به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نشست هماندیشی جمعی از مدیران موسسات قرآنی و نمایندگان تشکلهای قرآنی با موضوع بررسی بودجه قرآنی در لایحه بودجه 95 صبح امروز چهارشنبه 14 بهمن با حضور حجتالاسلام محمدحسن ابوترابی فرد نایب رییس اول مجلس، لاله افتخاری رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس، و مدیران تشکلهای قرآنی در کمیسیون تلفیق مجلس برگزار شد.
در این جلسه حسن محمدی مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآنی با اشاره به مشکلات این تشکلها اظهار کرد: متاسفانه بودجه فعالیتهای قرانی متناسب با موسسات قرانی نیست و بحث اعتبارات جامعه قرانی که به این موسسات اختصاص داده می شود بسیار ناچیز است.
وی اظهار کرد: ما بودجه فعالیتهای قرآنی در سال 93 را در آخرین روزها دریافت کردیم و در مورد بودجه سال 94 نیز تاکنون که 11 ماه از سال گذشته است هنوز یک ریال از بودجه 200 میلیارد تومانی منشور توسعه قرانی محقق نشده است.
وی ادامه داد: در مورد بودجه معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد نیز تاکنون که 11 ماه از سال گذشته است فقط نیمی از این بودجه پرداخت شده است که ان هم برای پرداخت حقوق و مسایل اداری و برگزاری نمایشگاه قران اختصاص داده شده است.
محمدی با اشاره به اینکه در گذشته 7 هزار نفر فعالین قرآنی در موسسات قرانی تحت پوشش بیمه بوده اند گفت: از این تعداد سه هزار نفر در سال گذشته از بیمه خارج شدهاند.
وی همچنین تاکید کرد: از مجلس انتظار داریم که در بودجه سال 95 توجه ویژه ای به تشکلهای قرآنی داشته باشد گرچه از ده میلیارد تومانی که برای بیمه فعالان موسسات قرانی مصوب شده بود تاکنون فقط 5/1 میلیارد تومان محقق شده است و آن هم بابت بدهی های قبلی وزارت ارشاد اختصاص یافته است.
همچنین فریدونی عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرانی نیز در این نشست گفت: متاسفانه بودجه توسعه فعالیت های قرانی اختصاص نیافته است که امید بود با توجه به تشکیل صندوق مشارکت توسعه فعالیت های قرانی این پول اختصاص می یافت و در انجا مدیریت می شد البته شنیدهایم در احکام دائمی برنامه قید کرده اند ولی این همت ویژه ای می خواهد که این مصوبه به جدیت از طریق مقامات مجلس پیگیری شود و از دولت خواسته شود که این صندوق را تشکیل دهد.
همچنین علوی مدیر موسسه قرانی علم و دین در این جلسه تاکید کرد: موسسات قرآنی خیلی کمتر از موسسات غیرقرآنی مورد توجه قرار گرفته اند این در حالی است که توجه به فعالیتهای قرانی مورد تاکید مقام معظم رهبری است.
وی گفت: باید همت و کوششی شود که در طرح های ارزشمندی که در دست اصحاب قران است مورد بررسی قرار گیرد و اجرایی شود.
وی تاکید کرد: در نمایشگاهها اجازه داده نمی شود که فعالیتهای مربوط به قران به فروش برسد در حالی که در همین نمایشگاهها فعالیتهای ضدنظام اجازه نمایش و فروش دارند.
بی ستونی مدیر موسسه تصویری جوان نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: ما جایگاه ساختاری در مجلس برای فعالیتهای قرانی نیاز داریم تا پیگیر مشکلات موسسه قرانی شود.
وی خاطرنشان کرد: به رییس مجلس در مورد تشکیل کارگروه قرانی در مرکز پژوهشهای مجلس پیشنهاد دادم و وی نیز استقبال کرد و نامه ان را به رییس مرکز پژوهشها ابلاغ کرد اما هنوز اقای جلالی در این زمینه بر تشکیل این کارگروه اقدامی نکرده است.
وی با انتقاد از اینکه وزیر ارشاد تاکنون وقتی برای جلسه با مدیران موسسات قرآنی نگذاشته است گفت: ما انتظار داریم و استدعا داریم کارهای نظارتی و حمایتی را دولت انجام دهد و کارهای اجرایی را به موسسات و تشکلهای قرانی بسپارند تا تصدی گری دولت در این زمینه به حداقل برسد.
خبرگزاری شبستان:نشست هم اندیشی جمعی از مدیران و موسسات قرانی با حضور نایب رییس اول مجلس امروز در کمیسیون تلفیق تشکیل شد.
کد خبر 520449
نظر شما