به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، منصور گلناری شنبه (10 بهمن) در شصت و نهمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان که در خصوص راهکارهای حمایت از مطبوعات استان اصفهان برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از بررسی این امر در شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان اظهار داشت: این امر بیانگر جایگاه مطبوعات است و خوشحالم که مسئولان به این باور رسیدهاند که رسانه جزئی از فرهنگ است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت مطبوعات استان اصفهان طی 20 سال گذشته با تغییرات کمی و کیفی زیادی روبرو بوده است، افزود: بی انصافی است اگر فقط از کاستی ها بگوییم.
رئیس خانه مطبوعات استان اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر در اصفهان هفت روزنامه و دو هفته نامه فعال داریم، ابراز داشت: تعداد خبرنگاران استان در حال حاضر پنج برابر گذشته شده است و تعداد آنها در حال حاضر به بیش از 300 نفر رسیده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه توزیع مطبوعات علیرغم تمهیدات اندیشیده شده، با همکاری شواری شهر و شهرداری دکه مطبوعاتی اضافه شده است، اظهار داشت: این در حالی است که هنوز توزیع ما زیبنده اصفهان نیست.
گلناری با اشاره به اینکه از پس از انقلاب تاکنون فعالیت جدی در حوزه افزایش تعداد دکههای مطبوعاتی اتفاق نیفتاده است، افزود: 25 دکه در قبل از انقلاب وجود داشته و این در حالی است که در حال حاضر با اضافه کردن چند دکه تازه به آمار پیش از انقلاب رسیدهایم.
وی همچنین با انتقاد از اداره کل پست در خصوص عدم همکاری برای توزیع مطبوعات گفت: هر شهروند اصفهانی برای دسترسی به روزنامه مجبور است به صورت میانگین دو کیلومتر پیاده روی داشته باشد و این امر پسندیده نیست.
رئیس خانه مطبوعات استان اصفهان افزایش کیفیت محتوایی روزنامهها را امری ضروری دانست و افزود: روزنامههای اصفهان باید تاثیرگذاری مطلوب را به دست آورند .
وی با اشاره به اینکه تمام نهادهای مربوط در حوزه رسانهها باید وارد میدان شوند، اضافه کرد: این امر باید برای پیگیری وضعیت توزیع باید مورد توجه جدی باشد.
گلناری با تاکید بر اینکه در بسیاری از شهرستانها ارگانها به طرق مختلف از رسانهها حمایت میکنند، ابراز داشت: در اصفهان حداقل حمایتها را داریم.
وی آموزش یکپارچه در حوزه مطبوعات را نیز مهم دانست و گفت: این در حالی است که آموزش باید یکپارچه، هدفمند و سازماندهی شده باشد.
رئیس خانه مطبوعات استان اصفهان با اشاره به اینکه در بحث استراتژی رسانهای نیز مشکلاتی وجود دارد، ادامه داد: تعدد تصمیمگیری در حوزه استراتژی مطبوعات و رسانهها باعث انفعالی ما شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه قوانین و آییننامهها به خصوص در حوزه مالی به درستی وجود ندارد، افزود: در 15 سال گذشته در شورای اداری پیشنهادی مطرح شد که یک شورایی تشکیل شود متشکل از نماینده استاندار، نماینده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده شهرداری، تشکل های صنفی و مراکز علمی و دانشگاهی که هنوز اقدامی جدی در این راستا انجام نشده است.
وی ادامه داد: بین انتظارات و امکانات توازن برقرار نیست و امیدواریم این امکانات و اختیارات داده شود تا انتظارات برآورده شود.
گلناری در ادامه برخی ضعف موجود در رسانهای اصفهان را به دلیل نزدیکی این شهر با پایتخت دانست و افزود: شیراز و مشهد به علت دوری جغرافیای از تهران، امکان رشد روزنامههای محلی بیشتر است اما اصفهان با نشریات پایتخت رقابت میکنند.
وی اضافه کرد: اگر میخواهیم روزنامه ملی داشته باشیم باید به صورت خاص تلاش کنیم و همت زیادی میخواهد.
نظر شما