ایران و ونزوئلا در مسیر توسعه روابط/گفتگوهای نفتی انجام شد

خبرگزاری شبستان:ونزوئلا بدنبال توسعه بیشتر روابط خود با ایران است از همین رو وزیر نفت ونزوئلا به ایران آمده بود.وی گفتگویی با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران انجام داده بود و آخرین تغییر و تحولات قیمت نفت در بازار و اوپک را مورد ارزیابی و تحلیل قرار دادند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط ایران و ونزوئلا در سال‌های اخیر به میزان قابل توجهی استحکام یافته‌است. رؤسای جمهور قبلی ونزوئلا و ایران هر دو در عرصه جهانی خود را مخالف «امپریالیسم آمریکا» نشان می‌دادند. با توجه به این عقیده مشترک، آن‌ها به یکدیگر به چشم متحد می‌نگریستند و طرح‌ها و پروژه‌های مشترکی را آغاز کرده بودند. تا پایان سال ۲۰۰۸، کمک‌های ایران به ونزوئلا شامل ساخت کارخانه مهمات، کارخانه مونتاژ خودرو، کارخانه سیمان و حتی برقراری پرواز مستقیم بین تهران، دمشق و کاراکاس توسط ایران ایر بوده‌است. روابط تجاری ایران و ونزوئلا به طور پیوسته افزایش یافته‌است و دو کشور فعالیت‌های اقتصادی مشترکی را در بخش‌های مختلفی از جمله انرژی، کشاورزی، ساخت مسکن، و زیرساخت‌ها آغاز کرده‌اند. تا دسامبر ۲۰۰۸، ارزش کل پروژه‌های اقتصادی که توسط کارخانه‌های ایرانی در ونزوئلا انجام گرفته‌است به حدود ۴ میلیارد دلار می‌رسد. در سال ۲۰۰۷، ایران ایر، با همکاری کنویاسا، پرواز تهران-کاراکاس را از طریق دمشق برقرار ساخت.

 

بنابراین گزارش، ونزوئلا بدنبال توسعه بیشتر روابط خود با ایران است از همین رو وزیر نفت ونزوئلا به ایران آمده بود. وی گفتگویی با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران انجام داده بود و آخرین تغییر و تحولات قیمت نفت در بازار و اوپک را مورد ارزیابی و تحلیل قرار دادند. وزیر نفت ونزوئلا در آستانه سفر به تهران، با مقامات روس‌نفت به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت روسیه هم دیدار و گفتگو کرده بود و پیش بینی می شود پس از ترک تهران گفتگوهایی هم با علی النعیمی وزیر کهنه کار نفت عربستان سعودی و وزیر نفت قطر به عنوان دو عضو دیگر اوپک داشته باشد.

 

این گزارش می افزاید: مهر در این باره خبر داده است که: "به اعتقاد کارشناسان آغاز دور جدید مذاکرات نفتی کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک به ویژه گفتگوهای نفتی ایران، ونزوئلا و روسیه می‌تواند منجر به انزوای بیشتر عربستان سعودی در بازار جهانی شود. در ادامه سقوط آزاد قیمت طلای سیاه، در معاملات منتهی به ۲۲ ژانویه بهای هر بشکه نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران بیشترین میزان کاهش در بین کل شاخص‌های معتبر نفت جهان را داشته است. بر این اساس، قیمت هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران با کاهشی حدود ۲ دلار و ۵۷ سنتی به بشکه‌ای ۲۳ دلار و ۲۲ سنت کاهش یافت. علاوه بر این، بهای هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران هم با کاهش ۲ دلار و ۷۰ سنتی، بشکه‌ای ۲۰ دلار و ۱۹ سنت در بازار جهانی معامله شده است.

 

از سوی دیگر، متوسط قیمت هر بشکه نفت سبک صادراتی ایران از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون حدود ۲۶ دلار و ۱۴ سنت و میانگین قیمت هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران در این مدت حدود ۲۳ دلار و ۱۴ سنت بوده است. همچنین در معاملات منتهی به ۲۲ ژانویه قیمت سبد نفتی اوپک با کاهش یک دلار و ۹۹ سنتی به بشکه‌ای ۲۳ دلار و ۶۶ سنت، بهای هر بشکه نفت خام وست‌تگزاس آمریکا با کاهش یک دلار و ۸۲ سنتی بشکه‌ای ۲۸ دلار و ۷۷ سنت، و قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال با کاهش یک دلار و ۱۴ سنتی بشکه‌ای ۲۷ دلار و ۸۸ سنت در بازار جهانی معامله شده است. در این مدت بهای هر بشکه نفت خام عمان هم با کاهشی حدود دو دلار و ۴ سنتی بشکه‌ای ۲۴ دلار و ۷۸ سنت شده، این در حالی است که قیمت شاخص نفت دبی هم با کاهش ۲ دلار و ۶۱ سنتی بشکه‌ای ۲۳ دلار و ۸۰ سنت در بازار جهانی معامله شده است."

 

یادآور می شود: چاوز روابط دولتش با دولت ایران را بالاخص در زمینه‌های تولید انرژی، و همکاری‌های اقتصادی و صنعتی توسعه داده‌ بود و چندین مرتبه از این ایران بازدید کرده‌بود. اولین سفر او در سال ۲۰۰۱ بود که اظهار کرد به ایران آمده‌است تا «مسیر صلح، عدالت، ثبات، و پیشرفت را برای قرن ۲۱ آماده کند». محمد خاتمی نیز سه بار به ونزوئلا سفر کرد. در سفری که در سال ۲۰۰۵ به ونزوئلا داشت، چاوز نشان اُردِن دِل لیبِرتادور را به او اعطا کرد و او را «مبارزی خستگی‌ناپذیر برای همهٔ نهضت‌های راستین» در جهان خواند. در مهٔ ۲۰۰۶، چاوز نظر مساعدش را نسبت به اعلام تولید انرژی هسته‌ای در ایران ابراز کرد و منکر مقاصد ایران برای تولید سلاح اتمی شد. رابطه چاوز با ایران و حمایتش از برنامهٔ هسته‌ای ایران موجبات ناراحتی دولت ایالات متحده را فراهم آورده‌است. در ۱۶ مارس ۲۰۰۷ چاوز در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که با این سخن منتسب به احمدی‌نژاد مبنی بر اینکه «اسرائیل باید از روی نقشهٔ جهان پاک بشود» (که در نزد عده زیادی یک ترجمه اشتباه به شمار می‌آید) مخالف است و گفت «من از آسیب رساندن به هیچ ملتی حمایت نمی‌کنم».

 

هنگامی که دولت ایران به دلیل ادامه دادن برنامهٔ هسته‌ای‌اش و پشتیبانی از چریک‌های حزب‌الله مورد انتقاد جهانی بود، چاوز سفری دو روزه به ایران کرد. در ۲۸ ژوئیه، روز تولد چاوز، محمود احمدی‌نژاد نشان عالی درجه یک جمهوری اسلامی ایران را «به پاس قدرشناسی از چاوز برای اتخاذ مواضع تحسین برانگیز علیه نظام سلطه» به او اعطا کرد. چاوز در دانشگاه تهران متعهد شد که ونزوئلا «همواره و تحت هر شرایطی در کنار ایران خواهد ماند» و افزود «ما همیشه در کنار شما و ایران هستیم. مادامی که متحد بمانیم قادر خواهیم بود تا امپریالیسم آمریکا را شکست بدهیم اما به محض جدایی، آن‌ها ما را به حاشیه خواهند راند». چاوز ادامه داد «اگر امپریالیسم آمریکا بتواند حاکمیت خود را حفظ کند، آینده‌ای برای بشریت نخواهد بود و ما وظیفه داریم که بشریت را نجات دهیم و به امپریالیسم آمریکا خاتمه دهیم».همچنین چاوز از اسرائیل به تندی انتقاد کرد و تهاجم سال ۲۰۰۶ اسرائیل به لبنان را اقدانی «فاشیستی و تروریستی» خواند.

کد خبر 520484

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha