خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اصطلاح فولاد یا پولاد برای آلیاژهای آهن که بین ۰٫۰۰۲ درصد تا ۲٫۱ درصد وزن خود کربن دارند بکار میرود. فولادهای آلیاژی غالبا با فلزهای دیگری نیز همراهند. خواص فولاد به درصد کربن موجود در آن، عملیات حرارتی انجام شده بر روی آن و فلزهای آلیاژ دهنده موجود در آن بستگی دارد. فولاد پر مصرف ترین فلز صنعتی است و مصرفش پیوسته افزایش مییابد. امروزه تولید فولاد جهان نزدیک به هزار و سیصد میلیون تن در سال است. گفته میشود فولاد سازی از هندوستان به ایران آمده است، زیرا در دوران باستان، فولاد هندی بنام بوده است. فولاد چند جوشی است. برای ساختن فولاد، کربن آهن خامِ سفید را میسوزانند، تا از۵/۳ تا ۶ درصد به ۲/۰ تا ۵/۱ درصد وزنش کاهش یابد، عنصرهای دیگر را در آن اندازه میکنند تا فولاد خواسته شده ساخته شود.
بنابراین گزارش یکی از شرکت هایی که در این زمینه فعالیت دارند سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران است. سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شناختهشده به عنوان ایمیدرو، شرکت هلدینگ دولتی فعال در بخش معدن ایران است. ایمیدرو دارای ۸ شرکت اصلی و ۵۵ شرکت عملیاتی در زمینه صنایع فولاد، آلومینیوم، مس، سیمان و مواد معدنی است. در سال ۲۰۰۲ کارکنان ایمیدرو و شرکتهای تابعه آن ۴۹،۳۰۰ نفر، ارزش کل داراییها آنها ۳۳٫۵ هزار میلیارد ریال، ارزش گردش مالی سالانه شرکتهای تابعه ۳،۲۳۰ میلیارد ریال و صادرات ۴۴۸ میلیون دلار برآورد شده است.
این گزارش می افزاید: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران بموجب ماده 6 قانون تاسیس وزارت صنایع و معادن مصوب 1379/10/6 مجلس شورای اسلامی و تبصره ذیل ماده مذکور به منظور بررسی، تهیه و اجرای طرحهای احداث، توسعه، تجهیز و نوسازی صنایع تولیدی متالوژی، استخراج و فرآوری مواد معدنی و اجرای طرحهای اکتشافی تشکیل شده است. این سازمان طبق قانون تاسیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مصوب 1346/4/26 و اساسنامه و مقررات آن اداره شده و دارای 8 شرکت اصلی و 55 شرکت عملیاتی بهره برداری در زمینه صنایع فولاد، آلومینیوم، مس، سیمان و مواد معدنی می باشد. در راستای تحقق اهداف پیش بینی شده و با توجه به مفاد قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی جمهوری اسلامی ایران این سازمان بعنوان شرکت مادر تخصصی تلقی شده و نظارت عالیه بر شرکتهای عملیاتی و انجام برنامه ریزیهای لازم برای واگذاری آنها به بخش خصوصی را در دستور کار دارد. ضمنا برای پیشبرد اهداف مربوطه طبق ضوابط و مقررات استخدامی سازمان نیروی انسانی مورد نیاز باید دارای تحصیلات عالیه و تجربه پیش بینی شده در شرایط احراز مشاغل باشند.
بنابراین گزارش، در راستای افزایش تمایل شرکت ها و نهادهای خارجی در دوران پساتحریم برای حضور و سرمایه گذاری در ایران؛ بخش فولاد و صنایع معدنی ایران نیز دچار تحول شده اند و اخیرا خبر رسیده که شرکت دانیلی ایتالیا بدنبال همکاری در حوزه فولاد با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) است. در همین راستا روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) به نقل از مهدی کرباسیان، رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرده است: " ایمیدرو و دانیلی ایتالیا یک شرکت مادر تخصصی در حوزه فولاد در منطقه آزاد چابهار تاسیس می کنند. این شرکت مشترک با نام «پرشین متالیک» برای فعالیت و توسعه در زنجیره صنعت فولاد ایران ایجاد می شود که تمامی بخش ها از جمله کنسانتره و گندله سنگ آهن، آهن اسفنجی و محصولات پایین دستی را در بر می گیرد. پرشین متالیک در هفته های آتی در منطقه آزاد چابهار تاسیس می شود. طبق تفاهمنامه ای که در حضور رئیس جمهوری ایران و نخست وزیر ایتالیا به امضا رسیده، 60 درصد سهام این شرکت توسط دانیلی و 40 درصد مابقی نیز از سوی ایمیدرو تامین می شود. دو طرف مقرر کردند میزان سرمایه گذاری در این شرکت را تا سقف 2 میلیارد دلار افزایش دهند. انتقال دانش فنی به ایران و جذب سرمایه از جمله اقداماتی است که طرفین باید در مراحل بعدی فعالیت های خود انجام دهند."
یادآور می شود: شرکت ايتاليايي دانيلي (Danieli)، يکي از سه شرکت بزرگ طراحي و توليد ماشين آلات کارخانجات ذوب آهن و فولاد در جهان است. خاستگاه اصلي اين شرکت به سال 1914 بازمي گردد. زماني که دو برادر ايتاليايي به نام هاي تيمو و ماريو دانيلي، گروه صنعتي توليد فولاد Angelini Steelworksرا در شهر Brescia راه اندازي کردند. اين گروه صنعتي که اين دو برادر مؤسس آن بودند در واقع جزء اولين شرکت هاي ايتاليايي سازنده کوره هاي قوس الکتريکي بود. بعدها قسمتي از گروه صنعتي Angelini به شهر ديگري منتقل شد. در آن زمان کار اصلي اين گروه، توليد ابزار و ماشين هاي آهنگري و ماشين هاي کمکي براي توليد فولاد نورد داغ بود. لوئيجي دانيلي، بعد از مرگ دو برادر، اين تجارت خانوادگي را با داشتن حدود 50 کارمند ادامه داد. وي تصميم گرفت براي کارخانه هاي توليد فولاد، به طراحي و توليد انواع ماشين آلات بپردازد چرا که در آن زمان تعداد خيلي کمي شرکت براي تهيه اين تجهيزات، در داخل و خارج از ايتاليا، وجود داشتند. ايدهء لوئيجي دانيلي توليد محصولات با کيفيت بالاتر و قابل رقابت در بازارهاي بين المللي و به حداکثر رساندن استفاده از ماشين آلات در کارخانه ها بود.
نظر شما