فرزندفروشی در کشور افزایش یافته است/لزوم پیشگیری و درمان از سوی دستگاههای حمایتی

خبرگزاری شبستان:عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه پدیده فرزندفروشی در کشور رو به افزایش است گفت: باید دستگاههای حمایتی و نظارتی در این زمینه اقدامات لازم را برای پیشگیری از این موضوع انجام دهند.

عباس قائد رحمت، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در رابطه با بحث فرزندفروشی که اخیرا در کشور آماری از این پدیده و آسیب اجتماعی ارایه شده است به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: این موضوع در جلسه ای که با حضور فعالان اجتماعی، NGO ها، روانشناسان و برخی از مسئولین دستگاههای متولی در کمیسیون اجتماعی حضور داشتند مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

وی اظهار کرد: بحث فرزند فروشی در کنار سایر آسیبهای اجتماعی مطرح شد و در مورد اینکه بسیاری از این نوزادان حامل ویروس HIV بود نیز از نگرانی هایی بود که از سوی فعالان اجتماعی به آن پرداخته شد.

قائد رحمت تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که علت کار را از نظر آسیبشناسی مشخص کنیم و تلاش کنیم نه تنها این آسیب اجتماعی بلکه سایر آسیبهای اجتماعی را به حداقل ممکن برسانیم و قطعا برای مقابله با پیشگیری با چنین پدیده های اجتماعی باید دستگاههای قضایی و نظارتی با جدیت وارد شوند تا این آسیب ها به حداقل ممکن برسد.

وی تاکید کرد: در ابتدای امر ما باید بحث پیشگیری از این موضوع را با کمک وزارت بهداشت و درمان و همچنین سازمان بهزیستی در دستور کار قرار دهیم و در واقع علتهای این اقدامات را جویا و از آنها جلوگیری کنیم وقتی علت را بیابیم قطعا می توانیم به راحتی پیشگیری نیز داشته باشیم.

وی تصریح کرد: البته علاوه بر اقدامات پیشگیرانه ما باید اگر هم کودکی متولد شد که محلی برای نگهداری و سرپرستی وی نباشد این کودک را مورد حمایت قرار دهیم و یا اگر این کودک بیمار است و حامل ویروس اچ ای وی است آن را به مراکز درمانی برای درمان بسپاریم نه اینکه این کودکان بدون هیچ مدیریتی در اختیار خانواده‌ها قرار گیرند.

وی تصریح کرد: این پدیده، پدیده خوبی نیست و اخیراً نیز در کشور بسیار زیاد شده است، حضور و افزایش تعداد زیادی کودک کار چه در چهارراه ها و چه در دیگر مشاغل کاذب نشاندهنده این موضوع است.

وی تاکید کرد: برخی اوقات این کودکان از سوی شبکه های هدایت شده و سودجو خریداری می شوند و در خانه‌هایی نگهداری می شوند و در محل ترددها اقدام به خرید و فروش یک سری کالا و یا سایر اقدامات می کنند.

قائد رحمت با بیان اینکه ما باید به صورت ریشه‌ای به دنبال پیشگیری و حل این مشکل باشیم گفت: اگر خانواده‌ای اشتغال ندارد و یا مسکن برای نگهداری فرزندش ندارد باید از سوی جامعه مورد حمایت قرار گیرد زیرا اغلب این خانواده ها که اقدام به فرزندفروشی می کنند و یا اقشار کم درآمد و آسیب پذیر هستند و یا معتادینی هستند که اعتیاد دارند و از سوی خانواده طرد شده اند و از سوی هیچ نهاد قانونی نیز مورد حمایت قرار نمی گیرند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: متاسفانه بودجه پیشنهادی دولت برای کاهش و مقابله با آسیبهای اجتماعی نیز از نظر ما بسیار کم است زیرا با بودجه 200 میلیارد تومانی نمی توان این معضلات را حل کرد.

وی اضافه کرد: البته دولت در بخش های دیگری نیز به برخی دستگاهها برای پیشگیری و کاهش آسیبهایی اجتماعی بودجه هایی را اختصاص داده است اما ما پیشنهاد داریم که این بودجه ها همگی در یک ردیف مستقل در نظر گرفته شوند تا اعتبارات برای مقابله با آسیبهای اجتماعی متمرکز شوند و متولی مشخصی برای این موضوع وجود داشته باشند تا ان دستگاه و متولی مقابله با آسیبهای اجتماعی را به صورت جدی در دستور کار قرار دهد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: قطعا لطمه خوردن سرمایه های انسانی در کشور یعنی لطمه به اقتصاد، سیاست و همچنین فرهنگ کشور و حتی از نظر نظامی و دفاعی نیز وقتی جوانان ما آن جوانان نیرومند و قوی نباشند دچار آسیب می‌شویم.

وی گفت: این زخمها، زخمهایی هستند که بر تن کشور وجود دارند و باید مداوا شوند تا جامعه نیز جامعه ای سالم و سلامت باشند ما معتقدیم وجود حتی یک فرد ناسالم و یا یک اسیب اجتماعی این یعنی درگیر شدن همه جامعه با ان مشکل و معضل که باید برای درمان ان چاره اندیشی شود.

 

کد خبر 521963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha