به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، چهارمین شب علوم انسانی با حضور و سخنرانی پروفسور الکساندر دوگین، فیلسوف سیاسی روس و مشاور ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه برگزار شد و از منوچهر آشتیانی، جامعه شناس معاصر ایرانی تقدیر به عمل آمد.
بنا بر این گزارش، سجاد نوروزی، نویسنده و پژوهشگر به معرفی الکساندر دوگین پرداخت و با تشریح کوتاهی از نظریه مشهور دوگین با عنوان «تئوری چهارم سیاست» که کتاب نیز شده، گفت: در حالی که که شرقی ها با شیدایی پیگیر فلسلفه غرب هستند و در میان خرق عادت ها و فلسفه ورزی های آسمانی اندیشمندان شرقی، فلسفه الکساندر دوگین در آسمان ها شکل نگرفته و با واقعیت های موجود جهان در ارتباط است.
وی در ادامه دوگین را احیاگر هویت شرقی خواند و با اشاره به نظریاتش تصریح کرد: دوگین معتقد است که مهمترین نیاز جوامع شرقی این است که بتوانند هویت نظام مندی در برابر غرب از خود نشان دهند.
این گزارش می افزاید: در ادامه این مراسم با تقدیر از سال ها تلاش و مجاهدت دکتر آشتیانی که به عنوان یک روشنفکر مستقل شناخته می شود، پیام فضلی نژاد، سردبیر مجله عصر اندیشه گفت: درباره پروفسور دوگین مهم آن است که وی روسیه را جزئی از فرهنگ شرق میداند، وی معتقد است که ایران دارای تمدنی بزرگ و قابل احترام است.
وی با بیان اینکه در اظهار نظرهای دوگین بازگشت دوباره به نامه امام خمینی(ره) به گورباچوف دیده می شود تصریح کرد: به اعتقاد وی این نامه باید در اختیار رئیس جمهور روسیه قرار گیرد.
فضلی نژاد ادامه داد: دوگین ایران را شریک استراتژیک خود میداند که نظم تک قطبی جهان را برهم ریخته است.
همچنین، در ادامه این مراسم منوچهر آشتیانی، جامعه شناس با بیان اینکه چه شرقی و چه غربی باشید و در هر کجا که زندگی کنید یک موضوع ساده وجود دارد و آن این است که آنچه که در تبادل نظر بین شرق و غرب انجام میگیرد بر پایه هرمونیک است به بیان مثالی پرداخت و گفت: اگر من بخواهم یک آلمانی را درک کنم باید ابتدا خودم را در او منعکس و سپس هویت او را در خود احساس کنم و آنجا میفهمم که تا چه اندازه آلمانی، ایرانی و جهانی هستم. یا برای مثال دیگری وقتی شما یک شعر از حافظ را میخوانید اندیشه او را به اندیشه امروزی خود نزدیک کرده و براساس آن این شعر را درک میکنید. در حقیقت این فرایند را هر روز و بدون اختیار تکرار میکنیم.
آشتیانی یادآور شد که مفهوم انتظار در همه ادیان وجود دارد و زمانی که این موضوع گسترش یابد به مفهومی تحت عنوان فرجامرسانی جهانی تغییر نام میدهد.
گفتنی است، چهارمین شب علوم انسانی به همت مجله فرهنگی علوم انسانی عصر اندیشه، مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا، شبکه افق و همکاری و میزبانی فرهنگ سرای اندیشه دوشنبه، 19 بهمن برگزار شد.
نظر شما