هواپیمایی تا پایان سال نمی آید/ خرید ۲۰ فروند هواپیمای جت ملخی

خبرگزاری شبستان:پس از توافق هسته ای زمزمه های ورود هواپیماهای جدید به گوش می رسد این در حالی است که قراردادهایی با برخی شرکت های هواپیمایی در این زمینه انجام شده اما به گفته مسئولان تا پایان سال هواپیمایی وارد کشور نمی شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: وجود هواپیماهای زمینگیر در فرودگاه ها و فرسوده بودن ناوگان هوایی ایران لزوم نگاه جدی مسئولان مربوطه به این حوزه را می طلبد و حالا پس از اجرای برنامه جامع مشترک و توافق هسته ای؛ اخبار داخلی و خارجی حاکی از انجام قراردادهای متعدد ایران برای ورود ناوگان هوایی جدید به ایران هستند اما با وجود انجام این قراردادها به عنوان مثال با ایرباس هنوز هواپیمای تازه ای وارد شبکه حمل و نقل هوایی نشده است این در حالی است که مدیرعامل ایران ایر خبر داده است که تا پایان سال هواپیمای جدیدی وارد کشور نمی شود.

 

بنابراین گزارش، باشگاه خبرنگاران جوان در همین رابطه به نقل از فرهاد پرورش، مدیرعامل ایران ایر خبر داده است که: "به احتمال زیاد هواپیمایی تا پایان سال وارد کشور نمی شود. در سال 2016 میلادی 5 تا 8 فروند هواپیما وارد کشور می‌شود و صندوق توسعه ملی 15 درصد از تامین مالی خرید هواپیما را طبق مصوبه سال گذشته خود برای خرید هواپیمای نو بر عهده دارد. تفاهمنامه خرید ‌118 فروند هواپیما در یک دوره 8 تا 10ساله به امضاء رسیده است. این زمان قابل تغییر است، چراکه پس از امضاء تفاهمنامه مشترک، براساس نوع هواپیما تاریخ خرید تنظیم می‌شود. براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته، 45 فروند هواپیمای ایرباس 320 برای پروازهای داخلی و منطقه‌ای و 45 فروند ایرباس 330 برای پروازهای میان‌برد وارد کشور می شود، همچنین 18 فروند ایرباس 350 جدید و 12 فروند ایرباس 380 هم وارد کشور می‌شود. در صورتی که زیرساخت‌های مناسب در فرودگاه های کشور فراهم نشود، می توانیم نوع دیگری از هواپیما را وارد کنیم.

 

شرکت‌ هواپیمایی هما طی قراردادی ،20 فروند هواپیمای مسافرتی کوتاه‌برد ( ای تی آر – 72 ) با ظرفیت 70 مسافر از شرکت ای تی‌ آر (ATR) ایتالیا خریداری کرد. طبق توافق صورت گرفته در سال 2016، دو تا چهار فروند از این هواپیماهای مسافرتی به ناوگان ایران اضافه می‌شوند. سالانه پنج میلیارد دلار ارز ، به شرکت‌های هواپیمایی خارجی پرداخت می‌شود، به همین جهت بخش عمده‌ای از ارز به ایرلاین‌های خارجی منتقل می‌شود. ورود هواپیماهای پهن‌پیکر به کشور از سال 2016 مستلزم آماده شدن فرودگاه امام (ره) و دیگر فرودگاه‌های اصلی است. ورود فاینانس خارجی و برخی بانک‌های داخلی هم برای تامین مالی پیش‌بینی شده ،در غیر این صورت، ایرباس وعده همکاری با ایران را داده تا از طریق فاینانس و در قالب اجاره به شرط تملیک هواپیماها را به ایران بفروشد ، سپس مالکیت را به صورت اقساط به ما منتقل کند."

