ایران؛ محور مناظره جنجالی جمهوریخواهان/ ایران حلقه ارتباط قزاقستان با آب های آزاد

خبرگزاری شبستان:ایران یکی از محورهای اصلی مناظره جنجالی جمهوریخواهان، اهداف مشکوک سعودی در سوریه، ایران حلقه ارتباط قزاقستان با آب های آزاد است، چین به کمک ایران درتلاش برای تحقق راه ابریشم است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاریها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران یکی از محورهای اصلی مناظره جنجالی جمهوریخواهان، اهداف مشکوک سعودی در سوریه، ایران حلقه ارتباط قزاقستان با آب های آزاد است، چین به کمک ایران درتلاش برای تحقق راه ابریشم است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

سیپراس: یونان پل ارتباطی ایران با اتحادیه اروپا خواهد شد

الکسیس سیپراس نخست وزیر کشور یونان که به ایران سفر کرده است در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی این کشور گفت که آتن پل ارتباطی بین ایران و اتحادیه اروپا خواهد شد.

وی افزود: آتن قصد دارد پل انرژی و اقتصادی میان ایران با اتحادیه اروپا شود.

سیپراس روز یک شنبه در راس یک هیات سیاسی و اقتصادی وارد ایران شد و مستقیما به اصفهان رفت.

50نفر از صاحبان صنایع، اقتصادی و تجاری یونانی از جمله «نیکوس کوجی یاس» وزیر امور خارجه، «پایوتیس اسکورلتیس» وزیر محیط زیست و انرژی، « یورگوس استاساکیس» وزیر دارایی، گردشگری و توسعه و «دیمترس مرداس» معاون وزیر امورخارجه یونان، نخست وزیر این کشور را در این سفر همراهی می کنند.

وی قرار است در تهران با مقام های بلندپایه کشورمان دیدار و درباره توسعه روابط دوجانبه و مسائل بین المللی و منطقه ای بحث و تبادل نظر کند.

سیپراس همچنین گفته است که تهران و آتن میتوانند در بخشهای انرژی، تجارت، تکنولوژی و بخش فرهنگی با یکدیگر همکاری کنند.

به دنبال رفع تحریمها علیه ایران بعد از توافق هسته ای میان تهران و 1+5، ایران و یونان مذاکره درباره صادرات نفت به این کشور اروپایی را از دو هفته قبل آغاز کرده اند.

تا سال 2011، ایران روزانه یکصد هزار بشکه نفت خام به یونان صادر میکرد.

ایران یکی از محورهای اصلی مناظره جنجالی جمهوریخواهان/ 14 بار اشاره به نام ایران

«تد کروز» یکی از نامزدها جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که در انتخابات درون حزبی ایالت «آیووا» جایگاه اول را کسب کرد، در مناظره جمهوری‌خواهان که به میزبانی شبکه «ای بی سی نیوز» برگزار شد، با متهم کردن ایران برای تلاش برای نابود کردن آمریکا گفت که وقتی رهبران ایران شعار «مرگ بر آمریکا» سر می‌دهند، واقعاً از گفتن این شعار منظور دارند و «ما به رئیس‌جمهوری نیاز داریم که داوری و راه‌حلی برای امن نگه داشتن این کشور در مقابل تروریست‌های اسلام‌گرای افراطی داشته باشد».

«مارکو روبیو» دیگر نامزد جمهوری‌خواه که در انتخابات درون حزبی ایالت «آیووا» جایگاه سوم را به خود اختصاص داد نیز به ایران اشاره کرد و گفت: «بگذارید یک بار و برای همیشه  به این داستان پایان دهیم که باراک اوباما نمی‌داند که چه دارد می‌کند. او دقیقاً می‌داند که چه می‌کند. باراک اوباما یک تلاش سیستماتیک برای تغییر این کشور انجام می‌دهد تا آمریکا را بیشتر شبیه بقیه جهان کند.

وی ادامه داد: «به همین دلیل است که او اوباماکر، قانون داد-فرانک و توافق با ایران را تصویب کرد. این یک تلاش سیستماتیک برای تغییر آمریکا است. وقتی رئیس‌جمهور آمریکا شوم، از تمامی چیزهایی که آمریکا را به بزرگترین کشور جهان تبدیل کند، استقبال می‌کنیم و برای کودکان خود آنچه را که شایسته آن هستم، برجای می‌گذاریم و آن تنها بزرگترین کشور در تاریخ جهان است».

کروز بار دیگر به آزمایش موشکی کره شمالی اشاره کرد و گفت: «ما شاهد پرتاب (موشک) توسط کره شمالی هستیم و آن نتیجه مستقیم شکست دولت اول بیل کلینتون است. دولت کیلینتون جهان را به سوی کاهش تحریم‌های کره شمالی پیش برد. من همچنین تصریح می‌کنم که مذاکره‌کننده ارشد در آن توافق شکست‌خورده در زمینه تحریم‌های شکست‌خورده زنی به نام وندی شرمن بود که اوباما و هیلاری کلینتون، او را بعنوان مذاکره‌کننده با ایران به کار گرفتند و بنابراین آنچه که در رابطه با کره شمالی امروز شاهد آن هستیم در واقع سایه‌ای از جایی است که ایران در آینده در آن قرار خواهد گرفت».

وی ضمن فاجعه‌بار خواند توافق هسته‌ای با ایران گفت: «این توافق هسته‌ای ایران بسیار فاجعه‌بار است و به همین دلیل است که من اعلام کرده‌ام که در همان روز اول که رئیس‌جمهور شوم، این توافق هسته‌ای با ایران را طوری پاره می‌کنم که پنج سال دیگر مجبور نباشیم بنشینیم و درباره پرتاب موشک ایران در زمانیکه به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا کردند، چاره‌ای بیاندیشیم. خطرات آن مسئله بسیار زیاد است.

«جان کسیچ» نیز در سخنان خود به ایران اشاره کرد و بعد از آنکه همچون کروز به موضوع پرتاب موشک دوربرد کره شمالی اشاره کرد، گفت: «ما باید تحریم‌هاییی را علیه کره شمالی و ایران تحمیل کنیم زیرا آنها قادر به تغییر پول هستند. آنها می‌توانند پول را ارسال و دریافت کنند».

«جب بوش» یکی از نامزدها جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و برادر «جرج بوش» رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز به دستگیری یک دانشجوی آمریکایی در کره شمالی اشاره کرد و گفت: «مسئله جالب اینجاست که این اتفاق درست در همان روزهایی صورت گرفت که آزادی گروگانها در ایران رخ داد. یکی دو روز بعد، کره شمالی یک دانشجوی آمریکایی را به گروگان گرفت. من فکر می‌کنم که این نمایانگر ضعف است که ما برای آزادی افرادی وارد مذاکره می‌شویم که در کشور ما مرتکب جرم شده‌اند و آنها را در قبال آزادی افرادی که جرمی مرتکب نشده‌اند و در ایران بازداشت بودند، آزاد می‌کنیم».

وی همچنین ضمن انتقاد از دستگیری ملوانان ایرانی که وارد آبهای ایران شده‌ بودند، گفت: «ما شاهد رفتار شرم‌آور با ملوانان خود بودیم و این نشانه ضعف بود و پیام ضعف را به سراسر جهان القا کرد. ما باید از تمامی نفوذ ممکن برای بازگرداندن این دانشجو به کشور استفاده کنیم».

«مارکو روبیو» در بخش‌هایی از سخنان خود به مشکلاتی که هم‌اکنون کشورهای عرب حاشیه خلیج‌فارس با‌ آمریکا دارند، گفت: «مشکل با نیروهای سنی در منطقه این است که آنها به این دولت اعتماد ندارند. این دولت قراردادی را با یک دشمن فانی و شیعه در ایران منعقد کرد. در نتیجه همکاری با آنها (کشورهای سنی منطقه) را دشوار کرد.»

«دونالد ترامپ» نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان در انتخابات آتی آمریکا در این مناظره از توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کرد و گفت: «فردی که بخوبی وارد تعامل می‌شود، هرگز توافق اینچنینی که با ایران صورت گرفت را منعقد نمی‌کرد. شما باید تمامی افراد کنگره را وارد عمل می‌کردید و موفقیت آنها را کسب می‌کردید و توافق آنها را در آنچه می‌خواهید به دست می‌آورید و این بخشی از حاصل آوردن توافق است. شما نمی‌توانید کاخ سفید را ترک کنید و به هاوایی بروید و برای مدت سه هفته گلف بازی کنید و بعد هم انتظار داشته باشید که یک معامله‌ساز باشید و بتوانید یک توافق حاصل آورید. این روش به هیچ عنوان کارساز نیست. شما باید افراد را وارد عمل کنید و آنها را به آغوش بگیرید و ببوسید و کاری کنید که توافق حاصل شود و به این روش می‌توانید توافقی که به دنبال آن هستید را حاصل آورید».

هر حزب رسماً نامزد ریاست‌جمهوری خود را در گردهمایی ماه ژوئیه در واقع چهار ماه قبل از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 آمریکا اعلام می‌کنند.انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز 8 نوامبر سال جاری میلادی برگزار می‌شود.

مناظره جمهوری‌خواهان به میزبانی شبکه ای بی سی نیوز شب گذشته در «منچستر» ایالت نیوهمپشایر برگزار شد و قرار است روز سه‌شنبه، دومین انتخابات درون حزبی نامزدهای جمهوری‌خواه و دموکرات در ایالت نیوهمپشایر برگزار شود.

مهر:

اهداف مشکوک سعودی در سوریه/گسترش هرج و مرج با مداخله ریاض

روزنامه آلمانی «دی ولت» در مطلبی نوشت: اگر عربستان سعودی نیروی زمینی خود را وارد خاک سوریه کند، منطقه خاورمیانه در بحران و آشفتگی عمیق‌تری فرو خواهد رفت.

به نوشته این روزنامه، قصد سعودی‌ها از مداخله در سوریه باعث شوک عمیقی در میان گروه‌های درگیر شده و آمریکا را وادار کرده است تا برآوردی از میزان حمایت خود از ریاض داشته باشد.

نویسنده این مطلب با اشاره به اظهارات «احمد العسیری» مشاور وزیر دفاع و سخنگوی نیروهای نظامی عربستان که از آمادگی عربستان برای اعزام نیروی زمینی به سوریه در قالب نیروهای ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا خبر داده بود، می نویسد: در هر حال واشنگتن که پیشتر از متحدانش در جنگ علیه تروریستهای داعش اعلام آمادگی کرده بود در خصوص برنامه‌های سعودی‌ها سکوت اختیار کرده است.

نویسنده درباره علت سکوت آمریکا در خصوص پیشنهاد سعودی ها می نویسد: کشورهای غربی از این موضوع آگاه هستند که دخالت و ورود عربستان به سوریه باعث پیچیده تر شدن اوضاع می شود.

به نوشته این روزنامه استقرار نیروهای زمینی عربستان بدون رضایت دولت سوریه نقض حقوق بین الملل خواهد بود.

همچنین نویسنده به نقش محوری و اصلی عربستان در بحران سوریه و حمایت مالی و تسلیحاتی خاندان آل سعود از گروه تروریستی داعش در منطقه، هدف و انگیزه اعلام آمادگی عربستان برای اعزام نیرو به سوریه برای مقابله با داعش را زیر سوال برده و می نویسد: حاکمان سعودی احتمالا بیش از مقابله با تروریستها، قصد حمایت از آنها را دارند که این امر باعث می شود منطقه بیشتر در بحران و درگیری و هرج و مرج غرق شود.

