به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، مد ها الگوهای فرهنگیای هستند که توسط بخشی از جامعه، پذیرفته میشوند و دارای یک دوره زمانی نسبتاً کوتاهاند، سپس فراموش میشوند و مدگرایی آن است که فرد، سبک لباس پوشیدن و طرز زندگی و رفتار خود را طبق آخرین الگوها تنظیم کند و به محض آن که الگوی جدیدی در جامعه رواج یافت، از آن یکی پیروی نماید.
گستره مد به اندازه ى گستره زندگی انسان است و تمامی شئونات آن را در بر میگیرد. به طور کلی هر کجا که پای جنبه زیبا شناختی در میان باشد، مد هم آنجا حضور دارد. عرصه پوشش، آرایش، محیط آرایی، مدل ماشین، مدل کیف، لوازم منزل،حتی ادبیات سیاسی، شیوه احوالپرسی، و خلاصه جنبههای زیبا شناختی همه متاعها و کالاهای دنیوی، گستره مد و مد گرایی هستند. اما با وجود آن که مد و مدگرایی کل گستره زندگی را در بر میگیرد، پوشاک و سبک و شیوهى آرایش، شاخص ترین کالای مد شونده محسوب میشوند.
هرچند مد همواره در بین همه نسلها و عصرها وجود داشته است، اما آهنگ رشد آن تا دوره معاصر بسیار کند بوده است. در دوره معاصر به ویژه در چند دهه اخیر در واقع مد و مد گرایی به افراطیترین حد خود رسیده است. شکی نیست که گسترش وسایل ارتباط جمعی همانند ماهواره و اینترنت از یک طرف و ارتقای سطح زندگی و رفاه و افزایش نقدینگی موجود در جوامع از علل اصلی آن هستند.
از طرف دیگر معمولاً مدها در بیشتر فرهنگها ظهور پیدا کرده و امری اجتناب ناپذیرند. هیچ فرهنگی یافت نمیشود که کلمه مد در آن نا آشنا باشد، لکن در فرهنگهای مختلف ظهور و بروز مد و مدگرایی نسبی و متفاوت است.معمولاً جوامع دینی که هنوز به سنتهای دینی خود پایبند هستند، پدیده مد و مدگرایی در آنها کند و ضعیف است.
گرایش روز افزون جوانان و نوجوانان به مدگرایی غربی و تعارض بیشتر مدها با سبک زندگی اسلامی ایجاب میکند تا دیدگاه اسلام در این زمینه تبیین گردد. برای رسیدن به این مقصود، با تحلیل نظری آیات و روایات به بررسی دیدگاه اسلام در این باره پرداخته شده است. آنچه پس از بررسیها به دست آمد نشان میدهد که اسلام به واسطه لحاظ نمودن متغیرهایی، با وجود مد و مدگرایی مخالفتی ندارد به شرط اینکه مدهای طراحی شده با رعایت اصول مورد نظر اسلام از سبک زندگی اسلامی منحرف نگردد.
انتشارات بوستان کتاب اثر حاضر را در 260 صفحه چاپ و روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما