حجت الاسلام علی کریمی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره ی تاثیر فضای مجازی بر خانواده ها گفت: فضای مجازی یک وسیله استفاده است که می توان هم استفاده درست و هم نادرست از آن کرد، برخی از اطلاعات می تواند مضر و برخی دیگر می تواند مفید باشد.
وی افزود:افرادی که اطلاعات نا به جا در فضای مجازی استفاده می کنند لطمه می خورند، خانواده هایی که در این زمینه وارد می شوند و بدون اینکه فیلتری وجود داشته باشد به فرزندان اجازه ورود به فضای مجازی و ورود به شبکه های اجتماعی می دهند قاعدتا در این شبکه ها ممکن است اطلاعات و زمینه هایی وجود داشته باشد که برای فرزندشان مناسب نباشد.
این روانشناس تصریح کرد: هنگامی نگاه مذهبی یا اخلاقی و تربیتی باشد نباید اجازه دهیم دسترسی به اطلاعات برای فرزندانمان در همه زمینه ها زیاد باشد.خانواده هایی را می بینیم که بدون اینکه اطلاعات داشته باشند تلفن همراه تهیه می کنند و فرزندان وارد فضای مجازی می شوند و فرد می تواند به انواع مختلفی از شبکه های اجتماعی و سایت ها سرکشی کند، بدون اینکه نظارتی از سوی خانواده ها باشد.
حجت الاسلام کریمی خاطر نشان کرد: خانواده ها زمینه ساز ورود فرزندانشان به آسیب های اجتماعی می شوند، هنگامی که فرزندانشان وارد فضای مجازی می شوند شاید در ابتدا بتوانند بر آن ها کنترل داشته باشد اما با بزرگ شدن فررزندشان و عادت کردن به این شبکه های اجتماعی و فضای مجازی دیگر نمی توانند کنترل کنند و حساسیت را از دست می دهند.
وی تصریح کرد: زمانی خانواده ها حساسیتشان نسبت به ورود فرزندان به فضای مجازی زیاد بود اما با گذشت زمان و عمومی شدن این مسئله دیگر حساسیت ها نیز کمتر شده است.
این مشاوره خانواده بیان کرد:برخی از خانواده ها به دلیل ارتباط های آزادی که دارند، برایشان اهمیت ندارد که فرزندانشان در شبکه های دوست محور باشند و ارتباط برقرار کنند چراکه برایشان یک امر عادی به شمار می آید.
حجت الاسلام کریمی تصریح کرد: اما بیشتر خانواده ها اطلاع چندانی از این مسایل است چون اینترنت از کانل خانواده به بیرون نیامد و نسل قدیمی خیلی از جزییات فضای مجازی اطلاعات ندارند و این نسل جدید است که اطلاعات بیشتری دارد و به مخیله آن ها نمی رسد که مسایلی می تواند در فضای مجازی وجود داشته باشد که مفید نباشد.
این مشاوره خانواده یاد آورد شد:مشکل این است که گاهی وقت ها خانواده ها اطلاعات نیز دارند اما به دلیل عمومی شدن این مسئله حساسیت نشان نمی دهند و می گویند اگر فرزندان ما تلفن همراه نداشته باشد در میان دوستانش وجهه خوبی ندارد و مجبور می شوند تا تلفن همراه تهیه کنند.
اکنون در فضای مجازی آنچه که کاربران را تحت تاثیر قرار می د هد ارتباط است، انتشار فیلم و عکس های مبتذل خیلی کمرنگ تر شده است.بحث شبکه های اجتماعی نمی توان بگویم فرزندان ما را فاسد می کند اما آنچه که سبب انحراف می شود ارتباطات است که شبکه های ارتباطی این موضوع را تسهیل کرده است.البته با فیلتر شبکه های اجتماعی نمی توانیم جلوی آسیب ها تربیتی و اخلاقی را بگیریم.
نظر شما