همچنین نویسنده با توجه به اختلاف ایران و روسیه با عربستان در خصوص مسایل سوریه معتقد است مشارکت نظامی عربستان در درگیری‌های سوریه مورد تایید سوریه، ایران و روسیه نخواهد بود و از آنجائی که مداخله ریاض ممکن است تمام اقدامات و تلاشهای دولتهای روسیه و سوریه را خنثی کند، به همین دلیل آنان اجازه نخواهند داد این اتفاق رخ دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

مقام صهیونیست: پیروزی اسد، ایران را به مرز سرزمین‌های اشغالی نزدیک‌تر می‌کند

"یووال اشتاینیتز،" وزیر انرژی اسرائیل در سخنرانی خود در شهر بئرسبع ابراز نگرانی کرد که بهای پیروزی اسد بر داعش ممکن است حضور نظامی ایران در مرز شمالی سرزمین‌های اشغالی باشد.

در حالی که رژیم صهیونیستی یکی از حامیان گروه‌های تروریستی در سوریه بوده است و زخمی‌های جبهه النصره در بیمارستان‌های اسرائیل مداوا می‌شوند، این وزیر رژیم صهیونیستی گفت موفقیت ارتش سوریه با یاری ایران و حزب‌الله برای اسرائیل این مفهوم را دارد که مرز سرزمین‌های اشغالی و ایران مشترک می‌شود.

اشتاینیتز همچنین مدعی شد که دو کشور ترکیه و قبرس نیز وضع جدید را یک خطر می‌دانند.

در حالی که  اسرائیل در آخرین حمله خود به غزه بیش از 2 هزار نفر را به شهادت رساند که 500 تن از آنها کودک بودند، این وزیر اسرائیلی تصریح کرد وحشی‌گری داعش دنیا را تکان داده و آرزوی شکست داعش موجب نادیده گرفته شدن تهدید ایران و حزب‌الله از سوی جامعه جهانی شده‌است.

اشتاینیتز در ادامه خاطرنشان کرد که تحولات سوریه از تونل‌های حماس یا حزب‌الله، برای اسرائیل خطرناک‌تر است.

یکی از سه محور اصلی مقاومت علیه اسرائیل طی سالیان گذشته کشور سوریه بوده است لذا رژیم صهیونیستی از آغاز بحران در سوریه از گروه‌های تروریستی حمایت‌های گسترده‌ای کرد.

بعد از پیروزی‌های جدید ارتش سوریه و بی‌نتیجه ماندن طرح‌های اسرائیل و برخی از کشورهای منطقه از جمله عربستان، قطر و ترکیه برای سرنگونی دولت سوریه طی چند روز اخیر آنان واکنش‌های متفاوتی به پیشروی ارتش سوریه و فروپاشی گروه‌های مسلح در سوریه داشته‌اند.

ایرنا:

ایران حلقه ارتباط قزاقستان با آب های آزاد است

«محمدرضا نعمت زاده» روز یکشنبه در همایش تجاری و سرمایه گذاری ایران و قزاقستان که با حضور مسئولان و نمایندگان بخش خصوصی دو کشور در سالن خلیج فارس برگزار شد، تصریح کرد: موقعیت جغرافیایی سوق الجیشی ایران و ارتباط آن با دریای خزر و آبراه بزرگ خلیج فارس و دریای عمان، امیتاز ویژه ای را به کشور ما داده است؛ قزاقستان با استفاده از این وضعیت می تواند ارتباط خود با کشورهای همسایه و جهان را تقویت کند.

وی افزود: قزاقستان می تواند از طریق خطوط ریلی، کشتیرانی و جاده های مواصلاتی با ایران ارتباط داشته باشد؛ هم اکنون اتصال خطوط راه آهن ترکمنستان به اینچه برون یکی از روش های ارتباط دو کشور است که این پروژه از طریق وزارت راه و شهرسازی پیگیری می شود.

به گفته نعمت زاده در سال های گذشته بین دو کشور تفاهم نامه ای در زمینه انتقال نفت خام به امضاء رسیده بود اما این پروژه به دلیل تحریم ها متوقف شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سفر هیأت 260 نفره قزاق به تهران گفت: این هیات بزرگترین هیات تجاری است که از آسیای میانه به ایران آمده است و من یقین دارم که با توجه به سوابق دیرینه فرهنگی، مذهبی و تاریخی دو کشور دستاوردهای این سفر به گسترش تجارت کمک کند.

نعمت زاده با بیان اینکه در سال های گذشته ایران و قزاقستان در زمینه های مختلفی تفاهم نامه امضاء کرده اند، افزود: متأسفانه تفاهم نامه های پیشین به نتیجه عمل نرسید و یکی از دلایل عمده آن تحریم های بین المللی علیه ایران بود اما اکنون با لغو تحریم ها، زمینه ارتباطات بیش از پیش تهران و آستانه فراهم شده است.

وی با تاکید بر امکانات و ظرفیت های دو طرف در توسعه تجارت خاطر نشان کرد: هر دو کشور می توانند از این ظرفیت ها و امتیازات به طور مقابل بهره برداری کنند.

نعمت زاده یادآور شد: بسیاری از کشورهای آسیای میانه به منظور سرعت بخشی به روابط خود با ایران اقدام به ساخت اسکله و بندر کرده اند؛ قزاقستان نیز می تواند این راهکار را مدنظر قرار دهد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان گفت: در جلسه با مقامات قزاقستان تصمیم بر این شده است که دو کارگروه فنی و اجرایی تشکیل شود و مشکلات و تفاهم نامه های امضاء شده بین دو کشور را از طریق این کارگروه ها پیگیری کنیم.

همچنین «آست ایسکشف» وزیر سرمایه گذاری و توسعه قزاقستان نیز در ادامه این نشست، با بیان اینکه همکاران ایرانی ما بسیار مطمئن هستند و ما درواقع انگیزه های جدیدی را برای توسعه روابط با ایران دنبال می کنیم، تصریح کرد: قزاقستان حافظ منافع تجار ایرانی است.

وی با تاکید بر لزوم توسعه روابط اقتصادی و تجاری با ایران، افزود: وزارت سرمایه گذاری و توسعه قزاقستان به منظور افزایش تراز تجاری با ایران هرگونه مجوزی را که شرکت های ایرانی لازم دارند در اختیارشان قرار دهد.

آست ایسکشف با تاکید بر اینکه ما برای بازگشت سرمایه گذاری های انجام شده 30 درصد یارانه در نظر داریم، خاطرنشان کرد: حدود 900 شرکت در قزاقستان تأسیس شده که از طریق آنها می توانیم کارها را به پیش ببریم و ارتباط با تجار ایرانی را قوت ببخشیم.

وی با اشاره به مشکلات لجستیکی بین دو کشور تصریح کرد: باید اهتمام خود را به حل مسئله لجستیک و حمل و نقل متمرکز کنیم؛ در این صورت ارتباط تجار و بازرگانان نیز تسهیل می شود.

وزیر سرمایه گذاری و توسعه قزاقستان در پایان با اشاره به اینکه قزاقستان درصدد پیوستن به سازمان تجارت جهانی (WTO) است، خاطرنشان کرد: ما با روسیه و دیگر کشورهای آسیای میانه نیز تعاملات سازنده ای داریم که از این طریق می توانیم به توسعه روابط ایران نیز کمک کنیم.

چین به کمک ایران درتلاش برای تحقق راه ابریشم است

روزنامه پرسه چاپ اتریش امروز (یکشنبه) در تحلیل صفحه سیاسی خود با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهوری چین «شی جین پینگ» به ایران نوشت : جمهوری خلق چین می خواهد به کمک ایران رویای راه ابریشم را تحقق و مسیر نوینی از همکاری ها را با چشم اندازهای جدیدتر ترسیم کند.

روزنامه پرسه افزود: مسیر چین تا یونان از ایران می گذرد چرا که این کشور در مرکزیت اتصال اروپا با آسیا است , از این رو پکن در تلاش است تا به کمک ایران بر روی مسیر حمل و نقل بین این 2 قاره سرمایه گذاری های عظیمی را انجام دهد.

پرسه نوشت : کشور چین در نظر دارد بزرگترین مسیر ریلی جهان به طول 13 هزار کیلومتر از جنوب کشورش یعنی استان سین کیانگ تا مادرید در اسپانیا را راه اندازی کند تا از این طریق بتواند قطب انتقال هر نوع صادرات کالا از آسیا به اروپا شود.

این پروژه از کشورهای برمه، بنگلادش، هند، پاکستان، ایران و ترکیه می گذرد , بنابراین می تواند یک نقطه عطف بسیار هم برای صنعت چین به حساب آید.

جاده ابریشم یکی از کمربندهای مهم اقتصادی کشور چین به حساب می آید و با تکمیل این پروژه مهمترین قطعه پازل رشد و توسعه اقتصاد این کشور تکمیل می شود.

پرسه افزود : مهمترین دستاوردی که می توان در سفر اخیر رئیس جمهوری چین ''شی جین پینگ'' به ایران و دیدار با دکتر حسن روحانی همتای خود به آن اشاره کرد همکاری طرفین برای تکمیل جاده ابریشم است . ایران می تواند از این طریق نفت و گاز خود را نیز به کمک چین به کشورهای اروپایی صادر کند که این نشانه ای از پیشی گرفتن اقتصاد ایران نسبت به کشورهای همسایه خود در زمینه صادرات نفت و گاز می باشد.

بر اساس طرحی که از سال 2013 میلادی رئیس جمهوری چین به عنوان کمربند اقتصادی ابریشم و جاده ابریشم دریایی قرن بیست و یکم ( کمربند و جاده ) ارائه کرده است با ساختن خطوط ریلی، جاده ها و فرودگاه ها؛ کشورهای آسیایی به اروپا و آفریقا مرتبط می شوند.

چین برای اینکه بتواند این ایده را عملی کند دو ابتکار دیگر نیز صورت داده که هر دو اکنون به ثمر رسیده است.

در مرحله نخست این کشور بی درنگ پس از ارائه طرح و نقشه راه ابریشم جدید صندوقی نیز به ارزش 40 میلیارد دلار برای اجرای این برنامه و طرح های آن ایجاد کرد.

از سوی دیگر برای اینکه بتوان به کشورهای منطقه انگیزه اجرای طرح های زیربنایی برای این منظور را داد؛ این کشور بانک توسعه زیرساخت آسیایی (AIIB) را با 57 عضو و 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری تاسیس کرد که ایران هم یکی از اعضای مهم و عضو هیات موسس آن به شمار می رود.

این روزنامه اتریشی تاکید کرد :ایران یک گذرگاه انرژی در خاورمیانه با جایگاهی ویژه است. کشوری که با 15 کشور دیگر منطقه هم مرز می شود و از سوی دیگر گذرگاه آبی مهمی برای رسیدن به مناطق شمالی و جنوب غربی دنیا است.

جادهٔ ابریشم یا راه ابریشم شبکه راه های به هم پیوسته ای با هدف بازرگانی در آسیا بود که خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند می داد؛ مسیری که تا سدهٔ پانزدهم میلادی به مدت 1700 سال، بزرگ ترین شبکهٔ بازرگانی دنیا بود.

کد خبر 521697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha