چین خط کشتی‌رانی جدیدی به سمت ایران ایجاد کرد/ خشم رسانه نفتی عربی از رایزن فرهنگی ایران و شبکه العالم

خبرگزاری شبستان:مهار سپاه ایران سخت است، اوباما در محکوم کردن رفتار ایران ناکام ماند، چین خط کشتی‌رانی جدیدی به سمت ایران ایجاد کرد، خشم رسانه نفتی عربی از رایزن فرهنگی ایران و شبکه العالم از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مهار سپاه ایران سخت است، اوباما در محکوم کردن رفتار ایران ناکام ماند، چین خط کشتی‌رانی جدیدی به سمت ایران ایجاد کرد، خشم رسانه نفتی عربی از رایزن فرهنگی ایران و شبکه العالم از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

سناتور ارشد آمریکایی: دولت بعدی آمریکا باید تخلفات ایران از «برجام» را بررسی کند

«باب کورکر»، رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای آمریکا روز دوشنبه در اظهاراتی که به شبهات از آینده توافق هسته‌ای ایران در دولت بعدی آمریکا می‌افزاید گفته رئیس‌جمهوری بعدی آمریکا باید تخلفات ایران از این توافق را بررسی کند.

«کورکر» روز دوشنبه در گفت‌وگویی با «صدای آمریکا» این مطلب را مطرح کرد و افزود توجه به مواد تحلف ایران از این توافق، تنها راه موفق شدن آن است.

برخی از نامزدهای جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از ماه‌ها پیش تهدید کرده‌اند در صورت پیروزی در انتخابات، در نخستین روز رسیدن به سمت ریاست جمهوری، توافق هسته‌ای ایران را باطل خواهند کرد.

توافق هسته‌ای تیرماه سال جاری بین دولت‌های ایران و گروه 1+5 امضا شد.

سرمقاله گاردین: امید به تغییر سیاست‌های ایران در خاورمیانه، ساده‌لوحانه است

در شرایطی که رسانه‌ها و مقامات غربی در ماه‌های گذشته به کرات از طرح‌‌ریزی‌ها برای نفوذ به ساختار سیاسی ایران و براندازی نرم در این کشور از دریچه «برجام» سخن گفته‌اند یک روزنامه انگلیسی این پیش‌بینی‌ها و طرح‌ریزی‌ها را نقش برآب دانسته است.

گاردین، روز دوشنبه در سرمقاله‌ای ضمن اشاره به سفرهای اروپایی حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران نوشته است: «هنوز جشن گرفتن تغییر در ایران، زود است.»

این روزنامه انگلیسی، لبخندهای حسن روحانی در پایتخت‌های اروپا را در «تقابل آشکار با گذشته اخیر» ایران دانسته اما باور به ایجاد هر گونه تغییر در نقش ایران در عرصه بین‌المللی را «ساده‌لوحانه و کوته‌بینانه» توصیف کرده است.

در بخشی از این گزارش، آمده است: «ایران، به هیچ طریق در رفتارش در خاورمیانه، "میانه‌رو" نشده است.»

گاردین در ادامه به حمایت ایران از بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه اشاره کرده و نوشته بعد از توافق هسته‌ای، تغییری در سیاست‌های ایران در این راستا به وجود نیامده است. 

مهار سپاه ایران سخت است

اندیشکده «امریکن اینتر پرایز» در گزارشی با محوریت «حضور غیر قانونی برخی تفنگداران دریایی  آمریکا به آب‌های ایران در خلیج فارس» که نزدیک به سه هفته قبل رخ داد،  نوشت: سپاه پاسداران ایران در این جریان رفتار سرکشی از خود نشان نداد. دریادار «علی فدوی» فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که اغلب ناوگان‌های دریایی خارجی و کشتی‌های تجاری را تهدید می‌کند ، در این مورد کامل تحت امر رهبری در تهران قرار داشت و البته «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه نیز در اینچنین بود.

* لزوم درک رفتار ایران از سوی واشنگتن

امریکن اینتر پرایز نوشت: در این زمینه بهتر است آمریکا رفتار منحصر به فرد ایران هم موارد مثبت و هم منفی (بازداشت تفنگداران و نمایش فیلم دستگیری) را در نظر گیرد. واشنگتن البته نباید به افرادی چون «حسن روحانی» رییس جمهور و ظریف که میانه رو هستند و نمی‌توانند به سیاست‌های امنیتی و مهار سپاه پاسداران کمکی کنند تکیه کند زیرا آن‌ها از سوی مقام بالاتری هدایت می‌شوند.

امریکن اینتر پرایز در جایی دیگر نوشت: البته آزاد سازی سریع تفنگداران دریایی آمریکا در 13 ژانویه تغییر رفتار و واقعه‌ای تاریخی برای جمهوری اسلامی بود. وقتی که ایران در مارس سال 2007،  15 تفنگدار انگلیسی را در حادثه‌ای مشابه دستگیر کرد ، این کشور دو هفته فقط در این ماجرا تبلیغ می‌کرد. پس چرا ایران نمی‌خواست در این برهه به تشدید رویداد رخ داده همت گمارد؟

از دیدگاه این اندیشکده، یکی از دلایل آزاد سازی تفنگداران دریایی آمریکا این بود که ایران نمی‌خواست رفع تحریم‌های اقتصادی را به خاطر این ماجرا از دست دهد

* نمایش تصاویر تفنگداران نقض معاهده ژنو بود

بر اساس این گزارش، فرمانده کل قوی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آشکارا نشان داده‌اند که به رد سیاست خارجی آمریکا و حضور نظامی واشنگتن در منطقه حتی با وجود برجام ادامه می‌دهند. تصمیم به آزادی سریع تفنگداران دریایی آمریکا احتمالا امتیازی بود اما رهبری ایران کماکان به سپاه پاسداران اجازه داده تا این پیروزی را تبلیغ کنند و آن‌ها نیز با انتشار تصاویر نادرست(ادعای نویسنده) و تحقیر کننده تلویزیونی و در پی آن معذرت خواهی نیروهای آمریکایی دستگیر شده را نشان دادند. اقدامی که دست کم نقض روح معاهده سوم ژنو در باره برخورد با اسرای جنگی بود.

اندیشکده مذکور سپس با اشاره به دیگر درس گرفته شده از این ماجرا نوشت:  باید تاکید داشت، ایران کماکان بر دفع آمریکا و متحدانش تمرکز دارد.

بر این اساس، این بحران به دنبال آزمایش‌های موشکی تحریک کننده اشتیاق ایران را برای دفع کردن و مقابله به مثل علیه آمریکا یا متحدانش نشان داد. دریادار فدوی ، فرمانده ایرانی نیز با خودستایی از عملکرد نیروهایش گفت که آن‌ها ناو هواپیمابر «یواس اس هری ترومن» را در جریان این رویداد با موشک‌های کروز خود  تحت نظر داشتند.«محسن رضایی » فرمانده پیشین سپاه پاسداران ایران نیز در واکنش به این حادثه اظهارداشت ،دستگیری تفنگداران آمریکا پیامی به کشورهای منطقه مبنی بر این بود که با آتش بازی نکنید.

پس باید گفت با توجه به افزایش احتمال مواجهه با سعودی‌ها، انتظار می‌رود که سپاه پاسداران در موضع هجومی و عملیاتی در تنگه هرمز و خلیج فارس باشد.

* خطر محاسبه اشتباه ‌در عرصه دریایی

در ادامه این مطلب آمده است: خطر محاسبه اشتباه در ‌آینده در عرصه دریایی شدید است اما نگران کننده‌تر شاید آنچه که ایران فکر کند دیپلماسی «جان کری» وزیر خارجه و قدردانی آشکار از ایرانیان در زمینه رفع و جوع بحران شاید موجب رشد این باور در این کشور شود که کاخ سفید ترسیده که شاید ایران از جریان مذاکرات هسته‌ای خارج می‌شد. البته این خود عاملی شد تا آمریکا مجازات‌های جدیدی را برای نقض قطعنامه‌های سازمان ملل متحد از سوی ایران در زمینه آزمایش موشکی در ماه اکتبر به اجرا گذارد. بنابر این اگر آمریکا در مقابله با این برداشت ایران شکست بخورد، این کشور به این باورمی‌رسد که دست آزادانه‌تری را برای نشان دادن خود در خلیج فارس دارد.

این اندیشکده در خاتمه مدعی شد این رویداد نشان داد که مسیر ارتباطی بین آمریکا و ایران باز است. در جمهوری اسلامی، قوه مجریه ابزار کمی برای نظارت بر امنیت کشور دارد. اما نیروهای مسلح ایران از جمله سپاه گزارش‌های خود را به شخص آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده کل قوای ایران و نه شخص ریاست جمهور یا کابینه ارائه می‌دهند. در حالی‌که آمریکا باید نگران این موضوع باشد که «محمد جواد ظریف » وزیر خارجه ایران و تیمش قدرت مذاکره به نمایندگی از ایران را در مذاکرات کنونی صلح سوریه ندارند، اما اینک مسیرهای ارتباط دیپلماتیک برای مواقع ضروری با ایران را می‌شناسیم.

باید از طریق نفوذ اقتصادی، موازنه را به نفع «میانه‌روها» در ایران تغییر داد

هفته نامه انگلیسی زبان «نیو یوروپ» چاپ بروکسل در گزارشی با موضوع روابط اقتصادی با ایران، نوشته است که از این طریق می‌توان به قدرت گرفتن گروه‌های «میانه‌رو» در ایران، کمک کرد.

«مونت مترز» تحلیلگر این نشریه در ابتدای یادداشت خود نوشته است: «اخیرا دوباره به یاد یک مناقشه قدیمی افتادیم، اینکه دموکراسی رشد اقتصادی می‌آورد یا تجارت و رشد است که با خود دموکراسی به همراه می‌آورد. هفته گذشته، با سفر حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران به ایتالیا و فرانسه، بار دیگر این سوال پیش کشیده شد.»

این نشریه نزدیک به اتحادیه اروپا، سفر روحانی به اروپا را «موفق» ارزیابی کرده و نوشته است که هرچند حضور در بازار 80 میلیون نفری ایران هم نمی‌تواند بحران اقتصادی در اروپا را حل کند، اما در عین حال گشایش روابط اقتصادی با ایران دارای «ارزش راهبردی مهمی» است.

مترز با اشاره به نقش ایران در عراق، سوریه، یمن و لبنان، نوشته است که همین امر نشان می‌دهد که «تداوم انزوای ایران، می‌توانست تبعاتی جدی برای خاورمیانه داشته باشد. به همین جهت هم است که ایران به صورت "دو فاکتو" بخشی از راهکار (حل بحران خاورمیانه) است. اروپا به ایران نیاز دارد، دقیقا به همان میزان که ایران به اروپا نیاز دارد.»

نویسنده مطلب با بیان اینکه روحانی یک «میانه رو» است، نوشته که «تفاوتی بنیادین» میان «رویای روحانی برای آینده کشورش» و «طرح‌های محافظه‌کاران» وجود دارد، «تردیدی نیست که به واسطه حضور حسن روحانی در قدرت بود که توانستیم توافق هسته‌ای را منعقد کنیم.»

اروپا باید موازنه را به نفع «میانه‌روها» تغییر دهد

مترز سیاست‌های اقتصادی روحانی دارای پشتوانه عمومی دانسته و نوشته است: «بنابراین، نقش اروپا در تقابل میانه‌روها و محافظه‌کاران در ایران، حائز اهمیت است. گشایش روابط اقتصادی، سرمایه‌گذاری و افزایش مبادلات تجاری راهی مطمئن برای کمک به میانه‌روهاست تا آن‌ها بر فضای سیاسی ایران غالب شوند.»

نویسنده مطلب با اشاره به اتهامات مطرح شده علیه ایران در مورد مسائل حقوق بشری، نوشته است: «اما سوال اینجاست که آیا با تداوم سیاست منزوی کردن ایران از سوی اروپا، راه حلی برای این مسائل حقوق بشری پیدا می‌شود؟»

وی افزود: «در تاریخ نمونه‌ها و تجربیات متعددی وجود دارد که به ما نشان می‌دهد مبادلات اقتصادی، نفوذ تجاری به یک کشور با محیط سیاسی بسته و تعامل و گفت‌وگو با سران آن کشور، در مقایسه با سیاست تحریم و انزوای بین‌المللی، نتیجه‌ای بهتر در راستای دفاع از کسانی که تحت تعقیب قرار دارند، می‌دهد.»

در پایان این مطلب آمده است: «فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه هم حتی با وجود آنکه به وزرایش اجازه عقد قرارداد با ایران را داد، اما از تعهد کشورش به حقوق بشر عقب ننشست و با بیان اینکه "من بار (در دیدار با روحانی) دیگر تعهد فرانسه به حقوق بشر را یادآور شدم،" هیچ شکی در این زمینه باقی نگذاشت. بنابراین،‌ به دلایل امنیتی و اقتصادی و برای دفاع از حقوق بشر، ما باید با ایران همکاری کنیم.»

اوباما در محکوم کردن رفتار ایران ناکام ماند

«جان مک کین» رییس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا در سخنانی اهدای نشان افتخار بابت دستگیری تفنگداران آمریکایی به برخی  فرماندهان سپاه پاسداران ایران حاضر در این رویداد  را تحقیر آمیز نامید.

به نوشته روزنامه «واشنگتن پست» جان مک کین امروز (دوشنبه) در سخنانی با اشاره به اهدای نشان افتخار «فتح» از سوی «آیت‌الله خامنه‌ای» فرمانده کل قوای ایران به نیروهای سپاه پاسداران ایران  بابت دستگیری تفنگداران دریایی متجاوز به آب‌های ایران عنوان داشت: «به آمریکایی‌ها اهانت شد و آن‌ها تحقیر شدند.»

مک کین در ادامه افزود، دولت اوباما در محکوم کردن رفتار ایران که نقض قوانین حقوقی جهانی و قرن‌ها سنت دریانوردی بود، ناکام ماند.

وی در ادامه گفت، آیت‌الله ایران (مقام معظم رهبری) آشکارا دیدگاه خود را درباره نحوه رفتار با آمریکایی‌ها نشان داد.

رییس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفت: «اینک زمانی است که رییس جمهور  و مقام‌های دولت که به طور باور نکردنی رفتار ایران را ستودند و این حادثه را بی‌اهمیت جلوه دادند، موضع آمریکا را  مشخص کنند، با اطمینان اصول بین‌المللی را تصدیق نمایند و از حقوق زنان و مردان نظامی ما دفاع کنند.»

گفتنی است، روز گذشته شماری از فرماندهان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که در بازداشت تفنگداران متجاوز امریکایی نقش داشتند، از دست رهبر معظم انقلاب «نشان فتح» دریافت کردند.

شینهوا: چین خط کشتی‌رانی جدیدی به سمت ایران ایجاد کرد

برخی منابع روز دوشنبه به رسانه‌های چین گفته‌اند این کشور خط کشتی‌رانی جدیدی به سمت ایران راه‌اندازی کرده است.

برخی منابع روز دوشنبه به خبرگزاری شینهوا در این کشور گفته‌اند که یک کشتی باری روز چهارشنبه وارد بندر «کینژو» در منطقه خودمختار «گوانگ‌شی» شده است.

این کشتی به نام «پرانین»، 978 «کانتینر» از چند کشور «جاده ابریشم دریایی» را در مقصد مورد نظر تحویل داده است. 

به نوشته شینهوا، ورود این کشتی به منزله افتتاح اولین خط کشتی‌رانی است که خاورمیانه را به «خلیج Beibu» وصل می‌کند.

مهر:

اظهارات ضد ایرانی نامزد گمنام حزب جمهوری خواه

ریک سنتوروم عضو حزب جمهوری خواه و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با سیاست های ایران و روسیه در قبال ایران مخالفت کرد و سخنان نامزدهای دیگر جمهوری خواه را تکرار کرد.

سنتوروم که می خواست از قافله دشمنی با ایران عقب نماند، گفت: اتحاد با ایران که حامی تروریسم است کار اشتباهی است و چرا باید با کشوری متحد شد که برای ما احترام قائل نیست.

وی از اوباما خواست توافق هسته ای انجام شده با ایران را لغو کند. وی همچنین با حضور نظامی روسیه در خاک سوریه مخالفت کرد.

عضو حزب جمهوری خواه خاطر نشان کرد ایران برای خاورمیانه مثبت نیست و موجب بی ثباتی در این منطقه می شود.

خشم رسانه نفتی عربی از رایزن فرهنگی ایران و شبکه العالم

در همین راستا روزنامه بحرینی "الایام" با حمله به رایزن فرهنگی ایران و شبکه خبری العالم، مدعی شد که "تشیع سیاسی" پس از گذر از بحرین، یمن، عربستان و کویت؛ هم اکنون به دروازه های "وهران" دومین شهر بزرگ الجزایر و سایر شهرهای این کشور رسیده است.

الایام در مقاله ای با عنوان "ابعاد تشیع سیاسی از خلیج فارس تا الجزایر" از آنچه "تشیع سیاسی" نامیده، به عنوان بزرگ ترین خطری یاد کرد که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، "طعم تلخ آن را چشیده اند".

الایام در ادامه سمپاشی‌های خود علیه تشیع و ایران، مدعی شد که محافل الجزایر خشم و نگرانی خود را در این رابطه ابراز کرده اند، اما مقامات الجزایری به این درخواست ها واکنش نشان نمی دهند.

به ادعای این روزنامه طرح "تشیع سیاسی" ایران در الجزایر توسط امیر موسوی رایزن فرهنگی سفارت ایران در الجزایر هدایت می شود که به زبان عربی تسلط دارد؛ و افزایش گزارش ها و اخبار مربوط به مغرب عربی در شبکه العالم، نشانه تلاش ایران برای نفوذ به این منطقه است!

الایام با اشاره به مصاحبه ها و اظهارنظرهای امیر موسوی در شبکه های ماهواره ای مختلف، از دفاع جانانه وی از اسلام ناب محمدی و آموزه های اصیل آن که پوشالی بودن اعتقادات تکفیری های وهابی را برملا می کند و همچنین حقانیت و مظلومیت نظام مقدس جمهوری اسلامی را در جهان نشان می‌دهد، به عنوان "توانایی های خاص" موسوی در زمینه انتشار طرح تشیع سیاسی یاد کرده و مدعی شد که تهران به همین دلیل او را به عنوان رایزن فرهنگی ایران در الجزایر برگزیده است تا در گسترش به اصطلاح طرح "تشیع سیاسی" در میان کشورهای مغرب عربی اقدام کند.

این روزنامه بحرینی در ادامه ادعاهای خود علیه تشیع و ایران، از اینکه برخی در کشورهای مغرب عربی مانند تونس و الجزایر تحت تاثیر تبلیغات سوء الایام و رسانه های همقطارش قرار نگرفته اند، ابراز تاسف کرده و نوشت: "به نظر می رسد برخی از تجربه تلخی که ما در کشورهای عرب حوزه خلیج (فارس) بر اثر گسترش تشیع سیاسی با آن مواجه شدیم، درس عبرت نگرفته اند."

الایام در ادامه و در دخالتی آشکار در امور الجزایر، از دولت این کشور خواست تا امیر موسوی را به عنوان یک "عنصر نامطلوب" از این کشور بیرون براند. این روزنامه بحرینی در ادامه به گزارش های انتشار یافته از سوی شبکه تلویزیونی العالم در مورد کشورهای مغرب عربی اشاره کرده و از افشای واقعیت های مربوط به جهان و کشورهای عربی و اسلامی توسط این شبکه ابراز نگرانی کرده است.

بان کی مون خواستار بهبود روابط عربستان-ایران شد

«بان کی مون» که به عمان سفر کرده در اظهاراتی کوتاه عنوان داشت: ایران و عربستان باید مصالحه کرده و برای حل بحران های موجود در خاورمیانه تلاش کنند.

دبیر کل سازمان ملل متحد در ادامه افزود: امیدوارم ایران و عربستان به رغم مشکلات و بی اعتمادی هایی که ووجود دارد در روابط خود و در برخورد با مسائل منطقه روی به واقعیت، مسئولیت پذیری و حل تنش ها بیاورند.

روابط ایران و عربستان بعد از اقدام ریاض در اعدام «شیخ نمر» بحرانی شد و سعودی های اقدام به قطع روابط خود با ایران کردند.

ظریف، کری و اسنودن در میان نامزدهای جایزه صلح نوبل

«ادوارد اسنودن»، مذاکره کنندگان صلح کلمبیا، ساحل نشینان یونان به دلیل کمک به مهاجران سوری به همراه «جان کری» و «محمد جواد ظریف» در میان نامزدهای اصلی دریافت جایزه صلح نوبل قرار دارند.

نام کری و ظریف به دلیل نقش آنها در به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ایران در میان نامزدهای اصلی دریافت جایزه صلح نوبل قرار گرفته است.

«کریستیان برگ هارپویکن» رئیس موسسه تحقیقات صلح در شهر اسلو در مورد نامزدهای دریافت جایزه صلح نوبل می گوید: ممکن است در نهایت برنده جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۱۶ ادوارد اسنودن باشد. افشاگری های وی نقش موثر داشته اند.

این وضعیت در حالی است که آمریکا علیه اسنودن اعلام جرم کرده و ۹۳۰ هزار دلار نیز برای وی جایزه تعیین شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

برلین: اجرای برجام یک لحظه تاریخی بسیار ویژه در تاریخ جهان است

"مارتین شفر،" سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز اجرای برجام و برچیده شدن تحریم‌ها را موجب خرسندی برلین دانست و آن را یک لحظه تاریخی بسیار ویژه نه فقط در تاریخ ایران و آلمان بلکه در تاریخ جهان دانست.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان امروز  در نشست خبری دولت با خبرنگاران، ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد لغو تحریم‌های ایران فرصتی برای نزدیک شدن تهران و کشورهای مختلف جهان شده است.

وی در ادامه اعلام کرد که "فرانک والتر اشتاین مایر،" وزیر خارجه این کشور سه شنبه صبح در نشست ارزیابی مبارزه با داعش در رم شرکت کرده و بلافاصله پایتخت ایتالیا را به مقصد تهران ترک خواهد کرد.

شفر در رابطه با سفر وزیر خارجه آلمان به رم گفت: هدف نشست رم بازنگری و بررسی عملکرد مبارزه علیه داعش می باشد. در سوریه و عراق و نقاط دیگر توانستیم داعش را عقب برانیم، ولی هنوز برای شکست داعش کارهای زیادی داریم که باید انجام دهیم. تهدید داعش همچنان وجود دارد و آلمان نقش رهبریت در تثیبت و بازسازی مناطق غیرنظامی آزادشده از دست داعش را برعهده دارد.

وی درباره سفر فردا ظهر اشتاین مایر از رم به تهران گفت: وزیر خارجه آلمان فردا شب با محمد جواد ظریف همتای ایرانی خود دیدار و گفتگو کرده و سپس در یک کنفرانس خبری شرکت خواهند کرد.

شفر افزود: اشتاین مایر صبح چهارشنبه با رییس مجلس شورای اسلامی که از زمان ریاست علی لاریجانی بر هیات مذاکره کنندگان هسته‌ای ایران آشنایی دارد، دیدار و تبادل نظر خواهد کرد و سپس با حسن روحانی رییس جمهوری ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد.

وی همچنین با اشاره به سفر اشتاین مایر به ریاض پس از سفر تهران، گفت: وزیر خارجه آلمان در این سفر با همتای سعودی خود و نیز برخی سران عربستان دیدار و گفتگو خواهد کرد.

او اضافه کرد: محور مذاکرات ما در تهران و ریاض کاهش تنش بین دو کشور و تلاش برای پیداکردن نشانه‌هایی برای نزدیک کردن دو طرف به مذاکره و دیالوگ خواهد بود.

شفر بار دیگر با اشاره به اهمیت نقش تهران و ریاض در حل بحران سوریه، گفت: شروع مذاکرات صلح سوریه سخت بود و اکنون هم در یک مرحله بسیار مهم قرار دارد. تهران و ریاض باید بر طرفین مناقشه فشار وارد سازند و هدف ما در وهله اول برقراری آتش بس، پایان جنگ و سپس تشکیل دولت انتقالی می باشد.

در این نشست خبری همچنین "اشتفان زایبرت،" سخنگوی دولت آلمان نیز در رابطه با اخبار برخی رسانه‌ها مبنی بر سفرهای احتمالی و متقابل مقامات بلندپایه دو کشور گفت: در زمان حاضر برنامه ای برای سفر روسای جمهوری دو کشور به برلین و تهران در دستور کار نیست و نکته حایز اهمیت برای ما این است که در زمان حاضر تماس‌های کافی دوجانبه در سطوح مختلف بین دو دولت برقرار می باشد.

وی افزود: اکنون نمی توانم در رابطه با دعوت قریب الوقوع نظر بدهم ولی وحدت نظری که وجود دارد این است که ما تماس‌های دوجانبه را با سفرهای وزیران خارجه و اقتصاد تعمیق بخشیده ایم و به اعتقاد ما این امر بسیار مهمی می باشد.

ایرنا:

ال موندو: ایران با شرکت های قطعه ساز خودروی اسپانیایی درارتباط است

روزنامه ال موندو درگزارشی نوشت که شرکت های خودروساز ایران ، قدرت شرکت های قطعه سازی اسپانیا را دست کم نگرفته وبا آنها در تماس هستند.

روزنامه ال موندو در گزارشی به شرح زیر ادامه داد : ارزش افزوده بالای محصولاتی که اسپانیایی ها تولید می کنند ، کیفیت شناخته شده آنها در سطح جهانی و قیمت های رقابتی آن ، دلایلی بودند که اصلی ترین شرکت های خودروسازی درایران را تشویق کردند که هفته گذشته، یک سری تماس ها درمادرید با اصلی ترین نمایندگان شرکت های قطعه ساز اسپانیا داشته باشند .

به گفته روزنامه ال موندو، دراین تماس ها ، دوطرف به بررسی فرصت های جدیدی که درایران پس از لغو تحریم ها وبازگشت کشور به مدار کسب وکار بین المللی ارائه می دهد، پرداختند .

این رسانه اسپانیایی درادامه نوشت، ایران دارای بیش از15 میلیون خودرو اما با یک نرخ بالای فرسودگی است و به همین دلیل قطعات نیز برای این خودروها بسیار ارزشمند است افزون بر اینکه فرصت بزرگی برای ایرانی ها در این بازار به وجود خواهد آمد.

این نشریه ادامه داد : انجمن سازندگان تجهیزات و قطعات خودروی اسپانیا موسوم به «سرنائوتو» ، قصد دارد که به توسعه اقدامات مختلف برای گسترش این تماس ها و ایجاد فرصت های کسب و کار ناشی از نوسازی ناوگان خودروهای ایران بپردازد .

 

 

کد خبر 519975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha