رفع خلاء  نگاه جهادی در مساله تربیت حفاظ قرآن کریم با طرح تربیت مدرس قرآن کریم

خبرگزاری شبستان: باید در راستای تربیت حافظان قرآن کریم نهادها، دولت، سازمان‌ها و مردم همه و همه مشارکت داشته باشند تا فرمایش رهبر معظم انقلاب در راستای تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم محقق شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، پیش از ظهر امروز نشست خبری طرح تربیت مدرس قرآن کریم ویژه برادران در سازمان دارالقرآن کریم برگزار شد.

در ابتدای نشست منصور اقا محمدی معاون آموزشی بنیاد بین المللی حفظ قرآن گفت: طرح دوره تربیت مدرس قرآن کریم ویژه برادران برای نخستین بار به همت کارگروه بنیاد فرهنگی حفظ قرآن کریم و بامشارکت همه جانبه سازماندارالقرآن کریم همزمان با ایام دهه فجر آغاز شده است.

وی افزود: برای این دوره تربیت مدرس  به مدت دو یا یک هفته به صورت تئوری و نظری برترین‌های حفظ حدود 38 نفر بعد دوره تکمیلی با حضور اساتید برجسته انتخاب می‌شوند.

در ادامه اکبر خاکساری هرندی مدیر عامل بنیاد بین المللی حفظ قرآن، گفت: از بین 1400 نفر نخبگان قرآنی که مدرک درجه سه گرفتند 80 نفر برادر و خواهر انتخاب شدند که 40 نفر آنها خواهر و 40 نفر آنها برادر هستند.

وی افزود: وجه تمایز این طرح در این بوده است که مدرسان تربیت شده از نظر علمی، تجربی و قدرت حفظ سطح نسبت به مربیان سرآمدتر هستند، چرا که باید در  شرایط عمومی و اختصاصی بتوانند خوب تدریس و تفهیم کنند و این اولین دوره تربیت مدرس در کل کشور است.

مدیر عامل بنیاد بین المللی حفظ قرآن، عنوان کرد: طی دوره هایی که تحت عنوان تربیت مربی قرآن، استادانی از قم می‌آمدند و تدریس می کردند هزینه بسیار زیادی می برد، شکل دوم این بود که استادانی از تهران به استان اعزام شوند و یک هفته دوره‌ها را تدریس کنند که ما در این زمینه تلاش کردیم استان ها را خودکفا کنیم که دیگر نیاز به رفتن قرآن آموزان یا استادان به سایر مناطق نباشد.

خاکساری هرندی بیان داشت: در این دوره صرفا حجم حفظ قرآن اشخاص مطرح نیست بلکه با نگاه به سبک زندگی اسلامی در حوزه معرفتی با الگوگیری از معلم حفظ قرآن کریم در نظر گرفته شده است.

در ادامه مهدی قره شیخ لو رییس سازمان دارالقرآن کریم، با اشاره به فعالیت‌های متعدد سازمان دارالقرآن کریم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: ما در این مدرت نزدیک به 150 هزار گواهینامه تربیت مربی صادر کردیم، اما بر اساس انتظار جامعه از مربی و مدرسان قرآن کریم تلاش کردیم که توانمندی مدرسان را در حوزه مفهومی و کاربردی آیات قرآن کریم بالا ببریم.

رییس سازمان دارالقرآن کریم، عنوان کرد: دوره‌های تربیت مدرس قرآن کریم در دو بخش خواهران و برادران برگزار می‌شود که در بعد تخصصی در زمینه قرائت و حفظ خواهد بود که در آن مدرسان طی 5 روز آموزش مقدماتی را دیده و در اوایل اسفند نیز دوره تکمیلی برگزار خواهد شد همچنین دوره خواهران نیز در سال آینده برگزار خواهد شد.

وی افزود: مدرسان مورد نظر باید برنامه مطالعاتی برای کسب معارف قرآنی داشته باشند تا مخاطب از قران چیزهایی یاد بگیرد که بعدها در زندگی خود از آن استفاده کند.

قره شیخ لو اظهار داشت: ما یک سال و نیم مجموعه برنامه‌های آموزشی سازمان را بازنگری کردیم تا با مسائل مفهومی گره بزنیم که به نتایج خوبی رسیدیم امید که قدمی برای تحول در امر آموزش قرآن شود تا  نگاه مفهومی و کاربردی داشته باشد.

در ادامه آقا محمدی معاون آموزشی بنیاد بین المللی حفظ قرآن کریم، با اشاره به اهداف تشکیل این دوره، گفت: یکی از اهداف برگزاری این جلسات برطرف کردن خلا نگاه جهادی در مساله تربیت حفاظ قرآن کریم است تا دستور رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ برآورده شود.

وی افزود: در این طرح برنامه ریزی شده است که مدرسان، مربیان و حافظ قرآن هر هفته یک جلسه جهادی داشته باشد، در زمینه فعالیت‌های قرآنی بودجه‌های بسیار کمی اختصاص داده شده است که همان نیز به دست موسسات قرآنی نمی‌رسد و ما نسبت به این امر گله‌مند هستیم.

آقا محمدی، عنوان کرد: باید در راستای تربیت حافظان قرآن کریم نهادها، دولت، سازمان‌ها و مردم همه و همه مشارکت داشته باشند تا فرمایش رهبر معظم انقلاب در راستای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم محقق شود.

در ادامه خاکساری هرنی با اشاره به برگزاری دوره‌های مجازی تربیت مدرس قرآن کریم طی سال آینده، عنوان کرد: در این زمینه ما 52 برنامه برای 52 هفته در نظر گرفتیم حافظ قرآن کریم از طریق فضای مجازی آموزش‌های لازم را دریافت می‌کند، همچنین آموزش گروه‌های هزار نفری به شکل غیرحضورری و غیرمتمرکز را در نظر داریم که امیدواریم سال 95 بتوانیم آن را اجرایی کنیم.

کد خبر 518984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha