روابط ایران و ایرلند در مسیر توسعه/بازگشایی سفارت ایرلند در تهران

خبرگزاری شبستان:ایرلند نیز بدنبال افزایش ارتباطات تجاری خود با ایران است. در همین راستا جواد کچوئیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوبلین خبر داده است که این کشور قرار است سفارت خود را در تهران بزودی بازگشایی کند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جمهوری ایرلند دارای اقتصادی مبتنی بر صادرات بوده و به مدد استفاده از برخی تسهیلات ازجمله وجود نرخ پائین مالیاتی دوازده و نیم درصد برای شرکتها که بعضا برای دیگر کشورهای بحران زده حوزه یورو فراهم نمی باشد، توانسته است درشرایط نامساعد کنونی از یک نرخ رشد نسبتا پایدار درمنطقه برخوردار شود.

 

بنابراین گزارش، جمهوری ایرلند هفتمین تولید کننده روی و دوازدهمین تولید کننده سرب در جهان ( اولین تولید کننده روی و دومین تولید کننده سرب دراتحادیه اروپا) است. بخش کشاورزی حدود دو درصد GDP ایرلند را دربرمی گیرد که شامل؛ گاو، گوشت قرمز، محصولات لبنی، جو، یونجه، سیلاژ و گندم است. بخش صنعت 29 درصد GDP را پوشش می دهد و در زمینه های پردازش مواد غذایی، تولید انواع نوشیدنی، مهندسی، تجهیزات کامپیوتری، نساجی، پوشاک، مواد شیمیایی و دارو است. مبلغ کل صادرات ایرلند در سال 2011 حدود 3/124 میلیارد دلار بوده و اقلام صادراتی آن عبارتند از کامپیوتر، دارو، ماشین آلات، تجهیزات حمل و نقل، مواد شیمیایی، مواد غذایی، انواع نوشابه و حیوانات زنده. ارزش کل واردات این کشور 35/71 میلیارد دلار بوده که شامل غلات،فرآورده های نفتی، ماشین آلات، ابزار فرآوری اطلاعات، مواد شیمیایی و نخ نساجی است که تامین کنندگان عمده این محصولات به ترتیب عبارتند از: انگلستان و ایرلند شمالی (30 درصد)، آمریکا (18 درصد)، آلمان ( 7 درصد)، چین (6 درصد)، فرانسه(5 درصد)، ژاپن (2 درصد) و سایر نقاط جهان و از جمله دیگر کشورهای EU 32 درصد). بازارهای صادراتی ایرلند نیز به ترتیب؛ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلستان و ایرلند شمالی و سایر کشورهای جهان است. این کشور وابستگی شدیدی به واردات نفت و گاز دارد. هم اکنون گاز منبع اصلی تولید انرژی در ایرلند محسوب شده که تمامی واردات آن از انگلستان تامین می گردد. عمده واردات نفت این کشور از انگلستان و مقدار کمی نیز از نروژ( جمع واردات نفت 181600 بشکه در روز) است. گفتنی است که سهم بخش خدمات در تولید ناخالص داخلی ایرلند 70 درصد بوده که 76 درصد از کل نیروهای شاغل این کشور ( که جمعا 2/1 میلیون نفر می باشد) را در بر می گیرد. 

 

این گزارش می افزاید: حجم روابط تجاری سالیانه جمهوری اسلامی ایران با جمهوری ایرلند 87 میلیون یورو است که از این مقدار80 میلیون یورو سهم صادرات ایرلند به کشورمان می باشد از جمله بخش های مهم جذب درآمد در این کشور، جذب دانشجوی خارجی توسط دانشگاههای این کشور که اکثرا حائز رتبه های مطلوب در سطح جهانی هستند، می باشد. هم اکنون تعدادی دانشجوی ایرانی بصورت آزاد و بورسیه در دانشگاههای ایرلند مشغول به تحصیل می باشند. حال ایرلند نیز بدنبال افزایش ارتباطات تجاری خود با ایران است. در همین راستا جواد کچوئیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوبلین خبر داده است که این کشور قرار است سفارت خود را در تهران بزودی بازگشایی کند.

 

جواد کچوئیان در این رابطه به ایرنا گفته است: "سیاست خارجی دولت یازدهم مبنی بر تعامل سازنده با جهان براساس احترام متقابل و منافع مشترک و اعمال دیپلماسی فعال، هوشمند و هدفمند که تبلور آن را در توافق هسته ای و گسترش مناسبات با کشورهای جهان شاهد هستیم؛ موجب ارتقاء جایگاه کشورمان در عرصه جهانی و بین المللی شده است. در همین راستا روابط جمهوری اسلامی ایران و ایرلند نیز طی یک سال گذشته و مذاکرات منتهی به توافق هسته ای در ابعاد مختلف از روند مناسبی برخوردار بوده و حسب تعاملات صورت گرفته میان دو کشور، تبادل هیات های پارلمانی، سیاسی، تجاری و اقتصادی را شاهد بودیم. دیدار رئیس پارلمان ایرلند از کشورمان و دیدار متقابل رئیس محترم مجلس شورای اسلامی از ایرلند (خرداد 94) شاخص تحولی بارز در تعاملات دو کشور بود که دیدارها و گفت وگوهای صورت گرفته در سطوح عالی، میان رئیس پارلمان ایرلند و رئیس محترم جمهوری و نیز ملاقات رئیس مجلس شورای اسلامی با نخست وزیر ایرلند، حاکی از وجود اراده مثبت برای پیشبرد مناسبات در زمینه های موردعلاقه بوده است."

 

وی ادامه داده است: "برگزاری مشورت های سیاسی دوجانبه در سطح معاونین وزارت امور خارجه دو کشور و نیز دیدار متقابل رئیس و اعضای گروه دوستی پارلمانی از تهران و دوبلین و سفرهای متقابل هیات های اقتصادی و تجاری طرفین تائید کننده علائمی از اراده متقابل برای ایجاد تغییر و تحول در مناسبات همه جانبه دو کشور محسوب می شود. فرآیند مذاکرات و دستیابی به توافق هسته ای جمهوری اسلامی ایران با کشورهای گروه 5+1 در تیرماه 94 و متعاقب آن تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل مورد استقبال دولت ایرلند قرار گرفته و وزیر امور خارجه ایرلند طی بیانیه ای از این توافق برای تحقق ثبات و امنیت نام برد و دست اندرکاران توافق را مورد تحسین قرار داد. رئیس پارلمان ایرلند نیز با ارسال دو نامه به ریاست محترم جمهوری و رئیس محترم مجلس شورای اسلامی، دستیابی به توافق هسته ای را تبریک گفت و از آن استقبال کرد. پت برین، رئیس کمیسیون سیاست خارجی و تجارت پارلمان ایرلند در گفت وگو با این جانب گفت که دوبلین به زودی سفارت خود در تهران را بازگشایی خواهد کرد. برقراری پرواز مستقیم در مسیر تهران – دوبلین در برنامه روابط دو کشور برای سال جاری میلادی قرار گرفته است. بدیهی است با این اقدام ما شاهد گسترش همکاری ها در سایر زمینه ها از قبیل توسعه گردشگری و روابط تجاری خواهیم بود."

 

یادآور می شود: هر چند با توجه به ظرفیت ها و امکانات موجود در دو کشور حجم روابط تجاری فی مابین در طی چند سال گذشته از رشد چندانی برخوردار نبوده است لکن با لغو تحریم ها و زمینه های فراوان همکاری به ویژه در آموزش، فناوری اطلاعات، انرژی های تجدید پذیر، دارو و وسایل پزشکی، مواد غذایی و کشاورزی و خدمات هوایی و هواپیمایی به سرعت قابل افزایش هست و تا پایان سال جاری میلادی به چهار برابر خواهد رسید. جدول مبادلات میان کشورمان و ایرلند تا سال 92 به شرح زیر است.


کد خبر 519352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha