استاد مجید زکی لو، داور و مدرس ممتاز قرآن با تسلیت درگذشت استاد راغب مصطفی غلوش، قاری برجسته مصری به جامعه قرآنی کشور، به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: بنده با شنیدن نوارهای قرائت مرحوم غلوش به ویژه سوره «الرحمن» و آیه «کلُّ مَنْ عَلیها فَان وَ یبقَی وَجْهُ رَبَّک ذوالجلالِ والاکرامِ»، ایشان را شناختم.
تعجبِ غلوش از شور قرآنی مردم ایران
وی افزود: مرحوم غلوش در دهه 60 همراه با استاد محمد بسیونی به ایران آمد و بنده اولین بار، ایشان را در هتل لاله تهران دیدم. ایشان در آن جلسه، آیاتی از سوره «اسراء» و استاد بسیونی آیاتی از سوره «انعام» را قرائت کردند. هیجان مردم از قرائت این دو به ویژه استاد غلوش بسیار بود آنچنان که آن دو، نگاهی تعجب آمیز به یکدیگر می کردند که؛ "چگونه چنین مردمی، جذب تلاوت ما شدند".
قاری ممتاز کشور خاطرنشان کرد: دومین باری که مرحوم غلوش را از نزدیک دیدم مربوط به تلاوت ایشان در خدمت مقام معظم رهبری بود؛ تلاوتی که با شور و هیجان بسیار زیاد جمعیت روبرو شد. ضمنا در اوایل دهه 70 همراه با استاد «ابوالعینین شعیشع»، تلاوتی دلنشین و جذاب در مسجد بلال داشت، که هنوز در خاطرم هست.
وی ادامه داد: آنچنان حرکت منحصر به فرد دست و سایر اعضای بدن ایشان، هنگام تلاوت جذاب بود که موجب شور و شعف وصف نشدنی مستمعین می شد. آقای بهشتی از کارگردان ها و تصویربرداران صدا و سیما در این باره گفتند: «استاد غلوش قبل از آنکه قاری ممتازی باشد، هنرپیشه ماهری است؛ زیرا احساسات و عواطف مخاطب را به دست می گیرد، تلطیف می کند و با صوت و لحن خود، مورد نوازش قرار می دهد».
تقلید بی نظیر از «استاد مصطفی اسماعیل»
زکی لو با بیان اینکه مرحوم غلوش در ابتدای تلاوت خود، تحت تاثیر سبک «استاد مصطفی اسماعیل» بود، گفت: ایشان خاطره ای جالب در این باره دارد: «روزی مهمان استاد مصطفی اسماعیل بودم که از من پرسیدند: شیخ راغب! تلاوتی در رادیو قاهره شنیدم که هرچه فکر کردم، یادم نیامد مربوط به کدام مجلس بوده است؟ خندیدم و گفتم: شما نبودید، بلکه من بودم. استاد گفت: خیلی خوب تقلید کردید ولی بدان اگر خیلی عالی از من تقلید کنی، مردم می گویند: برویم، مصطفی اسماعیل بشنویم. بنابراین سعی کن سبک منحصر به خود داشته باشی تا مردم بگویند: برویم، راغب غلوش بشنویم. سخن استاد، موجب شد ردیف تلاوت ایشان را پایه تلاوتم، قرار دهم و به دنبال سبک منحصر به فردِ خود باشم».
داور بین المللی قرآن با تاکید بر برگزاری بزرگداشتی به منظور ارج نهادن به تلاش های یک شخصیت ممتاز قرآنی، افزود: نباید به دلیل سنی بودن یا ایرانی نبودن استاد غلوش، از تکریم ایشان غفلت کرد.
عدم تکریمِ «مرحوم غلوش:، کفران نعمت است
وی با بیان اینکه مرحوم غلوش، الهام بخش بسیاری از قاریان برجسته ایران از جمله «استاد محمدحسین سعیدیان» بودند، گفت: تکریم ایشان، اولا تکریم قرآن است؛ ثانیا موجب تشویق و ترغیب جوانان علاقه مند به قرآن می شود؛ ثالثا شکران نعمت است.
نظر شما