تحکیم روابط ایران و لبنان/هیئت اقتصادی لبنان در راه تهران

خبرگزاری شبستان:در راستای افزایش مراودات تجاری ایران با سایر کشورها؛ کشور لبنان نیز بدنبال افزایش تعاملات اقتصادی خود با کشورمان است در همین راستا وزیر اقتصاد این کشور همراه با هیئتی ۳۲ نفری به تهران می آیند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط جمهوری اسلامی ایران و لبنان روابط ویژه ای است که در روابط تاریخی و قدیمی مردم دو کشور ریشه دارد و این روابط با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) محکم تر و ریشه دارتر شد. حال در راستای افزایش مراودات تجاری ایران با سایر کشورها؛ کشور لبنان نیز بدنبال افزایش تعاملات اقتصادی خود با کشورمان است در همین راستا وزیر اقتصاد این کشور همراه با هیئتی 32 نفری به تهران می آیند. دو طرف در دیداری کوتاه در سالن تشریفات فرودگاه بین المللی بیروت درباره راه های گسترش و تقویت همکاری های اقتصادی و بازرگانی دو کشور در دوره رفع تحریم های اقتصادی ایران و با توجه به برگزاری اجلاس کمیسیون همکاری های اقتصادی مشترک تبادل نظر و ابراز امیدواری کردند که تهران و بیروت مرحله جدیدی از همکاری ها و روابط را در این زمینه ها تجربه کنند.

 

بنابراین گزارش، یک هیات بزرگ اقتصادی و بازرگانی متشکل از نمایندگان بیشتر وزارت خانه ها و دستگاه های دولتی و نمایندگان بخش خصوصی لبنان در حوزه های اقتصادی و بازرگانی، آلان حکیم را در سفر به ایران همراهی می کند. وزیر راه وشهرسازی ایران و وزیر اقتصاد و بازرگانی لبنان ریاست طرف های ایران و لبنانی کمیسیون همکاری های مشترک اقتصادی دو کشور را برعهده دارند که آخرین دوره آن 22 اسفندماه 1387 در بیروت برگزار شده است.

 

این گزارش می افزاید: سفر هیات بزرگ اقتصادی و بازرگانی لبنان به تهران و برگزاری نشست های کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی بعداز اجرای توافق هسته ای و رفع تحریم های ایران، رنگ و بوی خاصی دارد و حتی فشارهای آل سعود بر همپیمانان خود در لبنان هم نتوانسته است در عزم و اراده این وزیر عضو گروه 14 مارس برای رفتن به ایران خللی ایجاد کند. ایجاد مناطق آزاد تجاری و تبادل تجربیات در حوزه های مالی و بانکی، و نیز گفت وگو درباره راه های تشویق سرمایه گذاری های متقابل هم در دستور کار این سفر قرار دارد.

 

یادآور می شود: صرفنظر از سابقه تاريخي حاكميت ايرانيان بر سرزمين امروزي لبنان، رابطه عميق فرهنگي ميان اين دو كشور، ريشه در مهاجرت علماي شيعه لبنان به ايران دارد. فقهاي جبل‌عامل از قبيل محقق كَرَكي و شيخ بهايي نقش مهم و تاريخ‌سازي در تأسيس حوزه‌هاي علميه، تربيت فقها و گسترش و تقويت فرهنگ شيعي در ايران و همچنين تعديل سياست‌هاي پادشاهان صفوي داشته‌اند. پس از آن، لبنان نيز متقابلاً‌ مورد توجه شخصيت‌هاي مذهبي و فرهنگي ايران بوده است. امام موسي صدر در سال 1338 با هدف اصلاح امور فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و سياسي جامعه شيعيان لبنان و همچنين استفاده از ظرفيت‌هاي منحصر به فرد لبنان جهت معرفي صحيح مكتب اهل بيت(عليهم‌السلام) به جهانيان و تقويت وحدت و مقاومت در برابر رژيم صهيونيستي، از ايران به لبنان مهاجرت نمود. اين عالم مجاهد در سال 1348 مجلس اعلاي شيعيان لبنان را تأسيس کرد و رهبري فکري و سياسي شيعيان لبنان را عهده‌دار شد. در حوزه روابط رسمي بين دو كشور، اولين كنسولگري ايران در اين سرزمين، يكصد سال پيش (1291) افتتاح گرديد كه پانزده سال بعد به سركنسولگري كل ايران در سوريه، لبنان و فلسطين به مركزيت بيروت ارتقاء يافت. ايران در سال 1323 كشورهاي لبنان و سوريه را به رسميت شناخت و نمايندگي سياسي در آنها تأسيس نمود و از سال 1334 سطح نمايندگي به درجه سفارت ارتقاء يافت.

کد خبر 520151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha