انتظارات احزاب از نهاد مجری و نهاد نظارتی انتخابات

خبرگزاری شبستان:شریف گفت:اگر احزاب کاندیداها را معرفی کنند طبعا تبعات معرفی کاندیدا و نظارت داخلی احزاب بر کاندیداپس از ورود به مجلس را نیز بر عهده می گیرند و کمتر ملاحظه خواهیم کرد که رفتاری مغایر با قانون از سوی نمایندگان صورت گیرد.

احمد شریف، رییس کمیته اطلاع رسانی خانه احزاب در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد دومین جلسه خانه احزاب در روز دوشنبه گفت: پیش بینی شده است هفت نشست تا انتخابات توسط کمیته آموزش و تحقیقات خانه احزاب برگزار شود و در هر جلسه که برگزار می شود یک نفر از هر یک از سه فراکسیون اصولگرایان، اصلاح طلبان و اعتدالیون به عنوان سخنران نقطه نظرات خود را اعلام کند.

 

وی گفت: جلسه دیروز در مورد انتظارات خانه احزاب از نهاد مجری و نهاد نظارتی انتخابات و تعامل با این دو مرجع قانونی برای برگزاری انتخابات بود.

 

شریف اظهار کرد: سخنرانان بنده از فراکسیون اعتدالیون، کواکبیان از فراکسیون اصلاح طلبان و کنعانی مقدم از فراکسیون اصولگرایان بودند.

 

سخنگوی خانه احزاب ادامه داد: مهمترین نکته ای که در این جلسه مورد تاکید تمام سخنران ها قرار گرفت این بود که مراجع برگزارکننده انتخابات بی طرفی خود را در برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه حفظ کنند البته در ساختار این دو مرجع هیئت های اجرایی پیش بینی شده اند و در این هیئت های اجرایی اکثریت از افراد غیردولتی هستند و از سوی دولت نیز فرماندار حوزه انتخابیه به عنوان رییس هیئت اجرایی، رییس اداره ثبت احوال و دادستان نیز حضور دارند و بقیه افراد از طریق محلی انتخاب شده و غیردولتی از سوی مردم موظف هستند.

 

وی اظهار کرد: در گزینش این افراد نیز که توسط فرماندار انتخاب می شوند توقع می رود تا تمام گروه ها و اقشار پوشش داده شود و بی طرفی خود را در تمام مراحل برگزاری انتخابات نشان دهند.

 

شریف افزود: نهاد اصلی ناظر در قانون اساسی در انتخابات شورای نگهبان پیش بینی شده است و هیئت های نظارت به عنوان بازوهای اجرایی شورای نگهبان انجام وظیفه می کنند.

 

وی اظهار کرد: اتفاقاتی که امسال در بحث صلاحیت ها افتاد طبعا نظرات متفاوتی بیان شده است و همه حاضران در جلسه تاکید داشتند در فرصتی که تا اعلام نهایی صلاحیت ها باقی مانده است با دقت نظر بیشتری روند صلاحیت ها پیگیری شود زیرا هنوز شورای نگهبان نظر خود را اعلام نکرده و فقط توسط هیئت های مرکزی صلاحیت ها اعلام شدند.

 

وی گفت: با توجه به عدالتی که از فقهای شورای نگهبان و حقوقدانان این نهاد سراغ می رود حتما بررسی های دقیقی انجام می شود تا حقی از افرادی ضایع نشود تا منویات رهبر انقلاب در برگزاری یک انتخاب پرشور جامه عمل پوشانده شود.

 

وی با بیان اینکه در این جلسه بررسی های تطبیقی انتخابات با سایر کشورها و نحوه نظارت نهادهای نظارتی در این کشورها نیز صورت گرفت و پرسش هایی از طرف دبیران کل احزاب و شوراهای مرکزی آنها مطرح شد که پاسخ آنها نیز از طرف سخنرانان اجرا شد.

 

وی گفت: نتایج این جلسات به سمع و نظر نهادهای اجرایی می رسد و روابط عمومی وزارت کشور نتیجه این جلسه را اعلام خواهد کرد.

 

وی افزود: انتظار احزاب این است که باید به احزاب و فعالیت های حزبی در انتخابات بها داده شود و آسیب پذیری ورود افراد برای طرح برنامه ها تغییر پیدا می کند و برنامه محوری در صورت حضور احزاب در انتخابات و معرفی کاندیدا میسر شود و انتقاد دیگر این بود که پس از ورود افراد در مجلس بر عملکرد آنها نظارت نمی شود و راهکاری که ارایه شد این بود که اگر احزاب کاندیداها را معرفی کنند طبعا تبعات معرفی کاندیدا و نظارت داخلی احزاب بر کاندیدای معرفی شده را نیز بر عهده می گیرند و کمتر ملاحظه خواهیم کرد که رفتاری مغایر با قانون از سوی نمایندگان صورت گیرد. این جلسات در هفته های آینده نیز به روال عادی خود ادامه دارد.

کد خبر 518313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha