آمادگی کامل پلیس فتا اردبیل برای تامین امنیت انتخابات در حوزه فضای مجازی

خبرگزاری شبستان: رئیس پلیس فتا استان اردبیل از آمادگی کامل پلیس فتای اردبیل برای تامین امنیت انتخابات در حوزه فضای مجازی خبر داد و گفت: در صورت مشاهده تخلف به ستاد انتخابات کشور گزارش خواهیم داد.

سرگرد حافظ شریفی، رئیس پلیس فتا استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل از رصد مستمر فضای مجازی در حوزه انتخابات استان خبر داد و گفت: پليس فتا به عنوان مرزبان فضای مجازی انقلاب تمام فعالیت های انتخاباتی در مرزهای مجازي استان را رصد و در صورت مشاهده تخلف آن را به ستاد انتخابات کشور و مراجع ذیصلاح گزارش می کند و در این زمینه از اجرای اقدام های قانونی دریغ نخواهد کرد.

 

وی انتخابات را مظهر تجلی اراده مردم در اراده نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: با توجه به مشخص بودن چارچوب قانونی دستور العمل ‌های تبلیغاتی و انتخاباتی، نامزدها باید مطابق این قانون عمل کرده و طرفداران برای تبلیغ و جمع آوری رای برای کاندیدای مورد علاقه خود از افتراء، ‌توهین و هتک حیثیت کاندیداها و طرفداران آنها در فضای مجازی پرهیز کنند.

 

سرگرد شریفی، ادامه داد: مطابق ماده ۱۸ قانون جرایم رایانه‌ای «هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقام های رسمی به وسیله سامانه رایانه‌ای یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر یا در دسترس دیگران قرار دهد و یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد اعم از این که از طریق یاد شده به نحوی از انحا ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت به حبس از ۹۱ روز تا 2 سال یا پرداخت جزای نقدی از پنج تا 40 میلیون تومان یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد».

 

رئیس پلیس فتا استان، اضافه کرد: طبق قانون کاندیداها حق تبلیغ در خارج از زمان مشخص شده برای تبلیغ را چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی ندارند ولی با این وجود تعدادی از تخلف های انتخاباتی در حوزه فضای مجازی روی می‌دهد که این تخلف ها از سوی طرفداران کاندیداها به علت ناآگاهی از قانون اتفاق می افتد که پلیس فتا اقدام قانونی لازم را در این خصوص انجام خواهد داد.

 

شبکه های اجتماعی مرجع رسمی انتشار اخبار انتخاباتی نیستند

این مقام انتظامی با اشاره به شایعه پراکنی در شبکه های اجتماعی، متذکر شد: هرچه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک می شویم شایعه ها بر علیه کاندیداها جهت تخریب دیگر رقبای انتخاباتی رواج پیدا می‌کند که همشهریان باید توجه کنند که شبکه های اجتماعی مرجع رسمی انتشار اخبار انتخاباتی نیستند و هدف اصلی بسیاری از گروه ها و مخالفان نظام بهره برداری سوء از این شبکه ها است لذا توصیه می شود همشهریان عزیز برای دریافت اخبار انتخاباتی به شبکه ها و کانال های رسمی مراجعه کنند.

 

سرگرد شریفی، اظهار داشت: شهروندان مي توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف و جرم در محيط سايبري موضوع را با ارائه مستندها به پست الكترونيك Ardebil_fata@police.ir ارسال یا با شماره تلفن‌های 0452183448 و 0452183417 تماس بگیرند.

 

رئیس پلیس فتا استان به علاقمندان توصيه كرد که جهت مشاهده اخبار و مطالب آموزشي به وب سايت پليس فتا ناجا به نشاني اینترنتی www.CyberPolice.ir مراجعه و از آن بهره مند شوند.

 

سرگرد حافظ شریفی، رئیس پلیس فتای استان اردبیل فهرست مصاديق محتوای مجرمانه را مطابق بند ح ماده 21 قانون جرايم رايانه اي با محتوای مجرمانه مرتبط با انتخابات را بشرح ذیل در اختیار خبرگزاری شبستان قرار داده تا ضمن اطلاع رسانی به عموم شهروندان اردبیلی همگان را به رعایت آن توصیه کند:

 

1 - انتشار هرگونه محتوا با هدف ترغیب و تشویق مردم به تحریم و یا کاهش مشارکت در انتخابات. (بند 3 و 8 ماده 66 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و ماده 46 آیین نامه اجرایی آن)

 

2 - انتشار هرگونه ادعای غیر واقع مبنی بر توقف انتخابات و یا دعوت به تجمع اعتراض‌آمیز‌، اعتصاب‌، تحصن و هر اقدامی که به نحوی موجب اخلال در امر انتخابات شود. (بند 8 ماده 66 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی)

 

3 - انتشار و تبلیغ علائم تحریم انتخابات گروه‌ های ضد ‌انقلاب و معاند. (ماده 500 قانون مجازات اسلامی)

 

4 - انتشار هجو، هجویه و یا هرگونه محتوای توهین‌آمیز در فضای مجازی علیه انتخابات. (ماده 700 قانون مجازات اسلامی و بند 8 ماده 66 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی)

 

5 - انتشار هرگونه مطلب خلاف واقع مبنی بر انصراف گروه‌ های قانونی از انتخابات. (ماده 64 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی)

 

6 - استفاده از سایت‌ها و وبلاگ‌های رسمی نهادها و دستگاه‌ های دولتی جهت بهره‌ برداری در تبلیغات نامزدهای انتخاباتی. شایان ذکر است تمامی شرکت‌ها‌، موسسه ها، شهرداری‌ها‌، سازمان‌ها و نهادهایی که قسمتی از دارایی آنها جزء بودجه و اموال عمومی است مشمول این ماده می‌شوند. (ماده 59 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی)

 

7 - درج محتوای تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی خارج از مدت زمان مقرر شده برای فعالیت انتخاباتی. (ماده 56 قانون قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و ماده 45 آیین‌نامه اجرایی آن)

 

8 - انتشار هرگونه محتوا در جهت تحریک‌، ترغیب‌، تطمیع و یا تهدید افراد به خرید و فروش آراء‌، رای دادن با شناسنامه جعلی و شناسنامه دیگری‌، جعل اوراق تعرفه‌، رای دادن بیش از یک‌بار و سایر روش‌های تقلب در رای‌گیری و شمارش آراء. (ماده 66 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و ماده 126 قانون مجازات اسلامی)

 

9 - انتشار هرگونه محتوا جهت ایجاد رعب و وحشت برای رای‌دهندگان یا اعضاء شعب. (بند 16 ماده 66 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی)

 

10 - استفاده ابزاری از تصاویر زنان برای تبلیغات انتخاباتی و یا عدم رعایت شئونات اسلامی در انتشار تصاویر مربوط به زنانی که نامزد انتخاباتی می‌باشند. (بند 10 ماده 6 قانون مطبوعات)

 

11 - انتشار هرگونه محتوا در جهت توهین‌، افترا و نشر اکاذیب با هدف تخریب نظام‌، قوای سه‌گانه‌، سازمان‌های حکومتی و نهادهای اجرایی و نظارتی انتخابات به منظور بهره‌ برداری انتخاباتی. (مواد 500، 698 و 609 قانون مجازات اسلامی و بند 8 ماده 6 قانون مطبوعات و ماده 18 قانون جرایم رایانه‌ای)

 

12 - انتشار هرگونه محتوا و مکاتبات دارای طبقه‌ بندی (محرمانه و سری) مرتبط با انتخابات‌.(ماده 3 قانون مجازات انتشار و افشای اسناد محرمانه و سری دولتی و ماده 3 قانون جرایم رایانه‌ای و بند 6 ماده 6 قانون مطبوعات)

 

13 - انتشار اخبار کذب از نتایج بررسی صلاحیت‌ ها‌، شمارش آراء‌، ادعاهای بی‌اساس پیرامون تقلب در انتخابات یا مخدوش بودن انتخابات بدون دلیل و مدرک. (مواد 697 و 698 قانون مجازات اسلامی و بند 8 ماده 66 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی)

 

کد خبر 520301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha