به گزارش خبرگزاری شبستان گروه پژوهشی مطالعات زنان با همکاری مرکز آموزش های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی, کارگاه آموزشی «بازی های روانی در روابط میان فردی» را برگزار می کند.
بنا بر این گزارش، انسان ذاتا اجتماعی آفریده می شود، و تجربه احساس ناامنی در بدو تولد او را به سمت ساخت تئوری وابستگی حیاتی به دریافت نوازش و توجه از سوی دیگران سوق می دهد. برخی از افراد در طول زندگی و به ویژه سال های نخست کودکی این شانس را داشته اند که مورد توجه کافی و تجربه احساس امنیت در بافت خانواده و جامعه قرار داشته باشند در نتیجه در بزرگسالی از این بانک نوازشی خود برای زندگی بهره گرفته و در تبادل سلامت توجه با دیگران قرار می گیرند. اما بسیاری از افراد بنا به دلایل مختلف تجاربی از ترس از تنهایی و طرد و یا مورد توجه واقع نشدن دارند که موجب احساس ناامنی و وحشت عمیق درونی در دوران بزرگسالی آنها می شود.
از آنجا که کودک در خردسالی به این نتیجه می رسد که دریافت هرنوع توجه و نوازشی بهتر از عدم دریافت آن است، در بزرگسالی همواره با راه انداختن انواع مختلفی از رویه ها (بازی های روانی) سعی در دریافت توجه و نوازش دارد. این بازی های روانی در تمامی تعاملات میان فردی از جمله روابط زناشویی و خانوادگی، روابط سازمانی، مهمانی، روابط اجتماعی، روابط درمانی و ... وجود دارند. شناسایی بازیهای زندگی، ریشه یابی، و خروج از آنها کمک شایان توجهی به رشد فردی و میان فردی خواهد کرد.
این گزارش می افزاید: در این کارگاه موضوعاتی همچون افزایش شفافیت در روابط میان فردی، آشنایی با ساختارهای مختلف شخصیت در روابط میان فردی مداخله کننده، تلاش برای کسب نوازش به طور مستقیم و مثبت، اجتناب از دریافت نوازش های منفی و بیمارگونه، آموزش بهبود روابط میان فردی در سطح خانواده و در سطح سازمان و افزایش خودآگاهی تمرین و آزمون های گروهی آموزش داده می شود.
همچنین، مهرنوش هدایتی، عضو هیئت علمی گروه فلسفه برای کودکان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تدریس این دوره آموزشی را که 10 اسفند ماه از ساعت 8 تا 12 برگزار می شود، بر عهده دارد.
گفتنی است، علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه ثبت نام به نشانی الکترونیکی http://www.ihcs.ac.ir مراجعه کنند.
نظر شما