررنگی در حوزه های فرهنگی و هنری، سیاسی و اجتماعی داشتند. انقلاب فرصت خوبی ایجاد کرد تا بتوانیم الگوهایی از زنان را معرفی کنیم.

 

وی با بیان اینکه انقلاب فرصتی برای مشارکت زنان ایجاد کرد، گفت: زنان نقش مهمی در الگو بودن برای فرزندان و هدایت آنها دارند. نوع رفتارهای زنان در هنر متفاوت است. با وجود تمام اینها متاسفانه ما نتوانستیم نقش زنان را خوب معرفی کنیم. زنان ایرانی نه تنها نقش اثر گذاری در خانواده دارند، بلکه در اجتماع هم حضور موثری دارند .نمونه بارز این حضور را می توان در دوره انقلاب و دوران دفاع مقدس به وضوح دید.

 

کارشناس امور فرهنگی و رسانه خاطرنشان کرد: ما الگوهایی از جنس تاریخی را معرفی کردیم اما الگوهای زن از جنس انقلابی را در قالب هنر پردازش نکردیم. به عنوان مثال ما می توانیم همسران شهدایی همچون نواب صفوی و همسر امام خمینی (ره) در قالب های هنری مختلف همچون فیلم ، سریال، داستان و رمان به مردم معرفی کنیم. متاسفانه ما برای معرفی زنان انقلابی کم کاری کرده ایم. برای رفع این کم کاری باید نقش آفرینی زنان در حوزه فرهنگی ارتقا یابد.

 

کد خبر 522156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha