خبرگزاری شبستان: گروه قرآن و معارف: آیت الله سیدمحمدرضا علوی تهرانی، اسفند ماه 1305 هجری شمسی در خانواده روحانی، به دنیا آمد. والدش، مرحوم آیت الله سیدمحمدباقر علوی تهرانی فرزند بود.
وی همزمان با تحصیلات جدید، فراگیری دروس دینی را نزد علمای بزرگ تهران طی آغاز می کند. آیت الله علوی تهرانی در تهران در محضر اساتید نامداری چون آیات، شاه آبادی، شعرانی، محمدتقی آملی، احمد آشتیانی، مهدی آشتیانی، سید کاظم عصار و فاضل تونی به تحصیل مشغول بود و دروس ادبیات، منطق، اصول، فقه، هیأت، فلسفه و عرفان را نزد آن بزرگان فرا گرفت.
سپس برای تکمیل تحصیلات حوزوی خود، به شهر مقدس قم هجرت کرد و از درس اساتید و مراجعس همچون آیات، بروجردی، حجت، محقق داماد، امام خمینی، گلپایگانی و علامه طباطبایی بهره مند شده و به تکمیل مبانی فقه و اصول، تفسیر، عرفان و فلسفه پرداختند. وی از آیات، امام خمینی، خویی، حکیم، کاشف الغطاء و اصطهبانانی، اجازات داشتند.
سال 1345 هجری شمسی با ارتحال والد بزرگوارشان به تهران عزیمت نمود و به ترویج معارف الهی و نیز تدریس دروس سطح و خارج علوم حوزوی و اقامه جماعت در مسجد سپهسالار قدیم واقع در بازارچه مروی پرداخت. درسال 1351 به امر آیت الله سیدمحمدتقی خوانساری، به مسجد حضرت امیر (ع) رفت. وی، آبان ماه 1375 هجری شمسی، به سرای باقی شتافت و حوزه های علمیه و مردم تهران و قم را داغدار کردند.
به منظور شناخت شخصیت اخلاقی و علمی آیت الله علوی تهرانی(ره)، گفت و گویی با دو تن از علمای تهران داشتم که در ادامه می خوانید. ضمنا در پایان، اشعار مرتضی طاهری، مداح پیشکسوت در وصف آن عالم ربانی، ارایه شده است.
تاریخ شیعه، سرشار از علمای احیاگر دین است
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسین میرشاه ولد، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد ناحیه شهید مطهری تهران، با اشاره به اینکه تاریخ شیعه، سرشار از وجود علمای برجسته ای است که نامشان، احیاگر معارف دین است، گفت: زندگی و فعالیت های مرحوم آیت الله علوی تهرانی در مدرسه و محراب، پیوند دهنده روح و جان مومنین با خداوند است.
وی زنده نگه داشتن یاد و نام اسوه های علم و تقوی را رهنمون کننده انسان ها در مسیر صواب و هدایت خواند و افزود: آیت الله علوی تهرانی(ره) به امر آیت الله محمدتقی خوانساری(ره) –مرجعی که نماز باران او پذیرفته شد- از قم به مسجد حضرت امیر(ع) هجرت کردند. رویدادی که نشان از فضیلت علمی و اخلاقی ایشان داشت.
روحانی پیشکسوت خاطرنشان کرد: مرحوم آیت الله علوی تهرانی طی چند دهه فعالیت در تهران، شاگردان بسیاری تربیت کردند که هریک، مبلغ و مروج دین شدند.
گوهر ناب اخلاص در وجود آیت الله علوی تهرانی(ره)
وی اخلاص را رمز ماندگاری علمایی همچون آیت الله علوی تهرانی(ره) دانست و ادامه داد: هر عالمی که نامش در تاریخ، جاویدان شد، گوهر ناب اخلاص و حقیقت تقوی را داشته است.
حجت الاسلام والمسلمین میرشاه ولد گفت: تجمل گرایی و دنیاطلبی، آفات بزرگ طلاب و روحانیون است؛ آنچنان که آن ها را از رسالت اصلی شان دور می کند.
یادبود بزرگان حوزه، احیاگر مکارم اخلاق است
حجت الاسلام والمسلمین هادی دوست محمدی، تولیت مدرسه علمیه موسی بن جعفر(ع) تهران، برگزاری یادبود بزرگان حوزه علمیه را احیاگر آموزه ها دین و محاسن و مکارم اخلاق دانست و افزود: اگر یادِ این بزرگان، فراموش شود، شخصیت های مشهور به فساد، الگوی مردم و جوانان می شوند.
وی خاطرنشان کرد: مردم داری، جذابیت رفتاری و خوش خلقی، مهم ترین ویژگی های شخصیت آیت الله علوی تهرانی(ره) است. آنچنان که مردم خاصه جوانان شیفته ایشان می شدند.
رمز ماندگاری آیت الله بروجردی(ره)
امام جماعت موسی بن جعفر(ع) تهران ادامه داد: بنده در دوران نوجوانی آیات عظام، بروجردی، امام خمینی و طباطبایی را زیارت کردم اما همچنان رفتارها و گفتارهای آن بزرگان در ذهنم و قلبم زنده است. زیرا آن بزرگان، اسوه های تقوی و اخلاص و مردم داری بودند.
وی در پایان گفت: اقدامِ مرکز رسیدگی به امور مساجد در برگزاری یادبودِ فقها و علمایی که نقش موثری در توسعه و ترویج آموزه ها و تعظیم شعائر دین دارند، بسیار سازنده است. زیرا اولا موجب آشنایی نسل جدید با آن بزرگان می شود؛ ثانیا دلایل ماندگاری آنان برای مردم تبیین می شود؛ ثالثا سبب تقویت انگیزه های فضلا و علمای حاضر می شود.
حاج مرتضی طاهری، اشعارش در وصف آیت الله علوی تهرانی (ره) را در اختیار شبستان قرار داد:
فاضلی از سلاله فضلا
عالمی از نواده اعلام
اهل علم و فضلیت و تقوا
فیلسوف و فقیه و اهل کلام
عاشق بی قرار آل الله
عالم دین و خادم اسلام
نوکر باصفای آل رسول
همه عمرش، مروج احکام
اجتهاد او را نمود امضا
حضرت خوئی و حکیم و امام
صاحب خلق نیک و مردم دار
با صفا و وفا و اهل مرام
دلش از یاد کبریایی، پر
چشمش از اشک، خیس بود مدام
من ندانم ز اشک و لبخندش
بهترین انتخاب بود، کدام
روز میلاد حضرت باقر
گشت میهمان آن امام همام
آنکه میلاد او مبارک بود
رحلتش نیز بود خوش فرجام
19 سال بعد از فقدانش
همچنان زنده است آن خوشنام
حضرت آیت الله علوی
بر روانش درود و سلام
نظر شما