به گزارش خبرنگار شبستان، سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی امروز در اولین همایش پلیس، روانشناسی و مشاوره گفت: امروز با توجه به گسترش، پیچیدگی، نوظهوری ،تنوع جرایم و نیز با توجه به یافته های علمی متعدد داخلی و مطالعات بین المللی ابعاد پراسترس و حساس مشاغل و ماموریت های پلیس بر همگان واضح است به طوری که بسیاری از آسیب های روانی به ویژه بیماری های روان تنی باعث بازنشستگی زودتر همکاران ما می شود.
وی بیان کرد:پلیس در تمام ماموریت ها با آحاد مردم از طبقات و گروه های مختلف فرهنگی، اجتماعی از جمله بزهکار و بزه دیده مواجه است که بی شک آگاهی از دانش روانشناسی جزء لاینفک برای توفیق در حسن اجرای ماموریت ها و ماموریت های پلیس می باشد.
وی با اشاره به برخی از این مصادیق افزود: بهره وری از دانش روانشناسی در پیشگیری از وقوع جرم و کشف علمی جرایم با توجه به شخصیت های خاص افرادی که جرایم گوناگون را انجام می دهند، نقش سلامت روان رانندگان در کاهش تصادفات و سوانح جاده ای که از مطالبات جدی مقام معظم رهبری در حکم انتساب اینجانب نیز می باشد.
سردار اشتری تصریح کرد: کارایی و اثربخشی ملاحظات و درمان های روانشناختی در موضوع اعتیاد و کاهش آسیب های رفتاری ناشی از آن تا جایی رشد کرده است که تاثیری بیش از درمان های محض دارویی نشان داده است.
فرمانده ناجا بیان کرد:بدیهی است باز هم بر اساس مطالعات و یافته های علمی بسیاری از رفتارهای آسیب زا در فضای مجازی را افرادی مرتکب می شوند که به میزانی از بیماری ها و اختلالات روانشناختی رنج می برند و از آنجا که فعالیت در فضای مجازی به نوعی یک رفتار محسوب می شود وقتی زیر ذره بین قرار بگیرد باز هم به مسایل روانشناختی باز می گردد که با توجه به گسترش مشکلات این حوزه جای کار بسیار دارد.
وی ادامه داد: در بحث ارتقای امنیت اجتماعی و اخلاقی نیز اگر بخواهیم از زاویه روانشناختی مسئله را نظاره گر باشیم اینجا نیز رفتارهای نابهنجار، پرخاشگرانه، بداخلاقی هایی که در افراد بدحجاب دیده می شود، نزاع ها و مزاحمت های خیابانی همه و همه یک واکنش روان شناختی معیوب با آسیب روانی رفتاری است که به وقوع جرم در جامعه منتهی می شود.
وی با بیان اینکه تاثیرات روانشناختی ناشی از ماموریت ها که به طور مستقیم و غیرمستقیم خانواده های پرسنل ناجا را درگیر می کند، گفت: لازم است همین جا نیز از تلاش های شبانه روزی تمامی کارکنان نیروی انتظامی تشکر نماییم که یقینا بالاترین فشار روحی و روانی را با عنایت به ماهیت حجم ماموریت ها و دوری عزیزان از خانواده های خود در این زمینه تحمل می کنند.
جذب بیش 1600 روانشناس در سطح ناجا
سردار اشتری افزود: تجربه موفق ما در تاسیس، توسعه و ارتقای مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره ای در کلان شهرهای کشور نشان داد که با دایر کردن 44 مرکز خدمات مشاوره و روانشناختی و 620 دایره مددکاری اجتماعی و جذب بیش از 1600 روانشناس در سطح ناجا می توان به نتیجه کاهش یک سوم از کل پرونده های قضایی، ارجاعی به دادسراها و مراجع قضایی دست یافت که این خود نشانگر ظرفیت های بی بدیل این حوزه در کاهش زمان رسیدگی به جرایم و ایجاد مصالحه بین افراد درگیر در پرونده می باشد.
وی ادامه داد: برای نمونه در 9 ماهه سال 94 حدود 127 هزار پرونده در کلانتری ها منجر به صلح و سازش شده است که این امر مبین لزوم توجه و استفاده بیش از پیش از این دانش سودمند در ناجا است.
پلیس سالم از نظر جسمی و روانشناختی محور امنیت پایدار است
سردار اشتری اظهار کرد: از سوی دیگر پلیس سالم از نظر جسمی و روانشناختی محور امنیت پایدار است که برای دستیابی به این مهم برنامه ریزی برای گزینش و جذب افراد سالم و حفظ و نگهداری ایشان تا زمان بازنشستگی و پس از آن از وظایف مهم بخش های مختلف ناجا از جمله نیروی انسانی، معاونت بهداشت، امداد و درمان ناجا می باشد.
وی ادامه داد: چرا که در سند چشم انداز نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران برخلاف نگاه ابزارنگارانه غربی نیروی انسانی چه در حین خدمت و چه پس از اتمام خدمت سرمایه اصلی و ارزشمند کشور و ناجا محسوب می شود.
وی تصریح کرد: اگر ما بیش از گذشته به علم روانشناسی و مسایل روانشناختی و مشاوره ای توجه ویژه داشته باشیم ضمن افزایش اثربخشی فعالیت های ناجا در بخش های گوناگون که با شناخت بهتر فضای روانی کار موثر است این امکان را به ما می دهد تا با آینده نگری مناسبی روندها و پدیده ها را شناسایی و برای پیشگیری و مقابله با آنها آمادگی لازم را در خود ایجاد کنیم.
سردار اشتری گفت: از اساتید، سازمان ها و نهادهای دولتی و مردم نهاد مرتبط با نیروی انتظامی انتظار داریم فعالیت های فعلی در موضوع روانشناختی و مشاوره ای در ناجا بیش از گذشته منسجم تر و هدفمندتر پیگیری شود و در اولویت برنامه های سال 95 و برنامه توسعه ششم ناجا قرار گیرد.
وی ادامه داد: همچنین انتظار داریم خدمات روانشناختی و مشاوره ای در بخش های مختلف ناجا به روز رسانی، هوشمند و مدرسان سازی شود و مبنای خود را بر پایه الگوهای متعالی روانشناختی منطبق با سبک زندگی ارزش های بالای اسلامی قرار دهند.
لزوم برنامه ریزی ویژه برای پیشرفت کمیسیون روانشناسی انتظامی در سازمان نظام روانشناسی
فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه برنامه ریزی ویژه ای برای توسعه و پیشرفت کمیسیون روانشناسی انتظامی در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی انجام پذیرد، گفت: بیش از پیش به مفاهیم و زوایای روانشناختی استخدام، جذب نیروها، کشف استعدادها و هدایت آنها در راستای اعتلای رفتارهای درون سازمانی و برون سازمانی توجه شود و همچنین ابعاد و زوایای روانشناختی پلیس آینده در مطالعات و پژوهش ها مورد تاکید قرار گرفته و تلاش شود مطالعات آینده پژوهی در بحث پلیس آینده مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
نظر شما