به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام محمد خیر محمدی، معاون آموزش قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز(7 بهمن) در دیدار با کارکنان منطقه پدافند هوایی مرکزی اظهار داشت: نماز به عنوان کلیدی ترین و سرنوشت سازترین عمل انسان در این دنیای فانی مطرح است به طوری که طبق روایات صحیح، قبول شدن سایر اعمال انسان به نماز بستگی دارد و رد شدن آن هم به بطلان و نابودی تمام اعمال نیک انسان منجر خواهد شد.
وی در این خصوص گفت: خداوند کار خلقت انسان که از آن به عنوان «خَلق» یاد می شود را به نحو احسن انجام داد و کار بزرگی که پروردگار از ما انتظار دارد، ساختن اخلاق نیک است که از آن به عنوان «خُلق» یاد می شود.
معاون آموزش قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ساختن یک اخلاق زیبا یا خُلق نیکو به معنی تقویت ملکات نفسانی است به طوری که انسان به فضائل اخلاقی و معنویات علاقه مند شده و از گناه و معصیت و هر آنچه ذات مقدس پروردگار از انجام آن کراهت دارد، پرهیز کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، عوامل بی رغبتی به نماز را مطرح کرد و گفت: اولین عامل دور شدن از این طاعت بزرگ الهی، «آلودگی جسم و جان» است.
حجت الاسلام خیر محمدی ادامه داد: انس با گناه و معصیت، جسم و جان را کم کم آلوده می کند و با رسوخ افکار پلید در ذهن و قلب، انسان، نماز را به فراموشی می سپرد.
وی دومین عامل دور شدن از نماز را «غفلت و بی خبری» عنوان کرد و گفت: کار دنیا و شیطان، اغواگری و غفلت زدگی است، بشر هر لحظه در حال نزدیک شدن به مرگ و حسابرسی قیامت و پایان فرصت هاست و چیزی که او را از اهمیت دادن به این مسئله حساس و حیاتی دور می کند، غفلت زدگی است.
معاون آموزش قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران «پوچ گرایی» را به عنوان سومین عامل دوری از طاعت واجب الهی یعنی نماز مطرح کرد و گفت: در نهایت، انسان با ایجاد زمینه های قبلی به اینجا می رسد که همه ی حقایق عالم که بزرگترین آن قیامت کبری است را انکار می کند و با غرق شدن در دنیای مادی و شهوت رانی، درحالی که هر لحظه جرم خود را سنگین تر می کند؛ می کوشد تا با انکار حسابرسی قیامت و معاد، شانه از مسئولیت بزرگ خود در برابر پروردگار خالی کند.
وی عوامل تقویت نماز در زندگی را مطرح کرد و گفت: اولین اقدام موثر در این خصوص « تلاوت قرآن و توجه به معنای آن» است.
حجت الاسلام خیر محمدی در ادامه عواملی چون «توجه به آیاتی که اهمیت نماز در آنها آمده است، و همچنین «برنامه ریزی در طول روز و شب برای نماز» را برای تقویت نماز مهم خواند و گفت: سعی کنیم قبل از نماز دقایقی از کارهای روزمره دست کشیده و با زمینه ذهنی مناسب به نماز بپردازیم.
وی زیبا سازی فضای نماز را هم مهم خواند و گفت: با رعایت کردن مستحباتی که در خصوص نماز در روایات آمده است می توانیم اثر این طاعت بزرگ الهی را در زندگی مادی و معنوی خودمان احساس کنیم.
نظر شما