کاهش ۲۵ درصدی مصرف مواد مخدر در اولویت برنامه ششم/ اعتبارات مبارزه با مواد مخدر متناسب با تهدید نیست

خبرگزاری شبستان: قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه کاهش ۲۵ درصدی مصرف مواد مخدر در اولویت برنامه ششم قرار دارد، گفت: متاسفانه اعتبارات مبارزه با مواد مخدر متناسب با تهدید نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، دکتر علیرضا جزینی امروز (۱۸ بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: پیگیری برنامه ها در طول سال در زمینه درمان، کاهش آسیب ها، پیشگیری، مقابله و حمایت های اجتماعی از جمله اهداف سفر به استانهاست.

 

وی با اشاره به بازدید خود از مرکز نگهداری زنان بیرجند افزود: مرکز نگهداری زنان در زمینه ترک اعتیاد در خراسان جنوبی رونق بیشتری نسبت به دیگر استانها دارد و تعداد افراد زیادی برای درمان، جذب شده اند.

 

قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه برابر سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه ششم باید ۲۵ درصد اعتیاد در کشور کاهش یابد، به فصل بودجه ریزی در مجلس اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه اعتبارات مبارزه با مواد مخدر متناسب با تهدید نیست.

 

وی ادامه داد: در حوزه پیشگیری نیز تفاهم نامه هایی با وزارتخانه های آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و علوم برای اجرای برنامه در محیط های آموزشی بسته شده است که به دلیل کمبود اعتبار نتوانسته ایم پوشش لازم را برای این حوزه محقق کنیم بگونه ای که تنها در ۱۰ درصد مدارس تحت پوشش آموزش و پرورش برنامه های پیشگیری اجرا شد.

 

جزینی با تاکید بر اینکه انسداد مرزی اعتبارات کلان می خواهد، گفت: در حوزه درمان نیز برای مراکز اقامتی کوتاه مدت و بلندمدت نیازمند اعتبارات بیشتری هستیم که باید برنامه ریزی بیشتری بکنیم.

 

به گفته وی، در حوزه صیانت و اشتغالزایی نیز، در سال جاری تا سقف ۳ هزار نفر؛ بهبودیافتگان حرفه آموزی و اشتغال را فرا گرفته اند ولی در این زمینه نیز، نیازمند مساعدت هستیم.

 

وی به اختصاص ۶ میلیارد تومان برای اشتغالزایی در سال جاری اشاره کرد و گفت: در سال ۹۳ و ۹۴ موفق شده ایم که ۲۵ روستا در استان خراسان جنوبی را از محل اعتبارات وزارت ورزش و جوانان به تجهیزات ورزشی مجهز کنیم که در صورت تخصیص اعتبار، این مهم در سالهای آینده نیز ادامه خواهد یافت.

 

قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه کشور افغانستان ۷ هزار تن خشخاش تولید می کند که متاسفانه  در با گروه داعش نیز نقش فعالی در قاچاق مواد مخدر برای تامین هزینه های خود دارند، اظهار داشت: در حوزه بین الملل تلاش می کنیم که معاش جایگزین را دنبال کنیم و همکاری های منطقه ای و بین المللی را از طریق تبدیل ظرفیت های بالفعل به بالقوه گسترش دهیم.

 

وی از کشف ۵۳۶ تن مواد مخدر در ۱۰ ماهه نخست امسال خبر داد و با اشاره به افزایش ۱۶ درصدی آن نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: همچنین در این مدت ۱۸۵ کارگاه تولید شیشه منهدم شده و یکهزار و ۵۶۰ کیلوگرم شیشه کشف شده است.

 

جزینی با اشاره به گران شدن قیمت شیشه در کشور، گفت: قاچاقچیان با توجه به سودآوری مواد مخدر صنعتی، به دنبال ورود آن از مرزها هستند.

 

وی از ساماندهی ۱۲ هزار نفر از معتادان خیابانی در سال جاری خبر داد و با بیان اینکه نیازمند ایجاد فضاهای جدید برای استمرار درمان و اشتغالزایی معتادان بهبودیافته هستیم،‌اظهار داشت: معتقدیم موضوع پیشگیری به عنوان اولین استراتژی در برنامه مبارزه با مواد مخدر باید دنبال شود.

 

این مقام مسئول از برگزاری ۳۰۷ هزار تماس با سامانه ۰۹۶۲۸ خبر داد و گفت: بیشترین افرادی که با این سامانه تلفنی ارتباط برقرار کرده اند، بانوان بوده اند که تقاضای کمک و مساعدت و راهنمایی داشته اند.

 

وی به اجرای برنامه شیوع شناسی برای برآورد میزان افراد گرفتار و مصرف کننده مواد مخدر در کشور اشاره کرد و افزود: این برنامه تا پایان سال به جمع بندی می رسد که در برنامه ششم بتوانیم از داده ها آن استفاده کنیم.

 

جزینی با بیان اینکه بر اساس آمار سال ۹۰ کشور ایران یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر معتاد دارد، ادامه داد: «تریاک و شیشه» به ترتیب دو مخدر پرمصرف در کشور ایران است

 

وی معتادان را به دو دسته تقسیم کرد که عده ای از آنها خود به مراکز درمان مراجعه می کنند که به عنوان بیمار کارت گواهی درمان دریافت می کنند،‌افزود: عده ای از معتادان که در کف خیابان ها هستند و به مراکز ترک اعتیاد مراجعه نمی کنند، باید با دستور قاضی جمع آوری و به مراکز درمان هدایت شوند.

 

این مقام مسئول از شناسایی ۴ هزار و ۳۶۰ معتاد متجاهر در تهران خبر داد و یادآور شد: از این تعداد ۷۱۱ نفر شهرستانی هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: اعتبار پیشنهادی این ستاد در سال آینده ۱۷۰ میلیارد  تومان است که از افزایش ۲.۵ درصدی برخوردار است.

 

کد خبر 521480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha