خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: خیز سنا برای تمدید 10 ساله قانون تحریمهای ایران، فرانسه درخواست جدیدی برای تحریم ایران ندارد، ارسال اولین محموله نفتی ایران به چین و ژاپن بعد از لغو تحریمها، امضای قرارداد بازگشت پژو به ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
فروش ایرباس به ایران کانادا را به تکاپوی رقابت انداخت؛ حمایت از لغو تحریمها
کانادا برای نخستین بار روز سهشنبه با تایید لغو تحریمهای خود علیه ایران اعلام کرد اگر ایرباس اجازه دارد به ایران هواپیما بفروشد، بمباردیه (شرکت هواپیمایی کانادایی) نیز باید اجازه صادرات به ایران را داشته باشد.
استفان دیون وزیر امور خارجه کانادا به خبرنگاران گفت: «اگر ایرباس میتواند این کار را انجام دهد چرا بمباردیه این کار را نکند؟ کانادا با خسارت زدن به صنعت خود، چگونه به کانادا یا مردم ایران یا اسرائیل یا هر کس دیگر کمک میکند؟»
دیون در پاسخ به سوالی ویژه مبنی بر اینکه به محض لغو تحریمها آیا بمباردیه اجازه تجارت با ایران را خواهد داشت، گفت: «اگر تجارت قانونی باشد، قطعا انجام میشود».
دیون گفت: بیمیلی برای لغو تحریمهای ایران به عنوان بخشی از مخالفت محافظهکاران کانادا به ایرباس کمک میکند نه بمباردیه.
وی به مجلس عوام لحظاتی پیش از نشست با خبرنگاران توضیح داد: «کانادا تحریمهایش را لغو خواهد کرد اما آنچه کانادا حفظ میکند سوء ظنش نسبت به رژیم ایران است.»
وزیر خارجه کانادا ادامه داد هرگونه لغو تحریمها با دقت و در همبستگی با همپیمانان انجام خواهد شد.
ماریانلا دی لا باررا سخنگوی شرکت بمباردیه اظهارات دیون را گام مثبتی خواند اما گفت که این شرکت هنوز به تحریم های کانادا احترام میگذارد.
وی افزود: «ما تحولات را به دقت رضد میکنیم... هیچ ابلاغ رسمی به ما صورت نگرفته است.»
وی توضیح داد تحریمها مانع از مذاکرات بمباردیه با ایران در مورد نیازهای هوانوردی این کشور نشده است. «این تحریمها مانع مشارکت ما در گفتگوهای استراتژیک که در حال انجام هستیم، نشده است.»
مونترال سومین قطب بزرگ هوانوردی جهان به لحاظ استخدام پس از تولوس و سیاتل است.
سوزانه بنویت رئیس آئرو مونترال بخش هوافضا زا مدیریت میکند، گفت این اظهارات اخبار عالی برای این صنعت خواهد بود در صورتی که تحریمها برداشته شود. «درحال حاضر، ما در رقابتی عادلانه با ایرباس قرار نداریم زیرا ایرباس میتواند به ایران هواپیما بفروشد.»
خیز سنا برای تمدید 10 ساله قانون تحریمهای ایران
یکی از نمایندگان ارشد مجلس سنای آمریکا تمدید 10 ساله قانون تحریمهای ایران را از جمله اقداماتی دانسته که این مجلس درباره آن رأیگیری خواهد کرد.
خبرگزاری اسپوتینک روسیه گزارش داده باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفته این کمیته برای مقابله با برنامه موشکی ایران گزینههای متعددی را مد نظر خواهد داشت.
مطابق این گزارش او گفت: «تمدید قانون تحریم ایران، یکی از این گزینهها است و من فکر میکنم که این از سنا عبور خواهد کرد.»
قانون تحریمهای ایران که در سال 1996 تصویب شده، در سال 2016 منقضی میشود. نمایندگان کنگره آمریکا طرحی برای تمدید ده ساله آن معرفی کردهاند.
کورکر، به گفته اسپوتنیک، همچنین گفته کمیته روابط خارجی مجلس سنا، «در حال بررسی یک حوزه دیگر» برای اقدام علیه ایران هستند.
این نماینده کنگره، اشارهای به جزئیات بیشتر نکرده، اما خبرگزاری فارس، پیشتر از طرحهای کنگره آمریکا برای تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داده بود.
دیپلمات اروپایی تکذیب کرد: فرانسه درخواست جدیدی برای تحریم ایران ندارد
هنوز ساعتی از ورود «حسن روحانی» به پاریس نگذشته بود که تنها خبرگزاری آمریکا یعنی آسوشیتدپرس، مدعی درخواست فرانسه برای اعمال تحریمهای جدید موشکی علیه ایران شد؛ خبری که حالا تکذیب شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی شده بود که فرانسه در نشست اخیر اتحادیه اروپا در بروکسل، اعمال تحریمهای جدید علیه ایران به دلیل برنامه موشکی این کشور را خواستار شده؛ رویترز اما در این خصوص از 2 دیپلمات اروپایی پرس و جو کرده و آنها گفتهاند که در نشست اخیر اتحادیه، چنین درخواستی از سوی فرانسوی ها مطرح نشده است.
جمهوری اسلامی ایران در پی خریدی چند میلیارد دلاری از فرانسه و واردات بیش از 100 فروند هواپیمای ایرباس است؛ خریدی که شاید تحریمهای جدید، پایبند ماندن فرانسویها به شرایط آن را به محل شک و شبهه تبدیل کند.
ایرانیها البته برای این خرید، یک شرکت بیمهگذار ایتالیایی را به عنوان واسطه تعیین کردهاند ولی سابقه خودروساز بزرگ فرانسوی یعنی پژو در ترک ناگهانی بازار ایران، هنوز در خاطر ایرانیان باقی مانده است.
مدیرعامل ایرباس: میتوانیم هواپیماهای ایران را سریع و طی چند ماه تحویل بدهیم
در حالی که حسن روحانی رئیسجمهور ایران در سفر سیاسی-اقتصادی به ایتالیا و فرانسه رفته، مدیرعامل شرکت چندملیتی و عمدتاً فرانسوی ایرباس از تحویل قریبالوقوع هواپیماهای مسافربری به ایران خبر داد.
بر اساس گزارش رویترز، «فابریس برژیه» مدیرعامل ایرباس امروز گفت: «نیازها(ی ایرانیان) زیاد است. در حال حاضر مذاکراتی در جریان است که میتواند به تحویل سریع هواپیماهای ایرباس در ماههای آتی بیانجامد.»
شرکت ایرباس چند ملیتی است ولی مقر اصلی آن در پایتخت اقتصادی فرانسه یعنی تولوز است؛ رئیس جمهور ایران که شامگاه چهارشنبه (به وقت تهران) به فرانسه رسید، پیش از آن در ایتالیا ترتیب خرید تضمینی هواپیماهای ایرباس را داده بود.
با خرید تضمینی این هواپیماها و واسطه شدن یک شرکت بیمه ایتالیایی برای پرداخت اقساطی قیمت هواپیماها، ایرانیان انتظار دارند بدقولیهای آمریکا در تحویل تسلیحات خریداری شده و اقدامات عجیب پژو در تَرک ناگهانی بازار ایران، در مسیر فرود ایرباسها در فرودگاههای کشورشان تکرار نشود.
مدیرعامل ایرباس در ادامه مصاحبه خود، به تلاش شرکت تحت مدیریتش برای جلب نظر خریداران ایرانی هم اشاره کرده و گفته: «ما برای نوسازی ناوگان هوایی ایران، در دسترس همتایان ایرانی خود هستیم.»
آنطور که مقامات ایرانی گفتهاند، 114 فروند ایرباس از فرانسه خریداری خواهد شد که گویا 19 فروند از آنها، پرنده پهنپیکر و قارهپیمای 380 خواهد بود.
۵۱ درصد ایرانیان نظر منفی به رییس جمهور آمریکا دارند
موسسه آمریکایی «گالوپ» در آخرین نظر سنجی خود درباره میزان مقبولیت برخی سران دنیا در ایران و مصر نوشت: میزان مقبولیت رییس جمهور چین در ایران و مصر بالاتر از رییس جمهور آمریکا است.
در حالی که «ژی جین پینگ» رییس جمهور چین اخیرا به ایران و مصر سفر نمود، افکار عمومی ایران و مصر عقیده مثبت بیشتر به او تا دیگر سران کشورهای قدرتمند جهان دارند.
بر این اساس، میزان مقبولیت رییس جمهور چین در مصر 31 درصد و ایران 30 درصد است و از این حیث نسبت به سران کشورهای آمریکا، روسیه و اروپا بالاتر است.
گالوپ نوشت: میزان مقبولیت رییس جمهور چین در سال 2011 برابر با 18 درصد، سال 2012 برابر با 23% ، سال 2013 برابر با 26%، سال 2014 برابر با 32% و سال 2015 برابر با %30 بوده است.
در همه پرسی جدید گالوپ 39 درصد ایرانیان اعلام کردند اطلاعاتی درباره رییس جمهور چین ندارند . در نقطه مقابل 32 درصد پرسش شوندگان ایران اعلام کردند که مخالف رییس جمهور چین هستند.
از دیگر نکات حائز اهمیت در این نظرسنجی میزان مقبولیت رئیس جمهوری آمریکا در ایران بود.
بر این اساس، میزان نارضایتی ایرانیان نسبت به رییس جمهور آمریکا در سال 2015 برابر با 51 درصد بوده است و البته 19 درصد نیز دیدگاه مثبت داشتند. البته میزان مقبولیت رییس جمهور آمریکا در ایران از سال 2011 که برابر 9درصد بود تا سال 2015 به 19 درصد رسید و از این منظر اندکی پیشرفت را نشان میدهد.
ارسال اولین محموله نفتی ایران به چین و ژاپن بعد از لغو تحریمها
خبرگزاری کیودوی ژاپن به نقل از مقامات وزارت نفت ایران از ارسال اولین محموله نفتی ایران به چین و ژاپن بعد دو هفته بعد از لغو تحریمها خبر داد.
به گفته منابع وزارت نفت، هر تانکر حامل 2 میلیون بشکه نفت خام به ارزش 66 میلیون دلار است.
ایران بعد از لغو تحریمها به دنبال افزایش صادرات نفتی خود به ژاپن از روزی 110 هزار بشکه به روزانه 300 هزار بشکه است.
این مقام وزارت نفت ایران گفته است که توکیو از مشتریهای وفادار نفت ایران است و ما قصد داریم روابط خود را با این کشور توسعه دهیم.
تحریمهای بینالمللی علیه ایران بعد از حصول توافق هسته ای میان ایران و 1+5 حدود 2 هفته پیش رفع شد.
مهر:
خسارت به سفارت ایران در صنعاء درپی حمله جنگنده های سعودی
منابع خبری از چند حمله هوایی جنگنده های سعودی به مناطق مسکونی در نزدیکی سفارت ایران در صنعاء پایتخت یمن خبر دادند که در پی این حمله خساراتی به دیوار و حیاط سفارت ایران وارد شد.
این منابع اعلام کردند که جنگنده های سعودی یک حمله هوایی به منطقه حده که سفارت ایران در آن قرار دارد انجام دادند که در پی آن خساراتی به سفارت کشورمان وارد شده و ترکش موشک ها به داخل حیاط سفارت ایران پرتاب که در این زمان کارمندان نیز در حیاط حضور داشتند.
جنگنده های سعودی همچنین منطقه النهدین و تلال الریان در بخش السبعین صنعاء را بمباران کردند.
سفر «روحانی» به فرانسه اهمیت ژئوپلیتیک و اقتصادی دارد
«لوران فابیوس» در آستانه دیدار حسن روحانی از فرانسه دیدار وی از پاریس را بدلایل اقتصادی و ژئوپلتیک مهم ارزیابی کرد.
در این بیانیه آمده است: دیداری که امیدواریم موفق باشد این اجازه را به ما خواهد داد تا درباره مسائل جهانی و بحران های منطقه ای- که ما امیدواریم ایران بتواند نقش مثبتی ایفا کند- به تبادل نظر بپردازیم به ویژه در بحران های سوریه و لبنان.
در این بیانیه از دیگر محورهای گفتگو در دیدار روحانی روابط دو جانبه اقتصادی اعلام شده و آمده است: توافق هسته ای که فرانسه به دستیابی به آن کمک کرد راه را برای برقراری دوباره روابط میان دو کشور گشود.
باشگاه خبرنگاران جوان:
فوربز: گرم شدن رقابت جهانی بر سر گاز مایع/ ایران در تلاش برای تسخیر بازار
نشریه «فوربز» در گزارشی نوشت: اکنون که تحریم های غرب از بخش انرژی ایران برداشته شده است، این کشور می خواهد گاز طبیعی خود را، که با 1201 تریلیون فوت مکعب بزرگترین ذخایر جهان محسوب می شود، به فروش برساند. ولی زیرساختهای لازم برای ورود شتابان به بازار را ندارد. علیرضا کاملی، مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز طبیعی ایران روز سه شنبه گفت که ایران سرگرم بررسی گزینه های گوناگونی برای پیوستن به باشگاه جهانی گاز طبیعی مایع است. او در گفتگو با وال استریت ژورنال چند گزینه را برای جان گرفتن بلندپروازی های گازی ایران پیش کشید: از جمله به سرانجام رساندن پروژه ال ان جی ایران که تنها 40 درصدش آماده شده است. کاملی می گوید این پروژه به چهار تا پنج سال زمان نیاز دارد.
گزینه دیگر، ساختن خط لوله زیر خلیج فارس تا عمان است تا بتوان در آنجا گاز را مایع و برای صادرات آماده کرد. کاملی همچنین گفت که شرکت ملی صادرات گاز ایران سرگرم مذاکره با شرکتهای اروپایی برای ساخت تجهیزات شناور گاز مایع است. در بین همه گزینه هایی که ایران پیش رو دارد، گویا ساختن تاسیسات شناور برای گاز طبیعی بهترین چاره است. برخی تولید گاز مایع شناور را گزینه ای کم هزینه می دانند که نیاز برای یک خط لوله زیر دریایی از دهانه چاه تا ساحل را از میان بر می دارد و هزینه های کارگر را کاهش می دهد. این تاسیسات می توانند گاز را مایع کرده، ذخیره ساخته و به حاملان گاز مایع در دریا برسانند.
در ادامه این گزارش آمده است: ولی مشکل دیگر در بلندپروازی های ایران، همانند مشکلات بخش نفت آن است؛ یعنی عرضه مازاد و افت بها. هرچند بازارهای نفت سرانجام دوباره متوازن خواهند شد و مدتها پیش از بازار گاز مایع به تعادل بازار دست خواهند یافت.
بر پایه بررسی سالانه بخش گاز مایع جهان در شرکت مشاوره انرژی، وود مکنزی، که دو هفته پیش منتشر شد تولید گاز مایع در سال 2015 به 250 میلیون تن در سال رسید. این همراه با رشد ملایم تقاضا برای گاز مایع در منطقه آسیا – اقیانوسیه بوده که نزدیک به دو سوم تقاضای جهانی گاز مایع را شامل می شود و دست کم در میان مدت وضع به همین منوال خواهد ماند. شرکت مشاوره ای سنفورد سی. برنشتاین به تازگی تخمین زده که تولید جهانی گاز مایع تا سال 2018 به 330 میلیون تن در سال خواهد رسید. پرسش این است که برای جذب این عرضه مازاد، تقاضای مازاد از کجا خواهد آمد؟
ایران می تواند به بزرگترین صادرکننده نفت و گاز تبدیل شود
شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی از عسلویه با اشاره به ساخت هفت پالایشگاه در میدان گازی پارس جنوبی ، راه اندازی بیشتر این پالایشگاه ها را در شرایط تحریم از جمله گامهای تحسین برانگیز ایران خواند.
