به گزارش خبرنگار شبستان، رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه امروز در همایش کرامت والدین (سایه پدر، مهر مادر) گفت: امروز از یک طرف با پدیده اجتماعی شدن زنان در جامعه که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به یک مرز رکوردشکنی رسید، روبرو هستیم و از سوی دیگر حضور اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و رسانه ای زنان در این سه دهه و اندی که از انقلاب گذشته بسیار سریع اتفاق افتاد ه است به طوری که بسیاری از ساختارهای اجتماعی و فرهنگی جامعه را برهم زد هرچند این امر نیز مزایای زیادی هم برای زنان به وجود آورد.
وی با بیان اینکه ما امروز در شرایطی هستیم که باید کرامت والدین و حفظ خانواده را بازنگری کنیم، بیان کرد: یک چهارم ازدواج ها در تهران به طلاق منجر می شود، این اتفاق بسیار خطرناک است و باید مورد بررسی قرار گیرد.
ازغدی ادامه داد: برخی با تعابیر نادرستی نسبت به زنان معتقد هستند که با ورود زنان به عرصه های مختلف جامعه، خانواده متلاشی شده است و این سیر سبب می شود که در 20 تا 50 سال آینده جامعه زنان ما شبیه کشورهای غربی شود.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه زنان در بسیاری از تحولات علمی و فرهنگی با حفظ حجاب و عفاف نقش جدی در توسعه و پیشرفت کشور داشتند، تصریح کرد: جلوی تحول را هم نمی شود گرفت، در غرب هم چنین اتفاقاتی افتاد. خانواده به مرور تضعیف شد که باید گفت امروز دیگر نمی شود خانواده را به همان گذشته برگرداند چون بسیاری از افراد ازدواج هایی می کنند که پدر فرزندان مشخص نیست و همچنین انواع و اقسام ازدواج های دیگر مانند ازدواج سفید که برگرفته از جهان غرب می باشد نیز نمونه هایی از نشانه های فروپاشی خانواده در جامعه می باشد.
وی ادامه داد: مدل سازی برای خانواده ها به سبکی که پدربزرگ ها و مادربزرگ ها زندگی می کردند، کار درستی نیست.
ازغدی در ادامه خاطرنشان کرد: همانگونه که جبهه رسانه در دنیا سبک زندگی را تغییر داده، امروز باید در عرصه رسانه هنر ،جایگاه خانواده و حریم آن را با توجه به شرایط جدید امروزی جامعه بازگو و تبیین کنیم.
وی ادامه داد: جریان لیبرال سرمایه داری که دارای قدرت در جهان غرب شدند از آن زمان به بعد این پدیده (برهنگی) جهانی شد؛ اینها اینگونه القا کردند که زنان قبل از این دوره در خانواده زندانی بودند حقی نداشتند، آنها معتقدند زن و زندگی اجتماعی آنان را کشف کردند، ما با ایجاد برهنگی به آنان آموختیم که باید استقلال داشته باشند یعنی حدود را به جای حقوق و حقوق را به جای حدود تعریف کردند.
وی ادامه داد: آنها اینگونه القا کردند که هرچه بی خانواده تر باشی مترقی تر محسوب می شوی اول به زور حجاب را از سر زنان کشیدند و سپس با استفاده ابزاری از آنها معنای آزادی را در آنها تعریف کردند.
وی با بیان اینکه بر اساس تاریخ معاصر زنان پیش از کشف حجاب نیز در اجتماع حضور داشتند، بیان کرد: نمونه آن تجمع زنان محجبه مسلمان در برابر واردات لباس غربی در بازار در دوره قاجاریه می باشد.
وی تصریح کرد: کرامت خانواده با والدین گره خورده است، ما باید بررسی کنیم و ببینیم که چگونه زنان بعد از انقلاب اسلامی توانستند هم حجاب و عفت خود را حفظ کنند و هم در عرصه های اجتماعی حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه در اغلب دنیا همیشه زنان و خانواده هستند که قربانی می شوند، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی زنان شکوفا شدند، ما باید تلاش کنیم نهاد خانواده ما نیز در 20 سال آینده مانند غرب از بین نرود و همچنین تلاش کنیم آمار آسیب های اجتماعی از جمله طلاق را کاهش دهیم. 20 سال آینده جمعیت ایران پیرترین جمعیت را خواهد داشت، جامعه پیر به لحاظ مدیریت، قدرت، تولید، امنیت و خانواده بسیار تضعیف خواهد شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سرعت تحول در 30 سال گذشته در حوزه زنان ایران در دنیا اول بود، این موضوع نکات مثبت بسیار خوبی هم را به دنبال داشت.
وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی زن تجدید حیثیت شد اما دو خطر توقف نسل و افزایش فروپاشی خانواده جامعه ما را تهدید کرد. ما باید اقدامات لازم را جهت بررسی این معضل اتخاذ کنیم. وقتی مدیریت زن در خانواده تضعیف شود نظارت بر کودکان نیز کمتر می شود که این امر نیز آسیب های زیادی به همراه دارد.
وی با بیان اینکه امروزه دیگر طبقه ای به نام فقیر و غنی، شهری و روستایی نداریم، افزود: هر دو خانواده به یک میزان می خواهند امکانات را برای فرزندان خود فراهم کنند، امروزه حتی اینترنت به روستاهای ما نیز راه یافته است درست است این امر اقدام خوبی است ولی مسئولان باید آسیب ها و عواقبی را که این تکنولوژی به دنبال دارد نیز مورد توجه قرار دهند.
وی با بیان اینکه حجاب قبل از اینکه برای زنان تکلیف باشد حق آنان است، ادامه داد: در دین مبین اسلام تعدد زوجات به خاطر هوسرانی مردان نیست بلکه افرادی که چندین همسر اختیار می کنند باید مسئولیت بیشتری را متقبل شوند.
وی با اشاره به ترویج ازدواج سفید در جامعه گفت: ازدواج های سفید کلاهبرداری و شهوترانی مردان است. اسلام اجازه نداده با زنان برخورد ابزاری شود. قبل از اسلام، زن موضوع ازدواج بود و حقی در انتخاب همسر خود نداشت ولی بعد از اسلام دختران با هر کسی که می خواهند می توانند ازدواج کنند و هیچ اجباری در کار نیست.
رحیم پور ازغدی خاطرنشان کرد: اسلام اجازه نداده از زنان حتی در زمینه ازدواج استفاده شود. بر اساس مبانی اسلام اگر زنی مجبور به ازدواج با کسی شده باشد، عقد او باطل است. مفهوم اذن پدر نیز به شرط رعایت مصالح دختران است.
وی با بیان اینکه قبل از اسلام چندین نوع ازدواج وجود داشت، افزود: با آمدن اسلام همه آنها حرام اعلام شد، یکی از این ازدواج ها این بود که خانواده ها دختران خود را با هم معاوضه می کردند. در واقع نهضت احیای حقوق زن، مشورت در امور خانه از جمله مسایلی بودند که اسلام آنها را زنده کرد.
وی ادامه داد: به اعتقاد متفکران اسلامی اعجاز قرآن است که از یک طرف حقوق و کرامت زن را احیا کرد بدون نادیده گرفتن تفاوت های وظایف زن و مرد، این تفاوت هم ارزشی نیست بلکه کرامت هر دو به تقوا است.
وی ادامه داد: مرد و زن به لحاظ جسمی و روحی قدرت تحمل انجام وظایف مساوی را ندارند. اسلام زنان را با حقوق مساوی خود آشنا کرد اما اجازه نداد تمرد داشته باشند در عین حال که به مردان سفارش می کند نباید خانه زندان زن باشد، زنان نیز نباید متمرد شوند بلکه رابطه آنان باید بر اساس عشق و محبت باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در برخی از شهرهای دنیا پدران 75 درصد از فرزندان مشخص نیست، افزود: زنان ما به دنیا آموختند که ما با عفت و حیا در تمام عرصه ها حضور داریم بنابراین ما باید چکار کنیم که با پیشرفت هایی که بعد از انقلاب در حوزه زنان صورت گرفته است از آفات آنان در امان باشیم.
نظر شما