به گزارش خبرنگار شبستان، شفیقه نیک نفس، نویسنده و پژوهشگر در دهمین نشست تاریخ شفاهی ایران که در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد مقاله ای در مورد اثرگذاری هنر نمایش در وقوع انقلاب اسلامی ارایه داد و گفت: بی گمان فشارهای دیکتاتوری حکومت پهلوی به ویژه فشارهای ناشی از تجددگرایی پرشتاب بی توجهی به الزامات و ساختارهای بنیادین مدرنازیسیون را فراهم کرد. هنر و هنرمندان نیز در مواجهه با این فشارها و عوامل عکس العمل هایی نشان دادند.
نیک نفس ادامه داد: در موضوع فهم و تشخیص هنرمندان تئاتر در وقوع انقلاب اسلامی نشانه های مستقیم اندکی وجود دارد نمایش های معدودی از هنرمندان در مجامع هنر، نمایشی آشکارا در مخالفت با دستگاه حاکمه بوده است که با استقبال زیادی مواجه شدند.
وی خاطرنشان کرد: چون تئاتر به تازگی به امکانات دولتی دست یافته بود شاید باید زمان بیشتری طی می شد تا رسالت اجتماعی برای آن تعریف جدیدی پیدا کند اما تاثیرگذاری تئاتر حرفه ای در سینما که جایگاه ویژه ای در رسانه های تصویری دارد کاملا موثر و پویا بوده است.
وی با بیان اینکه در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیشتر هنرمندان تئاتر جذب سینما شدند، گفت: این هنر جایگاه ویژه ای به دست آورد و در جنگ تحمیلی رسالت خود را به خوبی ایفا نمود و در عرصه بین المللی نیز حضور درخشان و قابل اعتنایی دارد.
به گفته نیک نفس، بدون تردید همان تئاتری که بزرگان زیادی برای حیاتش خون دل خوردند پشتوانه سینمای امروزی ایران است.
نظر شما