قائن؛ دومین شهر پیشگام خراسان در تقدیم ۴ شهید به انقلاب

خبرگزاری شبستان: همزمان با ۱۲ بهمن مردم قاین در مهدیه شهر تجمع و پس از سخنرانی نماینده امام خمینی(ره) و پس از منبر حضرت آیت‌ الله آیتی، مردم ایشان را تا منزل مشایعت می‌کردند که به راهپیمایی علیه رژیم شاه تبدیل شد.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ سال ۵۷ یادآوری رشادت‌ها و فداکاری‌ها و شهادت طلبی‌های ملتی منسجم و خداجوی و پیرو ولایت است که با ایثار خون خود ثابت کردند «خون بر شمشیر و حق بر باطل پیروز است».

 

روزهایی که کلمه توحید در وحدت کلمه به دست آمد و در نتیجه اعتصام به «حبل الله» رژیم ستمشاهی ۲۵۰۰ ساله طاغوتیان به زباله‌دانی تاریخ سپرده شد و ثابت کرد آوای «الله اکبر» از رگبار «مسلسل» قوی تر و نیرومندتر است.

 

در سال ۵۷ شهر قائن دومین شهر پیشگام خراسان در اهدای شهدای خویش به انقلاب اسلامی بود.

 

روز ۱۲ محرم مصادف با ۲۲ آذرماه سال ۵۷ بود از صبح مأموران شهربانی همه با ماسک و مسلح و با یک ماشین ریوی ارتشی که از ژاندارمری گرفته بودند به مانور و قدرت‌نمایی در سطح شهر و پاک کردن شعارهای انقلاب و ضد رژیم پرداختند.

 

همزمان همان روز با این تحولات مردم قاین در مهدیه شهر تجمع و پس از سخنرانی یکی از روحانیون اعزامی از حوزه علمیه قم و نماینده امام خمینی(ره) و پس از منبر حضرت آیت‌ الله آیتی، مردم ایشان را تا منزل مشایعت می‌کردند که به راهپیمایی علیه رژیم شاه تبدیل شد و مأمورین به مردم حمله کردند که پس از درگیری، مأموران مردم را به خاک و خون کشیدند و ۴ نفر از راهپیمایان به نام نصیری‌زاده، صبیانی، ریاحی و مهدوی الحسینی به شهادت رسیدند و حدود ۱۰ نفر هم مجروح شدند.

 

 

شهید سید محمد علی ریاحی

شهید سید محمدعلی ریاحی در سال ۱۳۴۰ در شهرستان قاین متولد شد و بعد از تحصیلات ابتدایی برای کمک به معاش خانواده مشغول به کار مکانیکی و سپس رانندگی شد.

وی مصداق کامل این سخن امام راحل بود که در سال ۴۲ خطاب به مأموران رژیم شاه گفته بود«سربازان من در گهواره هستند». وی با اوج‌گیری مبارزات امت حزب الله براثر درگیری با مزدوران پهلوی در دوازدهم محرم مصادف با ۲۲ آذرماه ۱۳۵۷مجروح و در بیمارستان بستری شد و به ‌رغم تشنگی شدید به‌دلیل دستور پزشک امکان آب‌دادن به وی ممکن نبود با لبی تشنه چون جد بزرگوارش امام حسین (علیه السلام) به شهادت رسید.

 

 

شهید سید حسین مهدوی الحسینی

شهید سید حسین مهدوی الحسینی متولد ۱۳۳۶ از شهرستان قاینات است. وی در خانواده‌ای روحانی (آیت‌ الله سید علی مهدوی الحسینی) دیده به جهان گشود و در هفت سالگی پدرش به رحمت ایزدی پیوست.

 

تحصیلات ابتدایی و سپس متوسطه را تا سوم دبیرستان در زادگاهش گذراند و چون از دانش‌آموزان ممتاز دوران تحصیل بود در دبیرستان علم پذیرفته شد، وی پس از اخذ دیپلم  و شرکت در کنکور در رشته مهندسی ارتباطات دانشگاه تهران قبول شد.

 

در ایام بروز مخالفت امت مبارز با رژیم منفور پهلوی و تعطیل شدن دانشگاه های کشور برای سامان دادن به راهپیمایی‌های مردم و فعالیت بیشتر به قاین بازگشت و با پخش اعلامیه و شعار نویسی مسئولیت خطیر خود را به انجام رسانید تا اینکه در ۲۲ آذرماه سال ۱۳۵۷درهنگام راهپیمایی علیه رژیم سفاک پهلوی مورد اصابت گلوله مزدوران رژیم قرار گرفت و شربت شهادت نوشید.

 

 

شهید حاج محمد نصیری زاده

شهید حاج محمد نصیری زاده در سال ۱۳۱۱ در قاین دیده به جهان گشود. وی فردی مذهبی و مقید بود و در بسیاری از محافل و مجالس مذهبی شرکت می‌کرد. در سال ۱۳۵۷برای  مبارژه با رژیم دست از کار کشید و مرتب هم می‌گفت: «من به شهادت می‌رسم».

 

او کشاورزی صادق و مومن بود. اگرچه شهید از نعمت خواندن و نوشتن محروم بود اما در اثر تلاوت قرآن کریم، نور کلام حق بر دل وی تابیده و قلبش را مملو از معرفت و نورانیت کرد. این معرفت و آگاهی بار مسئولیتش را سنگین کرده تا او را به فیض شهادت رهنمون ساخت.

 

وی در راهپیمایی۲۲ آذرماه ۵۷ مصادف بادوازدهم محرم به همراه دیگر امت اسلامی در تظاهرات خیابانی شرکت و به فیض شهادت نایل آمد.

 

 

شهید محمد صبیانی

شهید محمد صبیانی در سال ۱۳۱۶ در شهرستان قاین متولد شد. وی بعد از دوران کودکی مدتی را در مشهد ادامه زندگی داد. از اوایل جوانی به دلیل علاقه به کارهای فنی داشت به همین سبب به شغل مکانیکی و مدتی به رانندگی پرداخت.

 

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در جلسات مذهبی و تبلیغات و راهپیمایی ها و تظاهرات شرکت فعال داشت. در پخش اعلامیه ها و پوستر دیگر برادران را یاری می کرد و همیشه با مزدوران رژیم شاهنشاهی در ستیز بود. وی از اخلاقی نیکو برخوردار بود و به مجالس مذهبی توجه خاصی داشت.

 

وی در تمام راهپیمایی‌ها و تظاهرات ضدرژیم طاغوت شرکتی فعال و پرشور داشت تا اینکه در ۲۲ آذرماه ۵۷ مصادف با دوازدهم محرم در حین تظاهرات مورد حمله مزدوران رژیم پهلوی قرار گرفت و به فیض عظیم شهادت نائل آمد. پیکر مطهرش در مشهد مقدس به خاک سپرده شد.

 

 

شهید غلام‌علی لاخی

از دیگر شهدای انقلاب شهرستان قائن شهید غلامعلی لاخی است که در سال ۱۳۳۶ در خانواده ای مسلمان و مذهبی چشم به جهان گشود. بعد از اتمام دوران طفولیت جهت فراگیری قرآن به مکتب خانه رفت. در امور کشاورزی و دامپروری به خانواده اش کمک می نمود.

 

با شروع انقلاب اسلامی در پخش و نشر اعلامیه‌ها و دیوارنویسی و تشویق و ترغیب مردم به شرکت در راهپیمایی‌ها و جلساتی که علیه رژیم ستمشاهی تشکیل می‌شد کوشا بود.

 

این شهید بزرگوار در هنگام نگهبانی از نیروگاه برق قاین که از دست ایادی رژیم پهلوی خارج شده بود در بهمن ماه سال ۵۷ در حین حراست و پاسبانی از این نیروگاه به طور مرموزی به افتخار شهادت نایل آمد.

 

 

کد خبر 519563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha