به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه اختتامیه شانزدهمین مسابقات ملی مهارت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای تحقق رشد 8 درصدی نیاز داریم که بهره وری را افزایش دهیم.
وی افزود: کفایت مالی رشد 8 درصدی در کشور وجود ندارد و این میزان نقدینگی باید از طریق سرمایه گذاری خارجی و یا از طریق سرمایه در دست مردم تامین شود و بتوانیم بهره وری را محاسبه کنیم.
ربیعی با بیان اینکه 30 درصد برای بهره وری در نظر گرفته ایم، اذعان داشت: بخش اعظمی از آن به منابع انسانی اختصاص یافته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در این زمینه رشد در قسمت اداری رخ نخواهد داد بلکه تلاش می کنیم تا در بخش تولید، خدمات و انواع اقداماتی که به میزان تولید ملی بیفزاید به رشد و شکوفایی دست بیابیم.
ربیعی ادامه داد: راهی جز این نداریم که در فرهنگ درس خواندن و دانشگاه رفتن تجدیدنظر کنیم و باید به سمت مهارت افزایی در جامعه برویم.
وی با بیان اینکه باید به سمتی برویم که بتوانیم از روستاها تا شهر، افراد دارای مهارت را پرورش دهیم، اذعان داشت: برای تک رقمی کردن بیکاری به مهارت افزایی نیاز داریم.
ربیعی تصریح کرد: در مناطقی که طرح های توسعه ای داریم با انبوه نیروهای بومی بیکار مواجه هستیم که مطالعات انجام شده بیانگر فقدان آموزش مهارتی در این مناطق است.
وی با بیان اینکه نسبت بین تحصیلات دانشگاهی و نیازهای اشتغال نسبت بزرگی نیست، تاکید کرد: با شعار "یک روستا، یک خوشه صنعتی و هر فرد یک مهارت" برنامه ریزی کرده ایم و این طرح در چند استان کشور آغاز شده است تا بتوانیم با مهارت افزایی ای که انجام می دهیم به سمت تک رقمی کردن اشتغال حرکت کنیم.
ربیعی افزود: برگزاری مسابقات ملی یکی از راهکارهای مهارت افزایی است تا افراد با شرکت در مسابقات با رقابت سالم آشنا شوند و افراد توانمند در قالب آن شناسایی شده و به عنوان الگو و نمونه در آینده به مربیان مهارت افزایی تبدیل شوند.
وی پیشنهاد تشکیل نهاد ملی نخبگان مهارتی را مطرح کرد و افزود: صلاحیت های حرفه ای در قوانین و مصوبات دولت مورد تأکید است و صلاحیت حرفه ای به صورت جدی تر در جذب نیروی کار باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه با رویکرد جدیدی که در پیش گرفته ایم داشتن صلاحیت حرفه ای در بیشتر جاها معنا پیدا می کند، تصریح کرد: بخشی از مهارت آموزان که بتوانند به صورت مستقل کار کنند از حمایت مالی صندوق کارآفرینی امید برخوردار می شوند.
ربیعی اذعان داشت: تعدادی از افراد که دارای مهارت های فنی هستند در جاهایی که نیاز به اشتغال وجود دارد، معرفی می شوند و آن تعداد نیز که توانایی ایجاد کارآفرینی دارند در قالب تعاونی می توانند شرکت هایی را تاسیس کنند و از آنها حمایت خواهد شد.
وی تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد که قالب افراد دارای مهارت بیکار نمانده اند و حتی با تاخیر زمانی درصد بالایی از آنها جذب بازار کار شده اند.
ربیعی یادآور شد: با برنامه توسعه آموزش فنی و حرفه ای که در دستور کار شورای عالی اشتغال وجود دارد برای تک رقمی کردن بیکاری طرح هایی را داریم که در استان ها ین طرح ها اجرایی می شوند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره بررسی دستمزد سال 95 خاطرنشان کرد: کارشناسان در حال مذاکره هستند و از هفته آتی نیز من در جلسات شان حضور می یابم.
وی ادامه داد: روند تعیین دستمزد و نرخ افزایش آن روندی است که باید کارفرما و کارگر در آن به یک تفاهم عمومی نزدیک شوند و پس از اتمام این مرحله دولت وارد میدان شود، در واقع یک تصمیم گیری سه جانبه گرایی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: درباره افزایش درصد دستمزدها در سال آینده در واقع می خواهیم به صورت ملی تصمیم گیری کنیم بنابراین باید منفعت عمومی جامعه را در نظر بگیریم.
ربیعی با بیان اینکه کارآفرینان حال و روز خوشی ندارند، اذعان داشت: کارگران نیز از نظر اقتصادی در فشار قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید سنت خوبی که پیش گذاشت تلاش کرد دستمزدها از تورم عقب نماند و حتی در مقاطعی دستمزدها از تورم پیشی گرفته است.
ربیعی با بیان اینکه امسال خبرهای خوشی برای بازنشستگان خواهیم داشت، تاکید کرد: بازنشستگان کشوری و بازنشستگان تامین اجتماعی که دستمزدهای بسیار پایینی دارند در قالب راهکاری تلاش می کنیم این پایین بودن درآمد را به نحوی جبران کنیم.
وی با اشاره به اینکه مطالعات اولیه راهکار پلکانی افزایش بازنشستگی با همکاری صندوق بازنشستگی انجام شده است، تصریح کرد: طی سال های گذشته فاصله وحشتناکی بین افزایش حقوق بازنشستگان با تورم ایجاد شده است که این اتفاق برای دولت قابل قبول نیست و در قالب برنامه هایی سعی کرده ایم این تفاوت و اختلاف به نحوی تعدیل شود.
نظر شما