پاساژ آریا در حصارک کرج چگونه به پاساژ توحید در زمان پیش از انقلاب تغییر نام داد؟

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد جامع حصارک کرج با محوری خواندن مسجد جامع حصارک کرج در دوران انقلاب از تغییر نام پاساژ آریا به توحید و فعالیت های دیگر انقلابی خود و مبارزان دیگر گفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، قدر مسلّم، توجه به تاریخ گذشته همواره در پاسخگویی به سوالات نسل امروز و فردا برای یافتن پرسش هایی از چگونگی شکلگیری انقلاب اسلامی ایران موثر است.

 

چنان چه در کوچه پس کوچه های آخرین استان کشور گشتی بزنیم، شاهد کوچه های اصلی و فرعی خواهیم بود، که به نام انقلاب و یا شهدای انقلاب روایتی از یک تاریخ را برایمان بیان می کنند.

 

در میان مناطق مختلف، وارد پاساژی در حصارک کرج به نام پاساژ توحید می شویم، این جا یکی از نمونه مکان های متعددی است، که افراد انقلابی نوارهای انقلاب و اعلامیه ها را تکثیر و منتشر می کردند.

 

این پاساژ نزدیک به مسجد جامع حصارک کرج است، نام آشنای این مسجد برای مبارزان و فعّالان انقلابی استان، فرصتی را فراهم می سازد، تا از محضر حجت الاسلام سید سجاد موسوی، امام جماعت این مسجد و از مبارزان انقلاب اسلامی در استان البرز بهره مند شویم.

 

حجت الاسلام سید سجاد موسوی، یکی از روحانیون برجسته استان البرز است با روحیه ای شاداب ، با نشاط و عصایی که در دست دارد و نشان جوانی را در خود پنهان نگاه داشته است.

 

 

حجت الاسلام سید سجاد موسوی، از مبارزان دوره رژیم پهلوی در خصوص آغاز فعالیت انقلابی خود در استان البرز می گوید: « سال 1351 از تهران به کرج آمد، آن روزها شبکه های فرهنگی انقلابی بود، که ما در قالب آن فعالیت داشتیم، به واقع فعالیت های ما مذهبی و دینی بود و در کنار آن برای انقلاب و به ثمر نشستن تحقق حکومت اسلامی در تلاش بودیم».

 

این امام جماعت ادامه داد: پیش از انقلاب ، روحانی جوانی بودم که در پاساژی با نام آریا، مغازه ای داشتم، یک روز که از بحث و وعظ آمده بودم، با خودم فکر کردم چرا باید نام آریا منتسب به دربار بر این پاساژ باشد، چرا متناسب با شرایع دینی و فکری اسلام نامی را بر آن نگذاریم و آن را نخوانیم.

 

وی افزود: سال ها بود، آن پاساژ در حصارک نزدیک به مسجد این نام آریا را بردوش می کشید، به همین جهت با همراهی دو نفر از آقایان همان محل دو دهانه دیگر مغازه پاساژ را گرفتیم ، سپس سرقفلی را با عنوان پاساژ توحید ، تغییر نام دادیم.

 

حجت الاسلام موسوی توضیح داد: مخالفت های شدیدی به وجود آمد و همین طور نگرانی ، اما به لطف خدا این نام پیش از انقلاب تغییر یافت.

 

وی در خصوص فعالیت های انقلابی خود و حرکت های انقلابی برایمان گفت: شبکه های فرهنگی انقلابی نیازمند کتاب های دینی و عقدیتی بود، کتاب هایی که معمولا نوشته شهید استاد مرتضی مطهری بود.

 

وی در توضیح بیشتر برایمان تعریف کرد، که آن زمان برای یافتن کتاب های عقدیتی و دینی به تهران پاساژ حاج نائب در شمس العماره می رفتم. بالغ بر 40 نوار خالی می دادم و 40 نوار از سخنرانی های امام می گرفتم، تکثیر و ارائه این نوارهای به گونه ای بود، که از آن نوارهای انقلابی حتی به ژاندارم های منطقه نیز که متمایل به انقلاب بودند می دادم ، به تدریج به همین صورت توانستیم، خیلی زود دستگاه کپی تهیه کنم.

 

حجت الاسلام موسوی در مورد این مطلب که چه کسانی او را یاری می کردند، عنوان کرد: شهید حجت الاسلام ملک زاده و حجت الاسلام حسین متولی، که امروز رئیس عتبات عالیات استان البرز هستند از افرادی بودند که سهم بسزایی در کمک به انقلاب داشتند و همواره مرا نیز یاری می کردند.

 

امام جماعت مسجد جامع ولی عصر پیشاهنگی و از اعضای دفتر آیت الله سیستانی به خاطره ای از دیدار خود با امام خمینی (ره) در نجف اشرف اشاره می کند و در این مورد که پیش از این نیز در سال گذشته  آن خاطره را در این خبرگزاری ذکر کرده بودیم، اما خالی از لطف نیست،می گوید: « مبلغی خمس بود، که باید خدمت امام خمینی(ره) به نجف اشرف می رساندم، برای همین به همراه همسر و فرزند کوچکم آقا مجید با هواپیما به سوریه و اردن سپس به عراق رفتیم، آن دوران دولت تعهد می گرفت که به کشور عراق نرویم و حق رفتن به آن کشور را نداشتیم، آن زمان 50 روز طول کشید تا به عراق برسیم، بعد از رسیدن و تقدیم وجوهات برای مدتی در مسجد شیخ انصاری، پشت سر امام به نماز می ایستادیم و در مجلس درس ایشان می نشستیم».

 

حصارک کرج به گفته این امام جماعت، جمعیتی بالغ بر 500 هزار نفر را در تظاهرات علیه رژیم شاهنشاهی شاهد بود، تظاهرات کنندگان از حصارک تا میدان شهداء کرج می آمدند و شعار انقلابی سر می دادند.

 

حصارک کرج با پذیرش مهاجران متعددی از سراسر کشور امروز یکی از نقاط محوری و خاص استان البرز است، منطقه ای که با وجود کمبودها و تعداد خانوار بالا، با مردمی نجیب و در عین حال انقلابی، روحیه پایداری و حفظ کیان انقلاب و اسلام را در خود محفوظ داشته اند.

 

باور به حقیقت اسلام و انقلاب ، انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی رساند و در این پیروزی نقش مردم حصارک کرج و به طور کلی مردم آخرین استان کشور هم چون سایر استان ها پررنگ و اساسی بوده است.

کد خبر 520714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha