به گزارش خبرگزاری شبستان، پايگاه خبري – تحليلي روسي «اسپوتنيک» در گزارشي نوشت: عربستان سعودی پیشنهاد ارسال نیروهای زمینی به میدان جنگ سوریه را به ظاهر براي مبارزه با داعش ارائه کرده است، اما ریاض در واقع به گروه های تروریستی در این کشور جنگ زده ي عربی کمک خواهد کرد.
اين پادشاهی نفت از جبهه النصره، احرار الشام و گروه هاي تروريستي ديگر تحت پوشش مبارزه با داعش پشتیبانی گسترده به عمل خواهد آورد. هر گونه مداخله در سوریه بدون شک برای تغییر این جنگ در اين کشور انجام می شود. اين اقدامات در مسير موفقیت ارتش عربی سوریه سنگ اندازي خواهد کرد. و کسانی که به اين کشور خواهند آمد، صرف نظر از آنچه ترکیه و عربستان مدعي شده اند، عليه داعش نخواهند جنگيد.
ریاض پيشنهاد ارسال ارتش خود به سوریه را داده است زیرا نیروهای ارتش سوريه با پشتيباني هواپیماهای جنگی روسیه و مبارزان حزب الله به تازگی پيشروي هاي مهمي داشته اند، در حالی که گروه های تروریستی در حال از دست دادن مواضع خود هستند. ارتش سوريه اخیرا به پیروزی های بزرگي در استان هاي حلب، لاذقیه و درعا دست يافته است.
در میان چیزهای دیگر عربستان سعودی دوست ندارند که آمريکا و روسیه در مورد مسائل مختلف رو در رو شوند. ریاض نیاز به ماجراجویی ترکیه یا عربستان در سوریه دارد که تعادل قدرت در میدان جنگ و در سیاست را تغيير دهد.
«علي احمد» رئيس «موسسه امور خليج فارس» به اسپوتنيک گفت عربستان سعودي با اين کار خواسته است به جهان اين ديدگاه را بدهد که رياض مي خواهد با داعش مبارزه کند، در حالي که دائما در حال حمايت از اين گروه تروريستي است.
احمد گفت: «سعودي ها مي خواهند اينگونه ظاهرسازي کنند که مخالف تروريسم و داعش هستند. داعش نيروهاي نيابتي عربستان است همانطور که در دهه 1980 آنها از نيروهاي موسوم به «مجاهدين» در افغانستان حمايت کردند.»
وي گفت عربستان سعودي چنين ريسکي را نخواهد کرد زيرا اين اقدام رياض را در رويارويي مستقيم با روسيه و ايران قرار خواهد داد.
در روز پنجشنبه، ریاض براي شرکت در یک عملیات زمینی در سوریه اعلام آمادگي کرد. عربستان سعودی اينگونه شایعه پراکني کرده است که تمايل دارد نیروهای عملیات ویژه را اعزام کند. این حرکت ظاهرا در هماهنگی با ترکیه انجام خواهد گرفت.
عربستان سعودی و ترکیه بخشی از تلاش های ضد داعش به رهبری آمریکا هستند. اما تعهد ریاض و آنکارا در مبارزه با اين گروه خشن و وحشی بارها زير سوال رفته است و هر دو کشور تا حد زیادی بر دیگر مبارزات نظامی متمرکز شده اند. تمرکز سعودی ها بر مداخله نظامی علیه یمن و تمرکز ترک ها بر مبارزه با کُردها است. هر دو عملیات به عنوان فجایع انسانی محکوم شده است.
نظر شما