امروز به برکت انقلاب اسلامی، شرایط برای زمینه‌سازی ظهور کاملا مساعد است

خبرگزاری شبستان:نویسنده و پژوهشگر دینی با بیان اینکه ثمره زحمت تمام اولیای الهی در این دوران بهره‌برداری شود، گفت: قبل از انقلاب اسلامی، شرایط برای تلاش در جهت زمینه‌سازی ظهور امام عصر(عج) فراهم نبود، اما امروز شرایط کاملا مساعد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، انقلاب اسلامی است یکی از حوادث و وقایع عصر ماست که از اهمیت خاصی برخوردار است، بنابر اعتقاد بسیاری از مستشرقان، انقلاب اسلامی ایران بزرگترین حادثه ای است که در دوران معاصر شکل گرفته است و حکومت و جمهوری اسلامی به واسطه انقلاب اسلامی در ایران تشکیل شده است.

 

امام خمینی (ره) همواره در سخنان خویش، انقلاب اسلامی را زمینه‌ساز ظهور حضرت ولی‌عصر (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) معرفی می‌کردند؛ امام خمینی (ره) در سخنان خود فرمودند: «مسئولان ما باید بدانند که انقلاب ما محدود به ایران نیست. انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام است به پرچمداری حضرت حجت ارواحنا فداه»؛ همچنین آن حضرت فرمودند: «تمام دستگاه‌هایی که الان در کشور ما بکارگرفته شده‌اند، باید توجه به این معنا داشته باشند که خودشان را مهیا کنند برای ملاقات حضرت مهدی عجل‌الله‌تعالی‌فرجه» (صحیفه نور امام، جلد 12، صفحه 483 و 482).

 

اما ما برای زمینه‌سازی ظهور حضرت ولی عصر (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) چقدر تلاش کرده است؟ ما از ظرفیت انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی حاکم بر ایران برای ظهور امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) چقدر استفاده کردیم؟ ممکن است که این سوال در ذهن برخی افراد از جمله جوانان پیش آید که ما برای زمینه‌سازی ظهور حضرت ولی عصر (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) چه باید بکنیم؟ در این رابطه خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، گفتگویی با حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل سبزی، نویسنده و پژوهشگر دینی داشته است که در ادامه می‌خوانید:

 

مردم در پیروزی انقلاب اسلامی در مسیر یک خواسته حرکت کردند

 

حجت الاسلام سبزی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی در عصر حاضر، عنوان کرد: ما باید از انقلاب اسلامی ایران درس بگیریم، زیرا برای ما عملا ثابت شد که اگر مردم بخواهند، می‌توانند وضعیت خود را تغییر دهند؛ همان طور که خداوند در قرآن کریم به این نکته اشاره می‌کند که شما تا زمانی که نخواهید وضعیت خود را تغییر دهید، خدا هم برای شما کاری نمی‌کند، تقدیر ما در دست خداست، اما ما باید خودمان سرنوشت خود را تغییر دهیم  و برنامه‌ریزی کنیم.

 

وی افزود: در روایات آمده است که «العبد یدبر و الله یقدر، بنده تدبیر می‌کند و خداوند تقدیر می‌کند»، این بدان معناست که انسان برنامه‌ریزی می‌کند و خداوند نیز طبق برنامه‌ریزی برای او تقدیر می‌نویسد، انقلاب اسلامی نیز شاهد عینی این روایت است و ما در انقلاب اسلامی ایران به خوبی این مسأله را دیدیم.

 

نویسنده و پژوهشگر دینی تصریح کرد: آنچه در انقلاب اسلامی باعث موفقیت شد و تلاش ما ثمر داد، این بود که دل‌های مردم متحد شد و همه یک چیز خواستند و در مسیر خواسته خود حرکت کردند.

 

دوران ما هم یکی از مصادیق سخنان اهل بیت (علیهم‌السلام) است

 

حجت الاسلام سبزی یادآور شد: در تفسیر آیاتی از قرآن کریم، همچون آیه 54 سوره مائده، آیه 3 سوره مومن و آیه 38 سوره محمد (ص) در کتاب «تفسیر مجمع‌البیان» آمده است که روایت است که وجود پیامبر گرامی اسلام دست بر شانه سلمان فارسی گذاشتند و فرمودند: «منظور ازکسانی که در آینده خواهند آمد، مردانی از تبار سلمان هستند که اگر دین و یا علم در ثریا هم باشد، مردانی از سرزمین فارس به آن دست می‌یابند».

 

وی افزود: در جلد پنجم کتاب بحارالأنوار در صفحه 216 آمده است که امام صادق (علیه‌السلام) در تفسیر آیه 5 سوره اسراء که خداوند، بندگانی را به عنوان افرادی باصلابت یاد می‌کند که به سرکوبی دشمنان اسلام برمی‌خیزند، سه بار فرمودند: «به خدا قسم که آنان اهل قم هستند».

 

این پژوهشگر دینی ادامه داد: در جلد 51 کتاب بحارالأنوار، صفحه 87 آمده است که پیامبر گرامی اسلام (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) در حدیثی فرمودند: »مردمانی از مشرق به پای می‌خیزند و زمینه را برای حضرت مهدی (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) فراهم می‌کنند»؛ این حدیث توسط برخی از علمای اهل سنت نیز نقل شده است.

 

حجت الاسلام سبزی اضافه کرد: همچنین امام باقر (علیه‌السلام) می‌فرماید: «گویا می‌بینم که مردمانی از مشرق به پا خواستند و حق را مطالبه می‌کنند... تا قیام را تمام کنند و این قم، آن قیام را جز به صاحب شما نمی‌دهند و کشته‌های آنها شهیدند»؛ سپس فرمودند: «اگر من آن روزگار را درک کنم، جان خود را برای صاحب این امر نگه می‌دارم».

 

وی تصریح کرد: ما دنبال تطبیق روایات با زمان خود نیستیم، اما می‌توان گفت که دوران ما نیز یکی از مصادیق سخنان اهل بیت (علیهم‌السلام) است؛ اگر ما باور کنیم که زمان ما همان زمانی است که تمام انبیاء و اولیاء الهی، آرزوی دیدار آن را داشتند تا به وجود مقدس حضرت ولی عصر خدمت کنند، دیگر آن طور آرامی نمی‌نشینیم.

 

ثمره زحمت تمام انبیاء و اولیاء باید در عصر غیبت بهره‌برداری شود/عوامل پیروزی انقلاب اسلامی چه بود؟

 

نویسنده کتاب «فرهنگ اعتقادات شیعه» تأکید کرد: امروز زمان حساسی است، ثمره زحمت تمام انبیاء و اولیاء در این زمان باید بهره‌برداری شود، یعنی زمان عصرغیبت که ما در این زمان نفس می‌کشیم و زندگی می‌کنیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین سبزی گفت: در جریان انقلاب اسلامی، اگر بخواهیم الگوبرداری کنیم، یکی از مهم‌ترین مسائلی که مردم را پیروز کرد، رهبر واحد بود، به طوری که مردم سلیقه‌ها و افکار شخصی خود را کنار گذاشتند و همه زیر چتر هدایت‌های رهبری واحد به سمت هدف خود حرکت کردند و این مهم‌ترین رمز موفقیت است.

 

وی با بیان این که اتحاد، رمز موفقیت هر جامعه‌ای است، افزود: وحدت و اتحاد قلبی مردم دومین عامل پیروزی انقلاب اسلامی بود، به طوری که مقام معظم رهبری (مدظله) از آن به عنوان وحدت کلمه یاد می‌کردند؛ سومین عامل پیروزی انقلاب اسلامی نیز خواستن بود، یعنی همه خواهان تحول  بودند و همه از جور و ستم خسته شده و رهبری راهبری را خواستار شدند.

 

نویسنده بیش از هفتاد جلد کتاب تأکید کرد: خواستن یکی از عوامل مهم پیروزی انقلاب است، مردم هم قلبا می‌خواستند و هم خواسته را به زبان جاری می‌کردند و در درگاه خداوند نیز برای رسیدن به هدف دعا می‌کردند.

 

حجت الاسلام و المسلمین سبزی ادامه داد: عامل چهارم پیروزی انقلاب اسلامی، حرکت در مسیر خواسته‌هاست؛ این طور نیست که اگر ما چیزی را می‌خواهیم، با دعا کردن کار درست شود، بلکه اگر کسی آرزویی می‌کند، باید در مسیر آرزویش حرکت کند؛ برای ظهور هم باید کار کرد، یعنی همان طور که مردم برای انقلاب کار کردند، برای انقلاب زندان رفتند، شکنجه دیدند، هجرت کردند وتحقیر شدند، اما ایستادند و ایستادند تا به هدف رسیدند.

 

انتظار ظهور، عمل است و فقط اندیشه نیست

 

نویسنده و پژوهشگر دینی عنوان کرد: امام خمینی (ره) پیرامون وظیفه منتظران به ویژه به طلاب می‌فرمود: «حفظ اسلام از نماز واجب‌تر است؛ نگویید بگذار تا امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) بیاید، آیا نماز را هیچ‌گاه وا می‌گذارید تا زمانی که امام زمانی بیاید و نماز بخوانید، در سایه احکام اسلام مطالعه کنید، حقایق را نشر دهید، جزوه بنویسید، ما تکلیف داریم؛ این طور نیست که حالا که منتظر امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) هستیم، در خانه بنشینیم و تسبیح دست بگیریم و بگوییم اللهم عجل لولیک الفرج، بلکه در کنار آن باید کار کرد و با کار شما باید تعجیل شود و شما باید زمینه را برای آمدن آن حضرت فراهم کنید» (صحیفه امام، ج 18، صفحه 269).

 

وی بیان کرد: به عقیده امام خمینی (ره) انتظار، قعود نیست؛ بلکه قیام است که خداوند می‌فرماید: «فضل الله المجاهدین اجرا عظیما»؛ البته قیام نه به معنای جنگ و آشوب، بلکه به معنای حرکت در مسیر حق است، همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند: «این که ما منتظر طلوع خورشید هستیم، معنای آن این نیست که تا آن زمان در تاریکی بنشینیم، بلکه باید به سمت نور حرکت کنیم».

 

نویسنده کتاب «اکسیژن» یادآور شد: در روایات نیز این حقیقت به وضوع تصریح شده است، آنجا که فرمودند: «افضل الأعمال انتظار الفرج؛ بزرگترین اعمال انتظار فرج است»؛ نفرمودند که بزرگترین آرزوها و یا نیات بلکه فرمودند که بهترین عمل‌ها انتظار فرج است، یعنی انتظار، عمل است و فقط اندیشه نیست.

 

منتظر امام زمان (عج) اهل خمودگی، عزلت، گوشه‌نشینی، انزوا و تنبلی نیست

 

حجت الاسلام و المسلمین سبزی اظهار داشت: منتظر امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) اهل خمودگی، عزلت، گوشه‌نشینی، انزوا و تنبلی نیست، بلکه اهل حرکت، تکاپو و تلاش است و حتی دیگران را نیز به حرکت وا می‌دارد، انسان منتظر همواره بانشاط، باروحیه و امیدوار است و در هر جمعی طراوت، شادابی و روحیه می‌بخشد.

 

وی تصریح کرد: منتظر ظهور مصلح خود صالح است و دیگران را امر به معروف و نهی از منکر می‌کند و از کنار مسائل روز با بی‌توجهی و بی‌اهمیتی عبور نمی‌کند و برای ایمان آوردن مردم و هدایت آنان حریص بوده و حرص می‌خورد.

 

پژوهشگر مباحث مهدویت اضافه کرد: منتظر امام زمان (عج)، اهل درد است و بی‌خیال نیست؛ منتظر امام عصر (عج)، اهل کار است و بیکار نیست؛ منتظر امام زمان (عج)، اهل مهر و عاطفه است و ‌بی‌مهر نیست؛ منتظر حضرت ولی عصر (عج)، اهل نماز است و بی‌نماز نیست؛ منتظر امام زمان (عج)، اهل ولایت است و بی‌ولایت نیست، منتظر حضرت مهدی (عج)، اهل درایت است و در جهالت نیست؛ منتظر امام زمان (عج)، باطهارت است و در خباثت نیست، منتظر حضرت ولی عصر (عج)، اهل فعالیت و خدمت است و دارای قلب سلیم و سلامت است.

 

امروز بهترین فرصت برای تلاش در جهت رسیدن به حکومت جهانی است/امروز شرایط برای زمینه‌سازی ظهور حضرت مهدی (عج) کاملا مساعد است

 

حجت الاسلام و المسلمین سبزی یادآور شد: همان‌گونه که می‌دانید، در مسأله ظهور باید تمام هم و غم ما باید ظهور باشد، ولی نشده است؛ امام خمینی (ره) همواره تأکید می‌کردند: «ما حکومت تشکیل می‌دهیم و پرچم را به صاحب اصلی آن می‌دهیم، تمام دستگاه‌ها باید خود را برای ملاقات با حضرت مهدی (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) مهیا کنند؛ ما باید طوری رفتار کنیم که رضایت او را به دست بگیریم؛ هدف اصلی انقلاب اسلامی، رسیدن به انقلاب جهانی است».

 

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم هر لحظه برای رسیدن به هدف والا و حکومت جهانی و آرامش جهانی حرکت کنیم تا نور اهل بیت (علیهم السلام)، تمام کره زمین را فرا بگیرد، امروز بهترین فرصت است

  

نویسنده کتاب «آداب زندگی» عنوان کرد: قبل از انقلاب اسلامی، ایران در زمینه‌سازی ظهور حضرت ولی عصر (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) در سختی بود، اما امروز زمینه و شرایط برای تلاش در جهت زمینه‌سازی ظهور حضرت مهدی (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) کاملا مساعد است.

 

متأسفانه ما امروز یک شبکه مهدویت در رسانه نداریم/تا کنون فیلمی در رابطه با حضرت ولی عصر(عج) نساخته‌ایم

 

حجت الاسلام و المسلمین سبزی بیان داشت: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید که ما به اندازه توان هر کس از او توقع داریم، اما آیا ما به اندازه توان خود کار کردیم، امروز کسی که پول دارد، باید در راه ترویج معارف مکتب اهل بیت (علیهم‌السلام) صرف کند؛ کسی که علم و دانش دارد، باید در مسیر مهدویت و ظهور حضرت به کار ‌بگیرد؛ کسی که قدرت دارد و رسانه در اختیار اوست، می‌تواند از ابزار رسانه در جهت زمینه‌سازی ظهور حضرت مهدی (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) گام بردارد.

 

وی با اشاره به این که امام خمینی (ره) همه دستگاه‌های دولتی را به تلاش در زمینه سازی ظهور توصیه کردند، گفت: آیا امروز تمام دستگاه‌ها که در کشور وجود دارند، در این زمینه فعالیت می‌کنند؟ متأسفانه ما امروز یک شبکه مهدویت در رسانه نداریم، در حالی که ما باید یک شبکه صاحب الزمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) داشته باشیم.

 

نویسنده و پژوهشگر دینی تصریح کرد: امروز افرادی مانند احمدبن الحسن که در کشور عراق مشغول فعالیت است، از مردم ساده و احساسی استفاده و آنان را جذب کرده و خود را سیدیمانی معرفی کرده است، متأسفانه مردم در زمینه مهدویت بی‌اطلاع هستند، در حالی که اگر اطلاعات مختصر داشتند، فریب این نیرنگ‌ها را نمی‌خوردند؛ اگر ما یک شبکه مهدویت داشتیم، معرفت مردم نسبت به امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) افزایش می‌یافت.

 

وی با بیان این که ما امروز برای ظهور امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) در حد و توان خود فعالیت نکردیم، عنوان کرد: دنیا مزخرفات خود را فیلم می‌کند و برای ساخت افسانه‌هایی مانند جومونگ که واقعیت تاریخی ندارند، سرمایه‌های هنگفتی هزینه می‌کنند و از آنجا که فطرت هر انسانی صلح‌طلبی و نیکی را دوست دارد، این فیلم‌ها مخاطبان زیادی به خود جلب می‌کنند، در حالی که ما حقیقت را داریم، مصلح کل از ماست، ولی تا کنون فیلمی در رابطه با حضرت ولی عصر (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) نساخته‌ایم.

 

حجت الاسلام و المسلمین سبزی اضافه کرد: یکی از بزرگان قبل از انقلاب اسلامی گفته بود که اگر صدا و سیما را به دست ما بدهند، ما دنیا را متحول می‌کنیم، امروز صدا و سیما، قدرت و حکومت به دست ماست و ما در دنیا حرف برای گفتن داریم، اما کارهای ارزنده ای تا کنون صورت نگرفته است.

 

وی تصریح کرد: برخی کارها پس از انقلاب اسلامی صورت گرفته است، اما کافی نیست، شیخ زکزاکی تربیت شده این مکتب است، امروز 25 میلیون نفر در نیجریه به وسیله ایشان شیعه شده‌اند که نتیجه انقلاب اسلامی و این حرکت است، اما ظرفیت انقلاب اسلامی بیش از این می‌تواند باشد.

 

ما باید دنیا را متوجه امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) کنیم

 

نویسنده کتاب «وارونه‌ها و خرافات در آخرالزمان» تأکید کرد: جهت زمینه‌سازی ظهور دو کار مهم باید در جامعه اتفاق بیفتد، مسئولین ما در برابر ظهور امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) یک مسئولیتی دارند، همچنین یک بخشی مربوط به جامعه است، یعنی مسئولین مملکت و افراد جامعه هر یک باید بر اساس توان خود در این مسیر گام بردارند.

 

حجت الاسلام والمسلمین سبزی با بیان این که ما باید دنیا را متوجه امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) کنیم، گفت: ما باید از همین حالا از ظرفیت‌هایی که داریم، استفاده کنیم و هر فردی در حد توان خود در جهت زمینه‌سازی ظهور گام بردارد، به عنوان مثال کسی که به بیش از یک زبان مسلط است، می‌تواند معارف اهل بیت (علیهم‌السلام) و موضوعات مهدویت را در قالب‌های مختلف ترجمه کند و از طریق رسانه، کتاب و یا هر وسیله دیگر به دنیا عرصه کند، همچنین فیلم‌سازان می‌توانند فیلم‌های ارزنده‌ای در رابطه با امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) تولید کنند.

 

وی افزود: معلمان باید شاگردان خود را امام زمانی تربیت کنند، مبلغین و روحانیون باید بحث‌های مهدوی را ترویج دهند و جامعه را مهدوی بسازند، رسانه باید مهدوی باشد و تربیت ما در خانواده باید مهدوی باشد.

 

نویسنده و پژوهشگر دینی در پایان تصریح کرد: ما باید به سمت نور حرکت کنیم، امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) دوستان و محبان خود را عزیز می‌کند، اگر ظهور در زمان ما اتفاق بیفتد که خداوند را شاکریم و اگر هم در زمان ما نباشد، ما به وظیفه خود عمل کردیم، همان طور که امام باقر (علیه‌السلام) می‌فرماید: «اگر کسی در زمان غیبت برای ظهور تلاش کند، گویی که در خیمه امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) بوده است و او را یاری کرده است».

 

تهیه و تنظیم: زهرا قربانی

 

کد خبر 522031

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha