اشتیاق توریست‌های آمریکایی برای سفر به ایران/ ادعای یک رسانه غربی در خصوص سایت پارچین

خبرگزاری شبستان:اشتیاق توریست‌های آمریکایی برای سفر به ایران، انتقال ۲۳ میلیارد دلار از ذخایر ارزی آزاد شده ایران به بانکهای ترکیه، ادعای یک رسانه غربی در خصوص سایت پارچین از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اشتیاق توریست‌های آمریکایی برای سفر به ایران، انتقال 23 میلیارد دلار از ذخایر ارزی آزاد شده ایران به بانکهای ترکیه، ادعای یک رسانه غربی در خصوص سایت پارچین، دانشجویان ایرانی در روسیه روادید پنج ساله دریافت می‌کنند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

توریست‌های آمریکایی علی‌رغم هشدار واشنگتن مشتاق به سفر به ایران هستند

شرکت‌های خدمات مسافرتی در آمریکا روز دوشنبه از اشتیاق گردشگران در این کشور برای سفر به ایران بعد از رفع تحریم‌ها در نتیجه توافق هسته‌ای خبر می‌دهند.

روزنامه نیویورک‌تایمز، در گزارشی روز دوشنبه با اعلام این خبر نوشت: «ایران، دارنده قدیمی‌ترین یادبودهای فرهنگی، از جمله 19 اثر فرهنگی ثبت‌شده در یونسکو است و اراضی این کشور طیفی از اماکن بیابانی گرفته تا تفریح‌گاه‌های اسکی دارند.»

ویلیام او بیمان، استاد دانشگاه و رئیس دپارتمان باستان‌شناسی در دانشگاه مینه‌سوتا که متخصص امور ایران است می‌گوید: «اصفهان را می‌توان با ماچو پیچو (در اسپانیا) یا (معابد) انگکور وات قابل مقایسه کرد. ایننها، مراکز اصلی تمدن هستند که به طرزی دوست‌داشتنی، احیا شده‌اند.»

استیو کوتای که قبلاً وارد کننده بوده و الان شرکت خدمات مسافرتی دارد در گفت‌وگو با نیویورک‌تایمز از مهمان‌نوازی ایرانی‌ها تمجید کرده و درباره احساسش از سفر به ایران می‌گوید: «هیچ‌وقت اینقدر حس محبوب بودن نداشته‌ام.»

نورمن هاو، مدیر شرکت «باترفیلد و رابینسون» می‌گوید درخواست‌های سفر به ایران طی چند ماه اخیر افزایش داشته است. شرکت او قرار است ماه نوامبر سفری به ایران ترتیب دهد.

درخواست برای ورود به ایران در حالی رو به فزونی است که وزارت خارجه آمریکا اخیراً هشدار تازه‌ای درباره سفر به ایران صادر کرد.

به نوشته نیویورک‌تایمز، علاوه بر این چالش، فرایند اخذ روادید برای سفر به ایران ممکن است چندین ماه طول بکشد. ضمن اینکه محدودیت‌های بانکی که تا اندازه زیادی برای استفاده از دستگاه‌های خودپرداز مشکل ایجاد می‌کند باعث می‌شود مسافران به ایران مجبور به حل پول نقد باشند.

محاکمه 27 نفر در عربستان به اتهام جاسوسی برای ایران

شبکه العربیه مدعی شد که نیروهای امنیتی عربستان سعودی 27 نفر از جمله 2 ایرانی را به اتهام جاسوسی برای تهران محاکمه می‌کند.

براساس ادعای مقامات سعودی این افراد طی دو عملیات در سال‌ 2013 توسط نیروهای امنیتی سعودی در مکه، مدینه، ریاض و شهرهای شرق عربستان که شیعه نشین هستند، دستگیر شدند.

24 نفر از این افراد از شهروندان عربستان هستند و علاوه بر این 2 ایرانی و یک ترکیه‌ای نیز در لیست محاکمه هستند.

روز گذشته هم پایگاه خبری «اخبار السعودیه»، مدعی شده که دادگاه جنایی ریاض طی هفته‌های آتی اعضای یک باند را به اتهام آنچه «جاسوسی برای ایران» خوانده، محاکمه خواهد کرد.

سعودی‌ها جزئیات بیشتری درباره این اقدام خود اعلام نکرده‌اند اما انتظار می‌رود این دادگاه هم مانند دیگر دادگاه‌های سعودی به طور غیرعلنی و بدون حضور نمایندگان متهمان برگزار می‌شود.

عربستان طی چند سال گذشته ده‌ها نفر را به اتهام آنچه جاسوسی، اقدام علیه امنیت کشور، شورش و تروریست تنها با داشتن مدارکی محدود به اعدام محکوم کرده است.

این در حالی است که هزاران نفر هم در این کشور بدون اینکه محاکمه شوند، سال‌هاست در زندان به سر می‌برند.

فشار گروه‌های آمریکایی به «جان کری» برای آزادی «سیامک نمازی»

چند گروه آمریکایی - ایرانی در آمریکا در نامه‌ای به جان کری، وزیر خارجه آمریکا از او خواسته‌اند برای آزادی «سیامک نمازی»، تبعه آمریکا که مطابق ادعاها در ایران بازداشت شده، تلاش کند.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز در روز دوشنبه، این گروه‌ها در این نامه که جمعه به آقای کری تحویل شده ادعا کرده‌اند ادله‌ای برای توجیه بازداشت سیامک نمازی در ایران وجود ندارد.

شورای ملی ایران - آمریکا (نیاک)، اتحادیه روابط عمومی آمریکایی‌های ایرانی‌تبار و گروه‌های دیگر این نامه را امضا کرده‌اند.

سام وربرگ، مسئول امور رسانه‌ای دفتر امور ایرانیان در وزارت امور خارجه آمریکا، در ایمیلی به خبرگزاری رویترز گفت: «دولت آمریکا به نمایندگی از شهروندان این کشور که در سرتاسر دنیا بازداشت‌ شده‌اند و نیازمند کمک ما هستند، هر کاری انجام می‌دهد و این روند را ادامه خواهد داد.»

پیش از این پالیتیکو گزارش داده بود که واشنگتن در تلاش است تا یک تبعه دیگر آمریکا به نام «سیامک نمازی» را که به ادعای رسانه‌های غربی در ایران بازداشت شده، آزاد کند.

پالیتکو نمازی را فردی توصیف کرده که «با بسیاری از خودی‌های سیاست خارجی در واشنگتن ارتباط دارد.»

نامه گروه‌های ایرانی - آمریکایی به کری سه هفته بعد از توافقی بین ایران و آمریکا برای مبادله زندانیان دو کشور نوشته شده است.

23 میلیارد دلار از ذخایر ارزی آزاد شده ایران به بانکهای ترکیه منتقل شد

نشریه جمهوریت ادعا کرد که با توافق برجام و برداشته شدن تحریم‌ها علیه ایران رقمی بالغ بر 100 میلیارد دلار ارز این کشور آزاد شده که از این مبلغ 23 میلیارد دلار در بانکهای ترکیه‌ای سرمایه گذاری می‌شود.

این نشریه بانکهای ترکیه را راحتترین راه انتقال پول و تجارت بین‌المللی برای ایران دانسته و افزوده است: طی روزهای اخیر و با رفع تحریم‌ها، ایران بخشی از پولهای خود را از کشورهای امارات، مالزی و چین خارج کرده و به 5 بانک واسطه در ترکیه (که 3 بانک ترکیه‌ای و 2 بانک خارجی را شامل می‌شود) منتقل کرده است.

به ادعای این نشریه خاورمیانه و خاور دور که کشورهای در حال توسعه هستند از مقاصد پول‌های ایرانی برای سرمایه گذاری هستند تا بخشی از خسارت ایران در کاهش شدید قیمت نفت با افزایش ارزش پول این کشورها جبران شود و به نوعی استراتژی اقتصاد بین‌الملل ایران در شرایط کنونی شده که از این رویداد حدود 23 میلیارد دلار سهم بانکهای ترکیه شده است.

این نشریه مدعای اظهارات خود را نوسان چند روز گذشته بازار ارز در ترکیه خوانده و اظهار داشت: با تبدیل این مبلغ به لیره برای ذخیره سازی این میزان پول در بانکهای ترکیه شاهد نوسان قیمت ارز در ترکیه بودیم.

به گزارش فارس، پس از دو سال مذاکرات هسته‌ای فشرده بین ایران و 1+5 سرانجام در روز 26 دی ماه سال جاری با قرائت بیانیه‌ای از سوی محمد جواد ظریف و فدریکا موگرینی روز اجرای برجام اعلام شده و کلیه تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران برداشته شد.

مهر:

ادعای یک رسانه غربی در خصوص سایت پارچین

سایت اندیشکده استراتفور امروز با انتشار تصاویر ماهواره ای از سایت پارچین بار دیگر به شیطنت و فضاسازی علیه فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران پرداخت.

این سایت با انتشار این تصاویر در شیطنتی رسانه ای اعلام می دارد که توافق هسته ای با ایران صورت گرفته و در حال اجرا شدن است اما این به معنی آن نیست که نگرانی ها درباره ماهیت برنامه هسته ای ایران پایان یافته است.

در این گزارش خواننده به دو تصویر ادعایی از تاسیسات پارچین که در مورخه های جولای ۲۰۱۰ و ژانویه ۲۰۱۶ منتشر شده ارجاع داده می شود و به دنبال آن با اشاره به برخی تغییرات ادعا می شود که این تصاویر نشان دهنده ماهیت رویکرد دو گانه ایران درباره برنامه هسته ایش است.

این اندیشکده با این حال اذعان کرده است که ساخت و ساز در این مرکز که اساسا مرکزی هسته‌ای هم به شمار نمی‌آید، به معنی نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران نیست.

کشورهای غربی، بر اساس اسنادی که گفته می‌شود منشا اصلی آن به اسرائیل می‌رسد و نشانه‌های متعددی از ساختگی بودن آن‌ها وجود دارد، مدعی انجام فعالیت‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای در این مرکز نظامی بودند. ادعاهایی که قرار بود با مختومه اعلام شدن پرونده ابعاد احتمالی نظامی، دیگر مطرح نشود.

دانشجویان ایرانی در روسیه روادید پنج ساله دریافت می‌کنند

سفارت ها و دفاتر کنسولگری های ایران و روسیه در پی توافق از پیش انجام شده در مورد تسهیل امور مربوط به اخذ ویزا، روز دوشنبه اعلام کردند دانشجویان و دانش آموزان دو کشور از این پس می توانند از کنسولگری های طرف مقابل  روادید پنج ساله دریافت کنند.

بر اساس خبر منتشر شده، از این پس دو نوع روادید بلندمدت توسط سفارت ها و دفاتر کنسولگری دو کشور صادر خواهد شد که نوع یک ساله آن به شرط همراه داشتن توصیه نامه صادر خواهد شد. همچنین نوع دوم ویزا که مخصوص دانشجویان و دانش آموزان صادر خواهد شد می تواند تا سقف پنج سال اعتبار داشته باشد.

گفتنی است روادید نوع اول سینگل یا یکطرفه بوده و روادید نوع دوم مالتیپل خواهد بود و این بدان معناست که دارنده ویزا می تواند به دفعات و به شرط پرداخت عوارض خروج از کشور مبدا و بدون نیاز به مراجعه مجدد به سفارت کشور مقابل، از کشور خود به سمت کشور مقصد سفر کند.

لازم به ذکر است، دو کشور ایران و روسیه در تاریخ ۲۳ نوامبر سال گذشته میلادی جهت تسهیل در شرایط صدور روادید با یکدیگر به توافق رسیدند که مفاد مورد توافق قرار بود از تاریخ ۶ فوریه سال جاری میلادی به مرحله اجرا در آید.

تسنیم:

آمادگی سازمان «شانگهای» با ایران برای مبارزه با تروریسم در افغانستان

سرویس مطبوعاتی «تشکیلات مبارزه با تروریسم منطقه‌ای» سازمان همکاری شانگهای اعلام کرد که این سازمان همکاری‌های خود را با ایران برای مبارزه با تروریسم در افغانستان تقویت خواهد کرد.

سازمان همکاری شانگهای متشکل از کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان است.

بر اساس این گزارش، این کشورها و ایران تماس و تبادل اطلاعات خود را در مورد فعالیتهای ضدتروریستی تقویت خواهند کرد.

سرویس مطبوعاتی سازمان همکاری شانگهای به خبرگزاری روسی گفت: در سال 2016 میلادی، شرکت مقامات ایران در جلسات این سازمان به‌دلیل تشدید تهدیدات تروریستی در افغانستان افزایش خواهد یافت.

بر اساس گزارش رسانه‌های خارجی، طالبان افغانستان در حال حاضر کنترل مراکز مهمی در این کشور را در اختیار دارند و شدت حملات خود را در حالی افزایش داده‌اند که قرار است نمایندگان آنها با دولت افغانستان برای برقراری صلح مذاکره کنند.

نشست سوم چهار کشور آمریکا، چین، پاکستان و افغانستان در اسلام‌آباد روزهای گذشته پایان یافت.

ایرنا:

توافق هسته ای ایران فرصتی نو برای ایجادخاورمیانه عاری از تسلیحات است

سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر گفت، توافقنامه تاریخی هسته ای بین ایران و قدرت های بزرگ فرصتی نو برای برگزاری نشست تحت حمایت سازمان ملل به منظور ایجاد خاورمیانه ای عاری از تسلیحات هسته ای فراهم آورد.

شکری در گفت وگو با روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گفت: اگر قرار است که نتیجه این توافقنامه تضمین تبدیل نشدن ایران به کشوری هسته ای باشد، این امر ایجاد این منطقه را ممکن تر خواهد ساخت. تنها یک کشور در منطقه است که عضو نظام منع اشاعه هسته ای نیست.

وال استریت ژورنال نوشت: 'اسرائیل تنها کشور منطقه است که گمان می رود زرادخانه تسلیحات هسته ای در اختیار دارد.'

معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته ای (ان پی تی) که مقررات مربوط به تولید و توسعه فن آوری های هسته ای را تنظیم می کند، درصدد ریشه کن کردن ذخایر تسلیحاتی جهان است. اسرائیل، پاکستان، کره شمالی و هند عضو این معاهده نیستند و گمان می رود که تسلیحات هسته ای در اختیار دارند.

طرح مصر برای عاری سازی خاورمیانه از تسلیحات هسته ای که در نشست سال گذشته سازمان ملل درباره آینده 'ان پی تی' ارایه شد، با مخالفت شدید اسرائیل مواجه شد و مقامات تل آویو مسوولان وقت وزارت خارجه آمریکا را برای مخالفت با آن به شدت تحت فشار قرار دادند.

به گفته شکری، تبدیل خاورمیانه به منطقه ای عاری از تسلیحات هسته ای در نهایت به نفع اسرائیل، آمریکا و در کل، منطقه خاورمیانه است.

وی افزود: نمی دانیم چرا این مساله که منطبق با اهداف جامعه بین المللی است و از حمایت آمریکا برخوردار است، مورد تایید و تصویب قرار نمی گیرد.

وزیر خارجه مصر ضمن اعلام حمایت قاهره از توافقنامه هسته ای ایران، گفت، مصر همچنان نگران فعالیت های منطقه ای ایران است. پرداخت درآمدهای مسدود شده ایران آغاز شده است. ما نیز مانند سایر کشورها پیامدهای احتمالی سیاست های ایران را در منطقه و ورای آن تحت نظر داریم. بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج 'فارس' تنش وجود دارد. مصر نگرانی های خاص خود را دارد.

پادشاهی سعودی رائف بدوی را آزاد کند/ تاکید بر ضرورت کاهش تنش بین ریاض و تهران

تعدادی از نمایندگان پارلمان اروپا در سفر به عربستان سعودی با اشاره به وضعیت حقوق بشر در این کشور خواستار آزادی رائف بدوی وبلاگ نویس دربند عربستانی و نیز کاهش تنش های عربستان با ایران شده اند.

رائف بدوی برنده جایزه حقوق بشر ساخاروف به علت انتقاد از سیاست های رژیم سعودی به 10 سال حبس و یکهزار ضربه شلاق محکوم شده است.

به گزارش ایرنا به نقل از فرانس 24 اندره پلنکوویچ نماینده پارلمان اروپا که به همراه 7 تن از دیگر نمایندگان اروپایی به عربستان سفر کرده است به خبرنگاران گفت که این نمایندگان قضیه رائف بدوی را در دیدار با بندر العیبان رییس کمیته حقوق بشر عربستان مطرح کرده اند و از پادشاهی سعودی خواسته اند بدوی را آزاد کند و به حقوق بشر احترام بگذارد.

پلنکوویچ که معاون رییس روابط خارجی پارلمان اروپا است افزود: به مساله رائف بدوی برنده جایزه ساخاروف سال 2015 پرداختیم؛ جایزه ای که هر سال از سوی پارلمان اروپا به فعالان ضد نژادپرستی و تبعیض اهدا می شود. همسر رائف در کانادا این جایزه را به نمایندگی از او دریافت کرده است.

در ماه دسامبر گذشته مارتین شولتز رییس پارلمان اروپا نیز در مراسم اهدای این جایزه از ملک سلمان پادشاه سعودی خواست بدوی را آزاد کند تا نزد خانواده اش بازگردد.

پلنکوویچ اضافه کرد: العیبان رییس کمیته حقوق بشر عربستان به نمایندگان پارلمان اروپا توضیحاتی درباره نحوه برخورد قانون عربستان سعودی با این موضوع ارائه کرد.

بدوی 31 ساله در ژوئن 2012 دستگیر و حکم او در می 2014 ابلاغ شد. 10 سال زندان و هزار ضربه شلاق که هر هفته 50 ضربه آن به اجرا در می آید حکمی است که دستگاه قضایی سعودی برای رائف بدوی صادر کرده است. در تاریخ نهم ژانویه ( حدود یک ماه پیش) اولین مرحله حکم او شامل 50 ضربه شلاق در مقابل مسجدی در جده به اجرا گذاشته شد اما از آن زمان هنوز بخش دیگری از حکم وی به دلیل وضعیت جسمانی او و سایر دلایلی که مسئولان سعودی توضیحی درباره آن نداده اند به اجرا در نیامده است.

گفته می شود بدوی موسس پایگاه شبکه لیبرال آزاد سعودی است و خواستار کاهش نفوذ مفتی های سعودی شده است.

بنابر گزارش فرانس 24 به نقل از پلنکوویچ، نمایندگان پارلمان اروپا با پادشاه عربستان سعودی و برخی دیگر از مسئولان این کشور نیز دیدار و درباره سوریه، بحران یمن و ضرورت کاهش تنش بین عربستان سعودی و ایران نیز بحث و گفتگو کرده اند.

تاکید آلمان بر نقش موثر ایران در مذاکرات سوریه

سخنگوی وزارت خارجه آلمان با بیان اینکه در وضعیت فعلی، نشست پنج شنبه مونیخ برای مذاکرات صلح سوریه، بیشتر از آنچه که برگزارکنندگان آن فکر می کردند، اهمیت پیدا کرده است، بر نقش موثر ایران در مذاکرات صلح سوریه تاکید کرد.

«مارتین شفر» سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره اهمیت این نشست و انتظار از حضور ایران و عربستان در آن، گفت: دو موضوع باعث اهمیت بیش از انتظار این نشست شده است. موضوع اول به تعلیق درآمدن مذاکرات ژنو و موضوع دوم، عملیات نظامی اخیر دولت سوریه در حلب و پیشروی نیروهای بشار اسد در این کشور است.

وی با تاکید بر اینکه شرایط جدید وضعیت را حساس کرده و وعده حضور وزرای خارجه ایران و عربستان در این نشست بسیار مهم به شمار می رود، گفت: ما همچنان بر این موضع هستیم که خواه ناخواه فقط نقش سازنده قدرت های منطقه ازجمله این دو قدرت، لازمه به وجودآمدن یک پیش زمینه برای پیشرفت در مذاکرات صلح سوریه است. در مورد اینکه آیا ما در این امر موفق خواهیم شد باید تا روز پنجشنبه صبر کرد و نتیجه را مشاهده کرد.

وی ادامه داد: وزیر خارجه آلمان در رایزنی های خود با وزرای خارجه آمریکا و روسیه و نیز سازمان ملل متحد همه کوشش خود را انجام خواهد داد تا مبانی نشست مذاکرات وین پابرجا بماند و برنامه راه صلح سوریه به مرحله اجرا گذاشته شود. نکته واضح این است که آخرین فعالیت های ارتش سوریه کار را برای به اجرا درآوردن برنامه صلح سوریه تسهیل نکرده است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا در برلین در رابطه با موضع دولت آلمان در قبال اعلام آمادگی عربستان سعودی مبنی بر اعزام نیروی نظامی به سوریه گفت: این اظهارات را یک سخنگوی نظامی عربستان انجام داده و نه یک سخنگوی حکومت یا وزارت خارجه عربستان. در نشست مونیخ باید ببنیم که مواضع رسمی حکومت عربستان سعودی در این رابطه چیست.

وی بار دیگر تاکید کرد: اعقتاد راسخ دولت آلمان است که مناقشه و جنگ داخلی سوریه راه حل نظامی ندارد بلکه فقط راه حل سیاسی دارد. متاسفانه همچنان ظاهرا طرفینی وجود دارند که این موضوع را متوجه نشده اند.

«شفر» در رابطه با عملیات روسیه در حلب، با اشاره به مصاحبه اخیر «فرانک والتر اشتاین مایر» وزیر خارجه آلمان با روزنامه «فرانکفورتر آلکماینه زایتونگ» گفت: همانطور که اشتاین مایر در این مصاحبه گفت، کوشش ها برای حل مناقشه سوریه از طرق نظامی یک توهم است و فقط آتش جنگ داخلی را شعله ورتر می سازد. بی شک اکنون کمک روسیه در حمله به حلب، توازن قدرت را جابه جا کرده است. یکی از محورهای مذاکرات نشست پنج شنبه مونیخ بررسی تاثیرات سیاسی حملات حلب خواهد بود. ما امیدواریم که در این نشست بتوانیم به یک جمع بندی خوبی برسیم و در قدم های بعدی مذاکرات وین از سر گرفته شوند.

وی در پایان سخنان خود بار دیگر پیش شرط های اپوزیسون سوریه برای مذاکرات صلح را مردود دانست.

 

کد خبر 522056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha