طلاب باید شیوه تدریس علوم قرآنی را فرابگیرند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با بیان این که طلبه‌ها باید شیوه تدریس علوم قرآنی را آموزش ببینند، گفت: طلبه در هر سال تحصیل باید شیوه تدریس دیگر علوم اسلامی را فرا بگیرد، وگر نه حجت الاسلام فلج می‌شوید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور امروز (8 بهمن) در کلاس درس طلاب غیرایرانی که در مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به این که پیامبران و اولیای الهی آمدند که جلوی انحرافات را بگیرند، عنوان کرد: امام صادق می‌فرماید: «اگر چیزی ازما نقل شد که خلاف قرآن است، بدانید که آن غیرواقع است».

 

آموزش و پرورش در طول 12 سال، یک مهارت به دانش‌آموزان بیاموزد

 

رئیس ستاد اقامه نماز کشور اظهار داشت: بسیاری از علوم مهارت است و در کتاب‌ها وجود ندارد، ما باید در کنار آموزش کتاب، مهارت نیز به جوانان آموزش دهیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی افزود: آموزش و پرورش باید در طول 12 سال مدرسه، یک مهارت به دانش آموزان بیاموزد، همچنین دانشگاه باید باید در طول تحصیل دانشجویان، یک مهارت به دانشجویان بیاموزد تا پس از فارغ التحصیلی، بتواند از آن مهارت استفاده کند، اما متأسفانه مسیری که در تحصیل به کار می‌بریم، اشتباه است.

 

طلبه‌ها باید شیوه تدریس علوم قرآنی را آموزش ببینند

 

وی با بیان این که طلبه‌ها باید شیوه تدریس علوم قرآنی را آموزش ببینند، تصریح کرد: طلبه ای که شیوه آموزش قرآن را بلد نباشد، ارزشی ندارد، طلبه باید بتواند شیوه تدریس را در هر کشوری که زندگی می‌کند، پیاده کند.

 

رئیس ستاد اقامه نماز کشور تأکید کرد: طلبه در هر سال تحصیل باید شیوه تدریس دیگر علوم اسلامی را فرا بگیرد، وگر نه حجت الاسلام فلج می‌شوید.

 

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی بیان داشت: کشور ما میلیون‌ها لیسانس و فوق لیسانس فلج دارد که نمی توانند از علم خود استفاده کنند و این مسأله به خاطر این است که در کنار فراگیری علوم، مهارت کسب نمی کنند.

 

طلاب باید دروس اخلاقی را همراه با آیات قرآنی فرا بگیرند

 

وی عنوان کرد: طلاب باید دروس اخلاقی را همراه با آیات قرآنی فرا بگیرند و یا تدریس کنند، به طوری که هر مطلب اخلاقی باید دارای محتوای تفسیر قرآن کریم، تهذیب اخلاق و تبلیغ دین باشد.

 

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان این که در تدریس مهارت داشته باشید، گفت: طلبه باید با سخنان جذاب خود مردم را بخنداند، اما این خنده باید خنده حکیمانه  و حلال باشد.

 

در مورد مسائل دینی اجتهاد کنید

 

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی یادآور شد: در روایات آمده است که پیامبر گرامی اسلام (ص) در روزهای آخر عمر شریف خود از امت حلالیت خواست، در این حال، پیرمردی برخواست و گفت: روزی چوب شما به صورت غیرعمدبه من خورد، پیامبر فرمود: یک چوب بیاورید تا این پیرمرد، مرا قصاص کند؛ اگر ما بخواهیم این روایت را بررسی کنیم، می‌بینیم که این روایت، ضد قرآن و همچنین ضد فقه است.

 

وی ادامه داد: اگر دست پیامبر خطا کند،  ممکن است که دیگر اعضای آن حضرت نیز خطا کند، در حالی که پیامبر صد درصد معصوم است و زبان، قلب، گوش و همه اعضای پیامبر (ص) معصوم است و اگر خطای پیامبر بشکند، حجت کامل نمی شود.

 

رئیس ستاد اقامه نماز کشور اضافه کرد: مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی نیز معتقد بود که این حدیث از نظر فقهی نیز اشتباه است، زیرا قصاص مربوط به کار عمدی است و در کار غیرعمدی، قصاص صورت نمی گیرد.

 

 

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی تصریح کرد: قرآن می‌گوید که حرف و سخنی که می‌گویید، محکم باشد، بنابراین در مورد مسائل دینی و فقهی، خودتان اجتهاد کنید و به سخنانی که قصد دارید در مجلسی بیان کنید، بیاندیشید.

 

وی در پایان با اشاره به این که مطالب آموختنی را در دفتری یادداشت کنید، گفت: درسی که می‌خوانید باید هم برای خود شما مفید باشد و هم بتوانید در دنیا تبلیغ کنید.

کد خبر 518744

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha