همکاری ایران و سوئد رنگ مالی به خود می گیرد

خبرگزاری شبستان:سوئد نیز مانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی بدنبال توسعه روابط خود با ایران است و اخیرا سفیر سوئد در تهران دیداری با رییس اتاق تهران داشته و از آمادگی بانک های سوئد برای برقراری خطوط اعتباری با ایران خبر داده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران و سوئد دارای روابط دوسویه هستند. از زمان برقراری رابطه دیپلماتیک ایران و سوئد، همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی بخش مهمی از روابط دو کشور را تشکیل داده است. شرکت‌های بزرگ صنعتی سوئد در بخش‌های گوناگون اقتصادی و صنعتی ایران حضور دارند. تعداد ایرانیان در سوئد تا سال ۱۳۹۲ خورشیدی، بیش از یکصد هزار نفر گزارش شده است. بیشتر این تعداد متخصص و تحصیل کرده هستند. در بهمن ۱۳۹۲ وزیر امور خارجه سوئد پس از ۱۳ سال به ایران سفر کرد.

 

بنابراین گزارش، سوئد سهم خود را از واردات ایران در سال ۱۳۸۷ به ۱٫۲۸ دصد افزایش داد. سهم سوئد از کل واردات ایران در سال ۱۳۸۶ به میزان ۰٬۹۳درصد بود. صادرات سوئد به ایران سال 85 نسبت به سال ۱۳۸۶ به میزان ۵۷ و ۸۳ صدم درصد رشد داشته است. سوئد ۷۱۲ میلیون و ۶۰۸ هزار دلار انواع کالا در مدت یاد شده به ایران صادر کرده است. حال پس از توافق هسته ای سوئد نیز ماندد بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی بدنبال توسعه روابط خود با ایران است و اخیرا نیز اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران خبر داده که سفیر سوئد در تهران دیداری با رییس اتاق تهران داشته و از آمادگی بانک های سوئد برای برقراری خطوط اعتباری با ایران خبر داده است.

 

این گزارش می افزاید: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در این رابطه به نقل از پیتر تیلر، سفیر سوئد در تهران نوشته است: "گروه های اقتصادی و صنعتی سوئد برای همکاری با ایران آمادگی دارند و در این زمینه اگر نهادی مانند اتاق بازرگانی در کنار شرکتهای سوئدی باشد، می تواند زمینه همکاری آنها را تسریع کند. به دنبال رفع تحریم ها علیه ایران، عمده مشکلات بانکی با ایران برطرف شده است. یکی از چالش های جدی در توسعه همکاری های اقتصادی ایران و سوئد، اختلافات تجاری میان بنگاه های دو کشور است که اگر در این زمینه اتاق بازرگانی تدابیر مناسبی را برای حل اختلافات در نظر بگیرد، انگیزه شرکت های سوئدی برای گسترش روابط با ایران افزایش پیدا خواهد کرد. بنگاه های بزرگ سوئدی آمادگی دارنند تا به بازار ایران بازگردند. چالش عمده شرکت های حاضر این کشور در ایران، مسائل حقوقی و رسیدگی به اختلافات تجاری میان شرکت های ایرانی و سوئدی است."

 

این گزارش می افزاید: مسعود خوانساری، رییس اتاق تهران نیز در این نشست گفته است که: "همکاری های اقتصادی دو کشور در سال های گذشته فراز و نشیب های متعددی را پشت سر گذاشته است. بالاترین حجم صادرات سوئد به ایران در سال 2011 میلادی اتفاق افتاده است که در این سال، حدود هفت میلیارد کرون محصولات این کشور به ایران صادر شد. در حال حاضر که توافق هسته ای به سرانجام رسیده و تحریم ها علیه ایران برداشته شده است، دو کشور می توانند مناسبات و همکاری های خود را بر پایه تعاملات گذشته، گسترش دهند. ایران در دوره پساتحریم به دنبال جذب سرمایه گذاری های مشترک با شرکت های خارجی است و واردات از کشورها کمتر در سیاست تجاری ایران جای دارد. اتاق تهران می تواند بنگاه ها و شرکت های معتبر و خوش نام ایرانی را برای همکاری با بنگاه های سوئدی معرفی کند. حضور شرکت های سوئدی به منظور سرمایه گذاری در ایران اگر به همراه فاینانس صورت بگیرد، اعتبار و دوام بیشتری خواهد داشت."

 

یادآور می شود: اواخر خرداد ماه سال جاری پیتر تیلر سفری به لرستان داشت و این سفر را فصل جدیدی برای همکاری های تجاری بین دو طرف عنوان کرده و گفته بود: "میزان مبادلات تجاری بین دو کشور ایران و سوئد طی سال های اخیر افزایش قابل توجهی داشته است.  تعداد قابل توجهی از شرکت های سوئدی چند ملیتی هستند و این باعث می شود صادرات به ایران از مبداهای مختلفی شروع شود و حتی ممکن است برخی کالاهای سوئد از کانال دیگر کشورها به ایران وارد شوند. بیشترین صادرات ایران به سوئد مربوط به مواد غذایی است. زعفران، آبمیوه، فرش و محصولات صنعتی سبک از جمله کالاهای صادراتی ایران به سوئد هستند. بیشترین صادرات سوئد مربوط به بخش خدمات بوده همچنین سوئد به مقصد پرطرفداری برای توریسم و جهانگردی تبدیل شده است."

کد خبر 518702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha