به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، شامگاه سه شنبه(14 بهمن) در نشست خبری با خبرنگاران به پایش هوشمند وضعیت محیط زیست، آلایندههای هوا، آب و خاک با همکاری آزمایشگاههای معتمد تاکید کرد و اظهار داشت: از این رو پایش هوشمند حوضه آبریز زایندهرود نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در خصوص چرایی مجوز محیط زیست اصفهان برای استفاده نیروگاهها از سوخت پر خطر مازوت و استفاده از این شیوه برای اعمال فشار بر استاندار ابراز داشت: بر اساس تصمیمات هیات دولت تنها در شرایط اضطراری نیروگاهها مجاز به استفاده از مازوت هستند و در غیر این صورت این امر تخلف است.
وی در خصوص پروژه بهشتآباد نیز ابراز داشت: من در ارتباط با بهشتآباد هیچ اظهارنظری نکردم و صحبتهای روزهای اخیر مربوط به وزیر نیرو بوده و هنوز تاییدی راجع به این موضوع از سوی سازمان محیط زیست ارائه نشده است.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در ادامه با اشاره به اینکه ملاحظه درباره تالابها، مدیریت منابع آب در حوضه زایندهرود، فلات مرکزی، کارون و در کل کشور از نظر تامین حقآبههای زیست محیطی در دستور کار سازمان محیط زیست قرار دارد، افزود: هیچ تفاوتی میان استانهای کشور قائل نیستیم و درباره تمامی طرحهای آبی رویکرد ما همین است.
وی در خصوص لولهگذاری به جای حفر تونل در پروژه بهشتآباد و مشکلات زیست محیطی این طرح ابراگفت: این کار تنها پس از تأیید زیست محیطی قابل اجرا است و هیچ اظهارنظری درباره تونل بهشتآباد پیش از ارزیابیهای زیست محیطی توسط کارفرمای طرح قابل انجام و تأیید نهایی نیست؛ این مطلب نگاه کارشناسی سازمان محیط زیست به مسئله است.
معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه طرح انتقال و برداشت آب در کل کشور منوط به ارزیابیهای زیست محیطی و تامین حقآبهها است، اظهار داشت: اکنون شاهد بارگزاری و استفاده بیش از حد بخش کشاورزی در نقاط مختلف کشور از آبهای زیرزمینی، روان آبها و تالابهاهستیم.
وی با اشاره به اینکه محیط زیست مخالف افزایش مدت زمان زمان معاینه فنی خودروها است، افزود: این در حالی است که ما حدود یک سال و سه ماه است که لایحهای را به مجلس ارائه دادهایم که هنوز مجلس در این زمینه پاسخی نداده است.
ابتکار با اشاره به اینکه ساماندهی خودروهای فرسوده و موتورسیکلتها نیز در دستور کار سازمان است، ابراز داشت: از این رو قرار است در بازه زمانی 6 ماه با تسهیلات بانکی 90 هزار تاکسی فرسوده از سطح کشور جمع آوری شود و خودروهای نو جایگزین آنها شود.
وی همچنین به نقش مجلس در قانونگذاری در راستای حفاظت محیط زیست ابراز داشت: در سیاستگذاریهای کلان نظام و قانونگذاری در موضوع محیط زیست نقش مجلس بسیار مهم و قوانین و نظارت قوی آن تعیین کننده است.
معاون رئیس جمهور بابیان اینکه مجلس کنونی در مواجهه با مسایل مختلف پیشرفتها و اقدامات خوبی داشته است، تصریح کرد: اقلیتی از نمایندگان با برخوردهای غیرکارشناسی باعث اتلاف وقت و انرژی زیادی از ما در بخشهای مختلف کشور شدند و هدف اصلی کشور که نظارت و پیگیری قوانین و اجرای صحیح قوانین در بخشهای دولتی و اجرایی بود به دلیل نوع نگاه غیرکارشناسی برخی بخشهای مجلس دچار مشکل شد.
نظر شما