 

این گزارش می افزاید: عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در این زمینه در جلسه علنی 13 بهمن ماه مجلس گفته بود که: "آن چیزی که ما انجام دادیم 2 قرارداد بزرگ برای نوسازی ناوگان هوایی کشور است. یک قرارداد، قرارداد ایرباس برای اجاره به شرط تملیک 118 فروند هواپیما با مبلغ 10 و نیم میلیارد یورو که در این قرارداد 45 ایرباس از سری a320، 45 ایرباس از سری A330، 16 ایرباس از سری A350‌ و 12 ایرباس از سری A380 خریداری شده است. این مجموعه 118 هواپیما برای بردهای متوسط و قاره پیما است که می توانیم به اقصی نقاط جهان پرواز داشته باشیم.

 

قرارداد دیگری نیز با شرکت ATR برای خرید 20 فروند هواپیمای جت ملخی انجام شده است. این سری هواپیماها برای تمام فرودگاه های کوچک و متوسط کشور خریداری شده اند. این 138 فروند هواپیما برای نوسازی کل سیستم حمل و نقل هوایی کشور از جهت تعداد صندلی خریداری شده بیش از کل صندلی های پروازهای موجود در کشور است، گفت: ظرفیت ناوگان هوایی کشور با این 2 قرارداد به بیش از 2 برابر افزایش می یابد. این قراردادها به مدت هشت سال و به صورت اجاره به شرط تملیک تقدیم ما می شوند. هواپیماهای Atr که هواپیماهای کوچکتر هستند به مدت 3 سال در اختیار ما قرار می گیرند. منابع تامین مالی اولیه برای خرید این هواپیماها توسط خود شرکت ایرباس صورت گرفته است و هواپیماهای کوچک تر از طریق atr انجام می شود و نه بانک مرکزی ما و نه دولت هیچگونه ضمانتی در این زمینه نداده است. منبع بازگشت این خریدها از طریق خود هواپیماها و عملکرد آنها بازگشت داده می شود."

 

یادآور می شود: روابط‌عمومی شرکت فرودگاه‌های کشور‌25 تیرماه امسال اعلام کرده بود: "‌‌یکی از بخش‌هایی که در 36 سال گذشته از انقلاب اسلامی ایران مورد تحریم‌های ظالمانه قرار گرفت، صنعت هوانوردی کشور بود که به‌طور مستقیم با جامعه بین‌الملل در ارتباط است براساس توافق حاصل شده در 1+5 تحریم‌های بخش هوانوردی کشور بعد از سه دهه برداشته خواهد شد و می‌تواند آغازی برای فصل جدیدی از مراودات بین‌المللی ایران و جهان در صنعت هوانوردی باشد.

 

بر اساس اهم موارد مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک بین ایران و کشورهای 1+5 که در سایت وزارت امور خارجه ایران منتشر شده است‌ ‌در نتیجه این توافق برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) ایران و 6 کشور بزرگ دنیا، تحریم‌های اقتصادی و مالی در حوزه‌های بانکی، مالی، نفتی، گازی، پتروشیمی، تجاری، بیمه، حمل و نقل وضع شده توسط اتحادیه اروپایی و آمریکا که به بهانه برنامه هسته‌‌ایی ایران بود، در ابتدای اجرای توافق به طور یک جا لغو می‌شوند. بر اساس توافق برجام، برای اولین بار پس از سه دهه تحریم غیرعادلانه، ممنوعیت خرید هواپیمای مسافربری مرتفع و امکان بازسازی ناوگان هوایی کشور و ارتقای ایمنی پروازها فراهم خواهد شد.

 

بر اساس یکی از این بندها که مرتبط با صنعت هوانوردی است، تحریم‌ها و تدابیر محدود کننده در خصوص دسترسی به فرودگاه‌های اتحادیه اروپایی برای هواپیماهای باری ایرانی لغو می‌شود. همچنین «ایالات متحده، اجازه فروش هواپیماهای مسافری و قطعات و خدمات مربوطه به ایران؛ مجوز اینکه اشخاص غیرآمریکایی که در مالکیت یا کنترل اشخاص آمریکایی هستند، به نحو منطبق با این برجام با ایران مشارکت کنند و مجوز واردات فرش و مواد غذایی از مبدا ایران به آمریکا را صادر خواهد کرد."

کد خبر 520682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha