خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران و روسیه در فضای پساتحریم روابط تجاری و اقتصادی خود را به صورت گسترده و با شتاب بیشتری پیش گرفته اند از خرید هواپیماهای مسافربری تا تحویل سامانه ضد موشک اس 300 تا مبادلات در حوزه محصولات کشاورزی. این تعامل در حوزه انرژی هم به صورت جدی دنبال می شود. در همین رابطه در چهارمین روز از دهه فجر، بخش گازی نیروگاه برق گنو بندرعباس با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر نیرو، استاندار هرمزگان وجمعی از مسئولان کشوری و استانی در شمال این شهر بهره برداری شد.
بنابراین گزارش، نیروگاه سیکل نیروگاه گازی گنو نیز دارای چهار واحد هریک به ظرفیت 162 مگاوات در مجموع با 648مگاوات و 10هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری بدست معاون اول رئیس جمهوری بهره برداری شد. با بهره برداری از این دو واحد باقی مانده با هزینه ای افزون بر هفت هزار میلیارد ریال میزان ظرفیت تولید برق این نیروگاه به 940مگاوات افزایش می یابد. هدف از بهره برداری از این طرح افزایش ظرفیت تولید برق منطقه وتامین بخشی از تقاضای شبکه سراسری، استفاده از حداکثر ظرفیت توان مهندسی داخل کشور، پاسخ به نیاز روز افزون رشد مصرف استان ناشی از گسترش توسعه صنایع کشاورزی و مصارف عمومی وخانگی عنوان شده است. نیروگاه سیکل ترکیبی هرمزگان در منطقه گنو به ظرفیت 648 مگاوات برق ودر زمینی به مساحت 56 هکتار در 25کیلومتری شمال بندرعباس واقع شده است. هرمزگان هم اکنون دارای دو نیروگاه تولید برق در بندرعباس است که با بهره برداری از نیروگاه گازی گنو تعداد آنها به سه واحد ومیزان تولید برق به دوهزارو هشت مگاوات برق افزایش می یابد.
این گزارش می افزاید: ایرنا به نقل از حسن کهوری نژاد، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای هرمزگان در حاشیه افتتاح این پروژه نوشته است: "نیروگاه سیکل نیروگاه گازی گنو نیز دارای چهار واحد هریک به ظرفیت 162 مگاوات در مجموع با 648مگاوات و 10هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری بهره برداری شد. با بهره برداری از این دو واحد باقی مانده با هزینه ای افزون بر هفت هزار میلیارد ریال میزان ظرفیت تولید برق این نیروگاه به 940مگاوات افزایش می یابد."
بنابراین گزارش، ایرنا به نقل از حمید چیت چیان، وزیر نیرو در این مراسم گفته است: " قرارداد ساخت نیروگاه برق یک هزارو 400هزار مگاواتی بخار در بندرعباس بین ایران و روسیه منعقد شده است. هم اکنون پس از این توافق در مراحل تعیین مکان قرار دارد که پس از آن عملیات اجرایی آغاز می شود. استان هرمزگان بیش از سه هزار مگاوات ظرفیت تولید برق دارد و با توجه به ساختار قوی در بندرعباس سه هزارو 430 مگاوات برق دیگر بر ظرفیت تولید برق در هرمزگان افزوده می شود. در دوران پسا تحریم ایران به مرکز(هاب ) انرژی در منطقه تبدیل می شود لذا اولویت وزارت نیرو تولید و صادرات برق به کشورهای همسایه است. کاهش چهاردرصدی تلفات در شبکه های برق در یکسال و نیم آینده از مهم ترین برنامه های دولت در این بخش است. تمام نیروگاه های گازی کشور با افزودن بخش بخار به نیروگاه سیکل ترکیبی تبدیل می شود. ایران در دهه 60 بطور مطلق توانایی ساخت نیروگاه نداشت ولی با تدابیر مدیران هوشمند آن زمان و با راه اندازی موسسات و شرکت های داخلی و امضای قراردادهای دو جانبه با شرکتهای خارجی توانستیم در دهه 80 در ساخت تجهیزات تولید و توزیع برق و ساخت نیروگاه خوداتکا شویم. هم اکنون تمام مراحل ساخت نیروگاه 648 مگاواتی گنو توسط متخصصان داخلی انجام شده و در دوران تحریمهای تحمیلی با اتکا به توانمندی های داخلی شاهد صادرات تجهیزات برق و خدمات فنی مهندسی به 40 کشور دنیا و حتی ساخت سد و نیروگاههای بزرگ در کشورهای همسایه بودیم و در زمان تحریم ایران به یکی از صادرکنندگان برق تبدیل شد."
نظر شما