خبرنگار سی ان ان ، فردریک پلایتگن در این گزارش به برداشته شدن تحریم های ضد ایرانی اشاره کرد و گفت: اگرچه تحریم ها برداشته شده، اما ایرانی ها هنوز از این شرایط تازه استفاده نکرده اند و بیشتر فعالیت های تخصصی در میدان گازی و بیشتر پیمانکاران ایرانی هستند. هم اکنون در شرایط پسا تحریم انتظار می رود کار توسعه میدان گازی شدت بیشتری به خود بگیرد.
سیاوش وحیدی ، مهندس تعمیر ونگهداری تأسیسات به خبرنگار سی ان ان گفت: مشکل عمده ای دراین پالایشگاه نداریم. مشکلات بیشتر جزئی و کوچک هستند. برای مثال تعویض پمپ های فشار گاز و قطعاتی از این قبیل وجود دارد.
حمیدرضا مهدوی ، مدیر طرح گفت: برای هر مشکلی که به علت تحریم ها با آن روبرو می شدیم، راه حل پیدا می کردیم. هم اکنون شما می بینید در کمی بیشتر از پنج سال موفق شدیم طرحی به این گستردگی را توسعه بدهیم. این طرح طرحی 4.5 میلیارد دلاری است.
علی اکبر شعبان پور ، مدیرکل شرکت نفت و گاز پارس گفت: " تولید کنندگان ایرانی بیشتر از 65 تا هفتاد درصد محصولات مورد نیاز ما را تامین کرده اند. برای مثال کابل ها ، تانکر ، لوله ها و دستگاه ها را تولید کنندگان داخلی می سازند."
هم اکنون که بیشتر تحریم ها ضد ایران برداشته شده اند این کشور آمادگی دارد به یکی از بزرگترین صادر کنندگان نفت و گاز در جهان تبدیل شود و مجتمع گازی پارس جنوبی یکی از مهمترین بخش های راهبرد هیدروکربور این کشور در آینده است.
امضای قرارداد بازگشت پژو به ایران
یک منبع دولت فرانسه اعلام کرد توافقنامه درباره بازگشت شرکت خودروسازی پژو به بازار ایران، در جریان دیدار روز پنجشنبه حسن روحانی رییس جمهوری این کشور از پاریس، امضا میشود.
این مقام خاطرنشان کرد پژو و شریک فرانسوی سیتروئن، با شرکت ایران خودروی ایران، برای تولید 200 هزار دستگاه خودرو در سال با استفاده از قطعات تولید شده این کشور، همکاری خواهند کرد.
دیدار 2 روزه حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان از پاریس از روز چهارشنبه آغاز شد.
روحانی در جریان دیدار روزهای دوشنبه و سه شنبه از ایتالیا نیز قراردادهای تجاری به ارزش 17 میلیارد دلار امضا کرد.
ایرنا:
پاکستان بار دیگر خواستار رفع تنش میان ایران و عربستان شد
خانم 'ملیحه لودی' در جلسه روز چهارشنبه سازمان ملل درخصوص بحث های مربوط به منطقه خاورمیانه گفت: سازمان همکاری اسلامی می تواند نقش مهمی در پایان دادن به تنش میان ایران و عربستان و برقراری صلح پایدار در منطقه ایفا کند.
وی گفت و گو و مذاکره را برای حل مسایل میان میان کشورهای خاورمیانه، راه حلی بسیار مهم و موثر برشمرد.
وزیر دفاع پاکستان نیز روز گذشته بار دیگر موضع دولت این کشور را مبنی بر تمایل اسلام آباد برای حل اختلاف ها و رفع تنش میان ایران و عربستان مورد تاکید قرار داد.
'خواجه آصف' گفته است که ابتکار 'محمد نواز شریف' نخست وزیر پاکستان برای میانجی گری میان ایران و عربستان با ستایش ها و واکنش های مثبت در سطح جهانی همراه بوده است.
براساس این گزارش، خواجه آصف درعین حال گفته است که پاکستان در صورت هرگونه تهدید علیه تمامیت ارضی و حاکمیت عربستان، در کنار این کشور قرار خواهد داشت.
حمایت پاکستان از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی عربستان جزو مواضع دولت نواز شریف است و بارها از سوی مقام های مختلف این کشور تکرار شده است. اما در عمل، اوایل سال جاری زمانی که عربستان مصرانه از پاکستان خواست تا برای حمله به یمن، نیرو به منطقه اعزام کند، پاکستان به این خواسته عربستان پاسخ منفی داد.
نخست وزیر پاکستان نیز حدود چهار روز پیش بار دیگر بر تمایل کشورش برای ادامه روند میانجی گری میان ایران و عربستان تاکید کرد و گفت: با هر دو طرف صحبت کرده ایم و منتظر دریافت پاسخ از سوی تهران و ریاض هستیم.
وی اظهار داشت: به محض دریافت پاسخ تهران و ریاض به پیشنهادهای پاکستان، روند میانجی گری برای کاهش تنش میان دو کشور را ادامه خواهیم داد.
وی تاکید کرد: ابتکار میانجی گری میان ایران و عربستان، ابتکاری کاملا پاکستانی است و کسی از ما نخواسته که چنین نقشی ایفا کنیم.
روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته گذشته نخست وزیر پاکستان به همراه فرمانده ارتش این کشور به ترتیب به ریاض و تهران سفر کردند و نواز شریف بعد از دیدار با حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که با طرف ایرانی برای تعیین نماینده ویژه با هدف پیگیری روند میانجی گری به توافق رسیده ایم و از عربستان نیز خواهم خواست تا نماینده ویژه خود را برای این امر تعیین و معرفی کند.
پاکستان درحالی بر تمایل به ادامه روند میانجی گری میان ایران عربستان اصرار می ورزد که عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان اوایل هفته جاری گفت هیچ گونه میانجی گری از سوی پاکستان میان تهران و ریاض در کار نیست.
تفاهمنامه 6میلیاردیورویی بانک مرکزی ایران با بیمه ساچه ایتالیا منعقدشد
ولی الله سیف در این دیدار با ارائه گزارشی از آخرین اقدامات صورت گرفته در بانک مرکزی و همچنین شبکه بانکی کشور در حوزه بسترسازی مناسب برای برقراری روابط کارگزاری بانکی و تطبیق کامل با استانداردهای رایج نظارتی بین المللی از بانک مرکزی ایتالیا برای تحقق این هدف دعوت کرد.
وی با اشاره به اینکه توافقات خوبی بین دولت های ایران و ایتالیا انجام شده است گفت: ایفای نقش فعال توسط شبکه بانکی برای اجرای سریع توافقات اقتصادی لازم است.
در این دیدار رییس کل بانک مرکزی ایتالیا ضمن استقبال از مواضع مطرح شده، از آمادگی مقامات و مدیران اجرایی بانک مرکزی ایتالیا برای همکاری های وسیع خبر داد.
وی اعلام کرد: موضع حمایتی خود از تعامل با شبکه بانکی ایران را به اطلاع مدیران بانک های تجاری ایتالیا خواهد رساند.
روسای کل بانک های مرکزی ایران و ایتالیا همچنین نسبت به ، «ارائه خدمات آموزشی و فنی در حوزه های نظارتی و کنترلی به بانک مرکزی ایران» ، «حمایت از فعالیت مجدد شعبه بانک سپه مستقر در رم»، «تسریع در روند بررسی تقاضاهای بانک های ایرانی برای افتتاح دفاتر نمایندگی و یا شعبه در ایتالیا» و «ارائه خدمات بانکی به بانک مرکزی در حوزه های خزانه داری ارزی و مدیریت ذخایر ارزی» توافق کردند.
رییس کل بانک مرکزی همچنین ضمن دیدار با مدیران مدیو بانکا که یکی از بزرگترین بانک های جهان با برخورداری از شبکه وسیع بین المللی است در خصوص «مساعدت بانک مرکزی ایران در اعطای مجوز به آن بانک برای تاسیس شعبه و همچنین سرمایه گذاری در ایران» ، «ارائه خدمات متنوع بانکی از سوی مدیو بانک به شبکه بانکی ایران» و « استفاده از ظرفیت شبکه بین المللی مدیو بانک به ویژه در آسیای جنوب شرقی و اروپا برای ایجاد روابط کارگزاری با بانک های ایران» مذاکره کرد.
در دیدار رییس کل بانک مرکزی با مدیر عامل بانک یوبای ایتالیا نیز موضوعات «حل وفصل اقلام باز دارایی های بانک مرکزی در دفاتر یوبای(UBAE) و انجام اقدامات لازم برای تسویه آنها» و «از سرگیری روابط بانکی پس از تعیین تکلیف پرونده مالی مطروحه از سوی بانک یوبای» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در دیدار مقامات بانکی ایران با مسئولان موسسه بیمه صادراتی ساچه توافقاتی از جمله «از سرگیری خدمات بیمه ای پوششی ساچه در حوزه اجرای پروژه های مورد نظر در ایران»، «افزایش سقف اعتباری موسسة ساچه تا بیش از سطح 6 میلیارد یورو» و « افتتاح دفتر نمایندگی ساچه در ایران به منظور توسعة خدمات مالی و بیمه ای به متقاضیان کشور» به دست آمد.
همچنین طرفین در خاتمه موافقت نامه تسویه اقساط معوق فاینانس را امضا و مقرر کردند موسسه ساچه همه تلاش های خود را برای مذاکره با مقامات ذیربط در اروپا به منظور افزایش رتبه ایران به کار گیرد.
در دیدار سیف با مدیرعامل انجمن بانکداران اروپا نیز لزوم حمایت های بیشتر از موضوع «توسعه و برقراری روابط کارگزاری بانکی بین شبکه های بانکی ایران و ایتالیا »مطرح شد و متقابلاً مدیر عامل انجمن بانکداران اروپا از این موضوع به صورت ویژه استقبال و حمایت کرد.
در پایان جلسه بیانیه مشترکی از سوی بانک مرکزی ایران و انجمن های بانکداران ایتالیا که حاکی از علاقه بانک های ایتالیایی برای کار با ایران و حمایت این انجمن از حضور فعال شبکه بانکی ایران در عرصه اقتصادی و تجاری ایتالیاست منتشر شد.
به گزارش ایرنا، پیش از این ﺗﻔﺎهمنامه همکاری بانک پارسیان ﺑﺎ بیمه ساچه ایتالیا نیز منعقد شده بود که بر اساس آن همکاری در رابطه با ایجاد ﺧﻄﻮط اﻋﺘﺒﺎریﮐﻮﺗﺎه ﻣﺪت توسط ﺷﺮﮐﺖ ﺑﯿﻤﻪ دولتی ﺳﺎﭼﻪ اﯾﺘﺎﻟﯿﺎ و بانک پارسیان برقرار شده بود.
این تفاهمنامه خارج از ضمانتنامه وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران و صرفاً با بانک های پارسیان، سامان و پاسارگاد از میان سایر بانک های ایرانی و به صورت جداگانه امضا شده بود.
نظر شما