به گزارش خبرگزاری شبستان کتاب «نقش دین در زندگی بشر» نوشته آیتالله محمدمهدی آصفی به زودی از سوی دفتر نشر معارف منتشر می شود.
بنا بر این گزارش، این کتاب ترجمه «دور الدین فی حیات الانسان» است که با ترجمه مشترک سید مهدی نوری کیذقانی، عضو هیأت علمی دانشگاه حکیم سبزواری و ریحانه پور شجاعی در مرحله آماده سازی برای چاپ است.
این کتاب در دو بخش با عناوین دیدگاه های مختلف نسبت به دین (که در آن دین به عنوان یک پدیده متافیزیکی و تئوری های جهل، ترس و فطرت بررسی می شود) و نقش دین در زندگی بشر تدوین شده است.
نویسنده در بخشی از مقدمه کتاب می نویسد: «در فصل نخست، حقیقی بودن اعتقاد به دین، به عنوان پدیده ای متافیزیکی مورد پرسش واقع شده است. آیا دین از فطرت انسان سرچشمه می گیرد و یا از هستی او و یا اینکه منشأ دین، شرایط ویژه و خاص زندگی اوست؟ آیا دین همان ایمان، به معنای واقعی کلمه است که شامل هیچ شک و ردی نمیشود و یا اینکه دین، توهمی است که انسان در شرایط خاصی از زندگی با آن روبرو می شود، اما با تغییر شرایط روانی و فکری از بین می رود؟ آیا انسان در اعماق وجودش واقعاً به جهان غیب ایمان دارد و یا اینکه چنین اعتقادی، صرفاً توهمی است که در مرحله ای از مراحل زندگی بر انسان عارض می شود؟
در فصل دوم به دور از واقعیت متافیزیکی دین و ارتباط آن با خدا و یا ضرورت وجود دین برای هماهنگ شدن زندگی و علایق انسان و فراهم شدن فرصتی برای رشد و تکامل او، به پرسش درباره نقش دین به عنوان یک پدیده متافیزیکی در زندگی بشر و تأثیر آن بر رفتار و اندیشه انسان پرداخته شده است».
گفتنی است، دفتر نشر معارف در راستای معرفی آثار اندیشمندان جهان اسلام چهار کتاب «راهبردهای اسلام»، «شیعه امامیه»، «گسترش ارزشها در پرتو اسلام» و «قیام امام حسین(ع) در پرتو نص و سند» از مرحوم علامه عبدالهای الفضلی (متفکر برجسته شیعی عربستان)، دو کتاب «شبهات یهودی» و «خاخام شکست خورده» از علامه جعفر مرتضی عاملی (مورخ برجسته لبنانی)، «سید حسن نصرالله؛ انقلابی جنوبی» (نوشته رفعت سید احمد، اندیشمند مصری) و «اسلام، دین بیداری» از استاد محمد العاصی (اندیشمند آمریکایی و عضو مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی)، دو کتاب «میراث عظیم و امت خفته» و «جهان اسلام و خیزش آگاهی» از دکتر مظفر اقبال (رییس مرکز اسلام و علوم کانادا) و «انقلاب اسلامی؛ بزرگترین چالش آمریکا» از دکتر ظفر بنگاش را ترجمه و منتشر کرده است.
نظر شما