«مهدویت»ریشه درفطرت انسان دارد/کار دربحث مهدویت بایدعالمانه صورت‌ گیرد

سیدمحمد حسینی با اشاره به تلاش دشمنان برای تحریف انتظار از طریق عرفان‌های کاذب گفت: فعالیت ستاد مهدویت در شهر قم و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سطح کشور از نمونه‌های تلاش وزارت ارشاد در روشنگری نسل جوان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در برنامه «نگاه دو» رسانه ملی به پرسش‌های متنوعی درباره وضعیت فرهنگی و هنری کشور پاسخ گفت.

 

حسینی در ابتدا با تبریک فرا رسیدن نیمه شعبان گفت: اهالی فرهنگ و هنر نیز در این زمینه فعال‌اند و برگزاری جشنواره ملی طلیعه ظهور و نمایشگاهی در قم، جشنواره شعر گلواژه‌های انتظار در همدان، همایش آخرین امید در یزد و جشنواره آیین‌های سنتی در تالار وحدت تهران از نمونه‌های فعالیت آن ها است.

 

وی با اشاره به تلاش هالیوود برای القای مفاهیم مورد نظر خود در حوزه آخرالزمان گفت: در سینمای ما نیز در لایه‌های پنهان فیلم‌هایی چون ملک سلیمان، 33 روز، جعبه سیاه و آلزایمر مقوله انتظار مطرح می‌شود و این مقدار کافی نیست.

 

وزیر ارشاد در ادامه درباره ساختار نیروی انسانی وزارت ارشاد و راه‌های ارتقای سطح کارکنان و تحول در این ساختار گفت: به جز معاونت سینمایی که به خاطر اهمیت آن به سازمان سینمایی تبدیل می‌شود، معاونت‌های ارشاد را به پنج معاونت کاهش دادیم. البته کارهای فرهنگی هنری محصول فعالیت اهالی فرهنگ و هنر است و وزارت ارشاد مسئول سیاست‌گذاری، صدور مجوز و .... است.

 

موازی‌کاری در حوزه فرهنگ موضوع پرسش دیگری بود که حسینی درباره آن گفت: سعی کردیم بیشترین هماهنگی را میان نهادهای موازی ایجاد کنیم، کار فرهنگی باید در سطح گسترده انجام شود اما باید از موازی‌کاری نیز جلوگیری کرد تا به هم‌افزایی منجر شود. امیدواریم امسال با نهایی شدن "مهندسی فرهنگی" در شورای انقلاب فرهنگی هماهنگی میان نهادها افزایش یابد.

 

وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مهدویت اشاره کرد و گفت: اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی اولین مسئولان آگاه‌سازی جامعه هستند و همان‌گونه که مقام معظم رهبری نیز تأکید فرمودند کار در بحث مهدویت باید عالمانه صورت گیرد چرا که مسئله‌ای حساس و ظریف است.

 

حسینی ادامه داد: مهدویت در فطرت آدمی ریشه دارد اما دشمنان ما امروز با استفاده از عرفان‌های کاذب به تحریف آن روی آورده‌اند که برای مقابله با آن ستاد اصلی مهدویت ما در قم مستقر است. برخی مؤسسات نیز به صورت ویژه به این حوزه می‌پردازند که از جمله آنها می‌توان به فعالیت 10 هزار و 700 کانون فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور اشاره کرد.

 

حسینی همچنین افزود: در عرصه فرهنگ و هنر نیز باید مراقب محصولات فرهنگی هنری باشیم چرا که ریشه در عقاید فلسفی دارد و در این میان کتاب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کتاب مبنا و مرجع ساخت بسیاری از آثار هنری می‌شود، به همین خاطر در سال گذشته مجوز انتشار 714 عنوان کتاب با موضوع مهدویت و انتظار صادر شد.

سیاست وزارت ارشاد در قبال جشنواره‌های سیاسی اسکار، کن، ونیز و غیره پرسشی دیگر از وزیر ارشاد بود.

 

وی گفت: ساده‌انگاری است که این جشنواره‌ها را صرفاً واجد جنبه فنی و سینمایی و عاری از عقبه سیاسی بدانیم، همان‌گونه که سایر مجامع بین‌المللی سیاسی‌اند اما اینکه به کلی حضور بین‌المللی نداشته باشیم نیز راهکار درستی نیست، باید با توجه به لزوم معرفی درست ایران در قبال ایران‌هراسی که مدام در جهان تبلیغ می‌شود تا حدی که به آرمان‌های ما لطمه نخورد، حضور بیابیم.

 

سیدمحمد حسینی در ادامه نمایشگاه کتاب را مهم‌ترین رویداد فرهنگی در سطح کشور و حتی منطقه دانست و درباره تغییر محل دایمی آن گفت: تعداد ناشران رو به افزایش است و ما فضایی برای بیش از دو هزار ناشر نداریم. تاکنون چند گزینه برای محل نمایشگاه مطرح شده که با نهایی شدن آن کار ساخت نمایشگاه آغاز می‌شود.

 

گسترش فریضه امر به معروف و نهی از منکر در سطح جامعه پایان‌بخش سخنان وزیر ارشاد بود. وی با تأکید بر وظیفه فردی، نقش رسانه‌ها را تأثیرگذارتر دانست و گفت: البته باید توجه داشت که نقد و آسیب‌شناسی در جهت اهداف و مصالح کشور باشد و جنبه تخریبی نداشته باشد.

 

سیدمحمد حسینی درباره نگرانی از وضعیت حجاب در سطح جامعه ابراز داشت: در دوره‌ای بسر می‌بریم که دوره جنگ فکری و نرم است و دشمن می‌کوشد تا قبح بی‌حجابی را بشکند اما از سوی دیگر فعالیت سلبی نیز کافی نیست و باید به صورت ایجابی و تبیینی به این مسئله پرداخت.

 

وی تأکید کرد: برخی در این زمینه دست به فرافکنی و تخریب می‌زنند و کل فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد را زیر سؤال می‌برند که این غیرمنصفانه است. چند روز پیش نقشه راه کارگروه عفاف و حجاب رونمایی شد تا بزودی اولین پارک فرهنگی و فناوری مد و لباس برای حضور طراحان و تولیدکنندگان این حوزه تأسیس شود و با تولیدات فراوان و باکیفیت فرهنگی به سوی بهبود وضعیت جامعه حرکت کنیم.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 52167

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha