هنوز فرهنگ آشنایی با زبان‌های رایج دنیا در حوزه نهادینه نشده است

خبرگزاری شبستان:آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که هنوز فرهنگ آشنایی با زبان عربی و دیگر زبان‌ها در حوزه نهادینه نشده است، گفت: انقلاب اسلامی نه با تانک و موشک و سلاح‌های سخت، بلکه با پیام نرم‌افزاری دین باید به سراسر دنیا صادر شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه‌های علمیه کشور در اولین هم اندیشی مدیران آموزشی و استادان مکالمه عربی که به همت مرکز زبان حوزه‌های علمیه و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، با طرح این سوال‌ها که چه شد که حوزه علمیه با عزم جدی، پیگیر اجرایی شدن پرشتاب برنامه آموزش زبان در حوزه‌های علمیه هستند، عنوان کرد: ما به عنوان یک حوزوی و طلبه تا زمانی که ندانیم رسالت حوزه چیست، کارها و فعالیت‌هایی که انجام می‌دهیم، بی هدف تلقی می‌شود.

 

هدف از مجموعه کارکردهای حوزه علمیه، تبلیغ دین خداست

 

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: کارهایی که در حوزه انجام می‌شود، از جمله تدریس و تحقیق در زمینه‌های مختلف، رسیدن به قله مرجعیت است، بنابراین همه طلبه‌ها و روحانیون باید با غایت‌القصوی حوزه و درس خواندن تلاش کنند.

 

وی با بیان این که هدف از مجموعه کارکردهای حوزه علمیه، تبلیغ دین خداست، تأکید کرد: همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی تحول ناخواسته ای در حوزه‌های علمیه به وجود آمد و مرزهای کاری حوزه‌های علمیه از مرز ممسجد محله و شهر و استان و کار در کشور فراتر رفت.

 

مخاطب اصلی نامه‌های رهبری به جوانان، حوزه‌های علمیه است

 

مدیر حوزه‌های علمیه کشور بیان داشت: اخیرا مقام معظم رهبری (مدظله)، نامه‌ای به جوانان اروپا و آمریکای شمالی ارسال کردند، اما در حقیقت، جوانان اروپا و آمریکای شمالی تنها مخاطبان پیام رهبری نیستند، بلکه مخاطب اصلی این نامه‌ها حوزه‌های علمیه است.

 

آیت الله حسینی بوشهری عنوان کرد: حوزه‌های علمیه باید تلاش کنند که از طرق مختلف و با ساز و کارهای مختلف، پیام دین را به جوانان منتقل کنند تا جوانان بتوانند بدون واسطه، پیام دین اسلام را دریافت کنند و با دین مبین اسلام آشنا شوند.

 

وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری (مدظله) تنها جرقه‌ای ایجاد کردند تا هم جوانان جهان را حساس کنند و هم حوزه‌های علمیه، تلاش خود را در راه تبلیغ دین مضاعف کنند.

 

انقلاب اسلامی باید با پیام نرم‌افزاری دین به دنیا صادر شود/مبلغ باید با ادبیات مخاطب سخن بگوید

 

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: پژوهشگاه‌های ما باید فعال شوند و در معرفی اسلام ناب تلاش کنند، انقلاب اسلامی ایران باید به دنیا صادر شود، اما نه با تانک و موشک و سلاح‌های سخت، بلکه انقلاب اسلامی و دین اسلام باید با پیام نرم‌افزاری دین به دنیا منتقل شود.

 

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که مبلغ باید در تبلیغ دین کارآمد باشد، گفت: مبلغ باید با ادبیات و متناسب با فرهنگ مخاطب سخن بگوید، همچنین نویسنده طلبه باید با زبان و ادبیات مخاطب قلم بزند.

 

مبلغ علاوه بر آشنایی با زبان یک ملت باید با فرهنگ آن ملت نیز آشنا شوند

 

وی با اشاره به این که بخش کمی از کتاب‌های ما به زبان عربی است، افزود: بر اساس بشارت اهل بیت (ع)، علم از قم به سایر بلدان منتقل می‌شود که این کار به وسیله مبلغان دین و با نرم افزار ادبیات و فرهنگ صورت می‌گیرد.

 

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تأکید کرد: حوزه‌های علمیه به خاطر رسالتی که بر دوش دارند، باید حرکت و خیزش جدی بردارند، طلاب حوزه‌های علمیه و مبلغان بین‌المللی به جز آشنایی به دیگر زبان‌های دنیا باید با فرهنگ آن ملل نیز آشنا شوند.

 

هنوز فرهنگ آشنایی با زبان عربی و دیگر زبان‌ها در حوزه نهادینه نشده است

 

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که هنوز فرهنگ آشنایی با زبان عربی و دیگر زبان‌ها در حوزه نهادینه نشده است، عنوان کرد: انتظار ما از دست اندرکاران آموزش زبان عربی در حوزه این است که بخشی از کار آنها صرف فرهنگ سازی شود تا هر طلبه ای احساس نیاز به تسلط بریک زبان دیگر را داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: کار دست اندرکاران آموزش زبان عربی در حوزه، فرهنگ‌سازی و آموزش زبان به طلاب  و کارهای تشویقی است، از جمله می‌توان اردوهای مختلف برگزار کرد تا طلبه‌های ما با طلاب دیگر کشورها ارتباط داشته باشند و بتوانند پیام خود را منتقل کنند.

 

مدیر حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: اگر حوزه علمیه در نهادینه کردن آموزش زبان عربی و دیگر زبان‌های رایج دنیا از سال اول پیروزی انقلاب اسلامی شروع می‌کرد، امروز تمام طلاب حوزه نه تنها با زبان عربی بلکه با دیگر زبان‌های رایج دنیا آشنا بودند.

 

طلاب حوزه‌های علمیه تنها به زبان محاوره بسنده نکنند

 

آیت الله حسینی بوشهری افزود: پس از انقلاب اسلامی، کارها و فعالیت‌های تأثیرگذاری در حوزه صورت گرفت، اما باید فرهنگ سازی کنیم، حوزه علمیه همان گونه که در بحث‌ها ورود پیدا کرده است، در آموزش زبان نیز باید ورود جدی داشته باشد.

 

وی تأکید کرد: طلاب حوزه‌های علمیه تنها به زبان محاوره بسنده نکنند، زیرا ما به مترجم نیاز داریم، همچنین ما نیاز به طلابی داریم که در مجالس بین المللی با زبان علمی شرکت کنند و به مباحثه بپردازند.

 

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در پایان اظهار امیدواری کرد حوزه‌های علمیه دارای تخصص‌های متعدد، انجمن‌های علمی متعدد و همچنین تخصص در زبان‌های زنده دنیا شوند تا بتوانند به مطالبات رهبری پاسخ دهند.

کد خبر 518975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha