به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مقتدایی، دبیر شورای عالی حوزههای علمیه عصر امروز (17 بهمن) در همایش نقش ادیان در تحقق عدالت و صلح از دیدگاه اسلام و مسیحیت که به همت مرکز مدیریت حوزه های علمیه در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برگزار شد،با اشاره به گرامیداشت دهه فجر، عنوان کرد: این همایش قدمی مثبت برای برقراری ارتباط تنگاتنگ بین دو مرکز علمی حوزه علمیه قم و واتیکان میدانیم.
حرکت عظیم اقدام عملی بین دو دین بزرگ الهی و آسمانی اسلام و مسیحیت آغاز میشود
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه اظهار داشت: اقدامات خوبی در جمهوری اسلامی ایران در رابطه با هماهنگی بین ادیان صورت گرفته است، اما همه در حد همایش و کنفرانس و ... بوده و اقدام عملی نبوده است و این سفر مقدمهای برای اقدام عملی است و پیشبینی میکنیم که این حرکت در مقام عمل صورت گیرد.
آیت الله مقتدایی با اشاره به جلسه شب گذشته که با حضور اساتید حوزه علمیه برگزار شد، افزود: در این جلسه پیشنهاد شد که گروهی تعیین شود و راهکارهای همکاری در سطح جهانی بررسی شود و موضوعاتی که نیاز به تحقیق و پژوهش دارند، شناسایی شود و حرکت عظیم اقدام عملی بین دو دین بزرگ الهی و آسمانی اسلام و مسیحیت آغاز شود.
وی افزود: ما امیدواریم با این ارتباط نزدیک و اقدامات عملی، هم شناخت بیشتری از دین مسیحیت و برنامههای علمای دین مسیحیت راجع به صلح و عدالت پیدا کنیم و هم علمای دین مسیحیت با ارتباط نزدیک با علمای شیعه آشنایی بیشتری با برنامههای اسلام راجع به صلح و عدالت داشته باشند تا همکاری عملی بهتری را با هم شروع کنیم.
دین اسلام، دین صلح و عدالت است
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه تصریح کرد: دین اسلام، دین صلح و عدالت است، در قرآن کریم، خداوند از تمام انسانها خواسته است که عدالت را در همه زمینهها اجرا کنند، در قرآن کریم، خداوند بندگانش را به عدالت در تمام زمینهها امر میکند و همه افراد باید نسبت به افراد هم نوع خود از جمله مسلمان و غیر مسلمان به نیکی رفتار کند.
آیت الله مقتدایی ادامه داد: خداوند در آیه ای دیگر از قرآن کریم میفرماید: «ما پیامبران خود را فرستادیم که در بین آنها حضرت عیسی (ع)، حضرت نوح (ع) و سایر انبیاء را با حجتهای الهی و استدلال محکم و قوی فرستادی و به آنها کتاب آسمانی که قوانین اجرایی بود، دادیم تا با هدایت مردم و بینات مردم به قسط و عدالت بپردازند.
وی اضافه کرد: خداوند در جای دیگر قرآن کریم، تمام افراد را از نظر انسانیت، با هم مساوی قرار داده است و تمام افراد در حقوق و در مقابل قانون و در بهرهبرداری از منابع با هم مساوی هستند و تنها انسانی که از نظر معنویت، تقوای الهی دارد، مقام بالاتری دارد و این یکی از دستورات قرآن مجید است.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه یادآور شد: اسلام و قرآن کریم برای جان افراد وخون افراد اهمیت بالایی قائل است، تا جایی که میفرماید: «اگر کسی یک انسان را بی جهت بکشد، مانند این است که تمام انسانها را کشته است» یعنی قتل یک نفر به منزله قتل انسانیت است، همان طور که اگر فردی، شخصی را از مرگ نجات دهد، مانند این است که تمام انسانها را زنده کرده است.
آیت الله مقتدایی بیان کرد: حضرت عیسی (ع) فرمود: «اگر خانه ای آتش بگیرد اگر مانع نشوند، خانههایی در آتش میسوزد، اما اگر همه افراد، آتش خانه اول را ریشه کن کردند، همه سالم میمانند، بنابراین اگر کسی ظلم کرد، همه افراد باید مانع او شوند، در این صورت، دیگران جرأت ظلم کردن نمی کند، در یغر این صورت ظلم در جامعه گسترش مییابد.
وی افزود: پیامبر گرامی اسلام (ص) نیز همانند حضرت عیسی به مسأله حقوق افراد توجه دارند به طوری که میفرماید: «اگر کسی ظلمی کرد، حق مظلوم ار از ظالم بگیرید، کسی که حق مظلوم را بگیرد، در قیامت مصاحب و همراه من است».
درخواست آیت الله مقتدایی از پاپ اعظم
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه تصریح کرد: ما از میهمان عزیز خود میخواهیم که مطلبی که عرض میکنیم، به پاپ اعظم به عنوان پیام برسانند؛ ما از پاپ اعظم میخواهیم که از نفوذ کلمه ای که خداوند به ایشان داده است، استفاده کند و از رؤسای کشورهای غربی بخواهد که حمایتهای مالی خود به گروههای تکفیری را قطع کنند تا جنایات داعش و گروههای تکفیری درکشورهای اسلامی نیز قطع شود.
آیت الله مقتدایی ادامه داد: گروههای تکفیری و داعش اقدام به قتل و کشتار دسته جمعی، در سوریه، یمن، نیجریه و کشورهای اسلامی میزنند، در حالی که گروههای داعش و تکفیریها مورد حمایت کشورهای اروپایی و غربی هستند، متأسفانه عربستان سعودی نیز آنها را حمایت میکنند و هر روز خون تعداد کثیری از مسلمانان بر روی زمین ریخته میشود.
وی عنوان کرد: اگر حضرت عیسی مسیح بود، از این وقایع جلوگیری میکرد، پیامبر ما نیز مخالف این وقایع در جامعه انسانی بود، ما باید به صفحه عالم نگاهی بیاندازیم که چه میگذرد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه در پایان اظهار داشت: پیام ما این است که به پاپ اعظم این پیام را برسانید که شما نسبت به امام خمینی (ره) احترام قائل بودید و ایشان را عیسی زمان خواندید، اگر مسئولی خطایی مرتکب میشد، امام خمینی (ره) هم اخم میکردند و هم تشر میزدند، شما به شکرانه نعمت نفوذ کلمه به مسئولین کشورهای غربی هم اخم کنید و هم تشر بزنید تا از حمایت گروههای تکفیری دست بردارند.
نظر شما