خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران و بریتانیا بعد از لغو تحریم ها روابط اقتصادی و تجاری خود را با شتاب بیشتری آغاز کرده اند. شرکت های انگلیسی تمایل خود را برای حضور و سرمایه گذاری در بخش های مختلف اعلام کرده اند؛ یکی از بخش هایی که شرکت های انگلیسی خواهان همکاری در آن با ایران هستند صنعت برق کشورمان است و در این راستا هم پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون) خبر داده که نشستی با نمایندگان شرکت انگلیسی Turbin Efficiency در این زمینه برگزاری شده است.
بنابراین گزارش، پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون) به نقل از محمود شهبا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان در نشستی با حضور نمایندگان شرکت انگلیسی «Turbin Efficiency» نوشته است: "دورنمای ترسیم شده برای صنعت استان و بویژه صنایع وابسته به فولاد، نیاز به حدود سه هزار مگاوات برق برای پاسخگویی به نیاز توسعه صنعتی استان تا چهار سال آینده دارد. مصرف برق در استان همه ساله بین چهار تا پنج درصد رشد دارد، اما با توجه به برنامه ششم توسعه، سال آینده رشد مصرف انرژی الکتریکی هفت درصد برنامه ریزی شده که برای تامین این میزان از انرژی لازم است از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده شود. همچنین نماینده شرکت سرمایه گذار انگلیسی خبر داده است که شرکت متبوعش آمادگی کامل برای سرمایه گذاری، نصب و تولید انرژی برق با ظرفیت های درخواستی را دارد و در صورت اعلام نیاز توسط شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان، توانایی تولید انرژی الکتریکی از طریق عقد قرارداد به صورت روش ساخت، بهره برداری و واگذاری (BOT) و در قالب طرح های تولید همزمان برق و حرارت (CHP) نیز وجود خواهد داشت."
این در حالی است که مهر در این زمینه خبر داده است که: "اولین قرارداد ساخت و راه اندازی یک نیروگاه برق خورشیدی بین شركت برق منطقهاي باختر ایران و شرکت انگلیسی «اس. اس. تی» امضا شد. براساس این قرارداد یک میلیون دلاری، قرارداد طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی یک نیروگاه برق خورشیدی با ظرفیت تولید ۵۰ مگاوات برق پاک به شرکت اس. اس. تی انگلیس واگذار شد. فرهاد شبيهي، مديرعامل برق باختر در تشریح جزئیات امضای قرارداد ساخت نیروگاه برق با این شرکت انگلیسی گفته است: این قرارداد جدید در دومين روز از اجراي برجام با هدف توسعه انرژي خورشیدی با نصب ۵۰ مگاوات نيروگاه خورشيدي و به ارزش یک میلیون دلار امضا شده است. براساس برنامه زمان بندی باید ساخت این نیروگاه برق خورشیدی تا شهریور ماه سال اینده توسط شرکت انگلیسی به پایان برسد. قصد داریم با امضای قراردادهای مشابه حدود ۶۰۰ مگاوات نیروگاه جدید برق خورشیدی با محوریت سه استان مرکزی، لرستان و همدان امضا شود. قرارداد با شرکت انگلیسی اولين گامي بوده كه در جهت توسعه استفاده از انرژيهاي نو و تجديد پذير با سرمايه گذاري خارجي آغاز شده است. به زودی احداث ۱۴ مگاوات نیروگاه خورشيدي در همدان هم آغاز میشود. با توجه به مذاكراتي كه با شركت اس. اس. تی انگلستان به عنوان سرمايه گذار اجراي اين پروژه مقرر شده بيشتر تجهيزات مورد نياز براي انجام اين طرح از داخل كشور تامين شود تا استفاده از توان فني و مهندسي داخلي هم مورد توجه قرار بگيرد. هم اکنون به ازاي هر ۱۰۰ مگاوات انرژي توليد شده در بخش تجديد پذير، سالانه حدود ۱۰۰ ميليون ليتر سوخت مایع صرفه جويي خواهد شد."
یادآور می شود: روابط ایران و بریتانیا از اوایل حکومت ادوارد ششم، در بریتانیا شکل گرفت. در برخی دوران از تاریخ ایران روابط دوجانبه میان دو کشور در بالاترین سطح قرار داشت. اما پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷، روابط میان ایران و پادشاهی متحده دچار بحران و تشنج بودهاست. در زمان دولت دهم ایران روابط دو کشور نسبت به سالهای پیش از آن بیش از پیش به سردی گرایید. مناقشه بر سر برنامه هستهای ایران و موضعگیریها در مقابل بهار عربی از مهمترین دلایل این امر برشمرده میشود اما این رواط دوجانبه از زمان رویکار آمدن دولت تدبیر و امید به مرور زمان مورد بازسازی قرار گرفت و دو دولت مایل به عادیسازی روابط هستند.
در ۲ مهر ۱۳۹۳ (۲۴ سپتامبر ۲۰۱۴) برای نخستین بار از زمان انقلاب بهمن ۱۳۵۷، رئیس جمهور ایران و نخست وزیر بریتانیا با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. ملاقات حسن روحانی و دیوید کامرون در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک رخ داد. یک روز پیش از این وبسایت تایمز بریتانیا، انگیزه آقای کامرون از این دیدار را فراهم کردن "تضمین بیشتر" برای شکل دهی ائتلافی فراگیر در نبرد با گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) عنوان کرد. پس از انعقاد توافق هسته ای برجام، در اول شهریور ۱۳۹۴، سفارت بریتانیا در تهران با حضور فیلیپ هموند، وزیر خارجه بریتانیا بازگشایی شد. همزمان با آن، سفارت ایران در لندن نیز با حضور افراد مختلفی از جمله اعضای هیئت دوستی ایران و بریتانیا، بازگشایی شد.
نظر شما