صبر عصاره فضیلت ها/شکیبایی در زندگی کلید تحکیم بنیان خانواه است

خبرگزاری شبستان: صبر و شکیبایی در برابر مشکلات، موانع زندگی را سهل و گرمای وجود خانواده را بیش از پیش افزایش داده و مانع گسترش ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، در دریای پرتلاطم زندگی و با وجود فراز و نشیب‌های راه زندگی ممکن است افراد در جایی خسته شده و تحمل در برابر مشکلات برایشان ممکن نباشد. در آیات و روایات بسیار آورده شده است ملکه فضیلت هر انسانی صبر و شکیبایی او در برابر موانع و مشکلات زندگی است، صبر یکی از مهمترین خصلت‌های انسانی و نردبان اوج کمال یک انسان است.

 

متاسفانه اگر به آمار طلاق در جامعه توجه کنیم بیشترین آمار طلاق بر اثر بی‌صبری زن وشوهر و تحمل نکردن یکدیگر و یا شکیبایی نداشتن در برابر فقر و نداری‌های زندگی  است، با بررسی‌های انجام گرفته برخی از کارشناسان معتقدند کم صبری در جامعه زمینه افزایش طلاق را فراهم کرده است.

 

اگر مروری بر جامعه گذشته داشته باشیم، متوجه خواهیم شد هم آمار طلاق در کشور بسیار پایین بود و هم صبر و تحمل انسان‌ها در برابر مشکلات و رفتارها بسیار مطلوب بود.

 

صبر انسان را به هدف‌های عالی و تکامل می رساند

فاطمه رفیعی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان به تعریف معانی صبر اشاره و اظهارکرد: صبر در اصطلاح علم اخلاق، حفظ نفس از اضطراب، اعتراض، شکایت و همچنین به آرامش و طمأنینه گفته می شود.

 

وی با بیان اینکه قرآن کریم در موارد مختلف به شکل‌های گوناگون به صبر اشاره کرده است، گفت: خداوند در قرآن کریم به کسانی که صابر هستند، وعده یاری در مراحل سخت زندگی و نعمت‌های ویژه خود را داده است.

 

رفعیی تصریح کرد: صبر انسان را به هدف‌های عالی و تکامل می‌رساند و آدمی را از هر نوع سرخوردگی، شکست روحی، سرکشی و کج روی باز می‌دارد، صبر اراده آدمی را قوی می‌سازد.

 

این مقام مسئول اذعان کرد: صبر دلالت بر تحمل مشکلات و رضا به قضای الهی و پذیرش رنج بر خویشتن در آزمون ظرفیت وجودی خویش است.

 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان به پیامدهای صبر در زندگی انسان اشاره و تصریح کرد: یکی از صفات خانواده سالم و موفق، صبر اعضای خانواه است، خانواده بدون صبر به راحتی ویران و از هم گسیخته می‌شود،  مودت و محبت رمز استحکام خانواده است.

 

وی در ادامه با تاکید بر اینکه صبر آرامش خانواده و جامعه را فراهم خواهد کرد افزود: افزایش مودت و محبت هم جز با صبر و گذشت و فداکاری میسر نشده و گذشت، فداکاری و چشم پوشی از بدی‌ها و مشکلات بدون صبر محقق نمی‌شود.

رفعیی خاطرنشان کرد: تمام اعضا خانواده باید در برابر مشکلات و موانع زندگی مهارت لازم را فرا گیرند تا در برابر ناملایمات، سختی‌ها و نواقص با نیکی و محبت برخورد کنند.

 

وی گفت: در زندگی روزمره ممکن است هر یک از اعضاء خانواه مرتکب اشتباه و رفتاری ناخوشایند شوند که با صبر و شکیبایی می‌توان علاوه بر چشم پوشی به ابزار محبت و نیکی پرداخت پس با صبر است که می‌توان فضای زندگی مشترک و خانواده را لذت بخش و سرشار از مهر و محبت کرد.

 

بدون صبر و گذشت فضای گرم خانواده متشنج خواهد شد

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با بیان اینکه آمار طلاق در جامعه متاسفانه رو به افزایش است اظهار کرد: اختلاف جزئی بین زوجین و حتی والدین با فرزندان بدون داشتن صبر، ایثار و فداکاری می‌تواند بسیار خطرناک باشد چرا که با اختلاف‌های جزئی فضای گرم خانواده به سوی بی‌نشاطی و حتی خشنونت مبدل می شود

 

رفیعی در ادامه با تاکید بر اینکه صبر و گذشت نخستین قانونی است که باید در خانواده حاکم باشد افزود: صبر، عفو و گذشت سه مقوله مهمس است که باید در یک خانواده نهادینه شود تا نه تنها بدیهای همدیگر را بپوشانند و از یکدیگر دلگیر نشوند بلکه بدی‌ها را با رفتار و منش مطلوب خود به خوبی و نیکی تبدیل کنند.

 

وی به نقش ارزنده پدر و مادر در پرورش فرزندان اشاره و خاطرنشان کرد: اگر پدر و مادر نسبت به هم گذشت داشته، محبت و عشق را بر خانه حاکم و تربیت صحیح را سرمشق خود قرار دهند اولاد صالح، صبور، بانشاط و پویایی را پرورش خواهند داد در غیر اینصورت نتیجه نا مطلوب به جا خواهد ماند.

 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان تصریح کرد: خانه‌ای که در آن قهر، پرخاشگری، اهانت، سخنان تند و زشت، خشونت، بی توجهی و نا آرامی حاکمیت دارد چگونه می‌تواند پناهگاه مناسب برای فرزندان جهت رشد و تربیت صحیح باشد.

 

وی در ادامه افزود: لذا بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و مفاسد اخلاقی ریشه در بی‌صبری و بی‌احترامی در خانواده‌ها دارد.  

 

رفیعی گفت: برای گسترش خصایص خوب مثل صبر و گذشت چه در خانواده و چه در اجتماع طبق فرمایشات دینی بهترین شیوه «کونوا دعاه الناس بغیر السنتکم » می باشد یعنی عامل به گفتار خود بودن و باید این فرهنگ در جامعه گسترش یابد.

 

وی خاطر نشان کرد: دست یابی به مهارت‌های لازم زندگی مشترک بین والدین و برقراری

ارتباط موثر بین خانواده نقش موثری در ارتقای تحکیم بنیان خانواده و اخلاق اجتماع دارد، دست یابی به این مهارت‌ها و ارتباطات نیز بر مبنای آموزش صحیح امکان پذیر است.

 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان تصریح کرد: در کمیته‌های تخصصی امور بانوان با حضور کارشناسان دستگاه‌های فرهنگی و مراکز عالی علمی، آموزش و مهارت آموزی اولین اولویت برای تحکیم بنیان خانواده و کاهش آسیب‌های اجتماعی مطرح شده است و جز مصوبات کارگروه تخصص امور بانوان ذکر شده است.

 

وی اظهار کرد: در امر آموزش و مهارت آموزی والدین و فرزندان علاوه بر دستگاه‌های دولتی حضور پررنگ رسانه‌ها و تشکل‌های مردمی در این امر بسیار تاثیر گذار و نتیجه بخش است بر همین مبنا امور بانوان تمام تلاش خود را به تعامل هر چه بیشتر دستگاه‌های آموزشی – فرهنگی و تبلیغی و اجرایی معطوف کرده است.

 

سکته مغزی و قلبی ناشی از کم صبری افراد در مصیبت‌ها و مشکلات است

حجت الاسلام کمال تجدد، امام جمعه سنگر اظهار کرد: انسان بودن صبر مانند پیکری است که سر در آن نیست چرا که تفکر و اندیشه نقش ارزنده‌ای در زندگی انسان‌ها دارد.

 

وی با بیان اینکه صبر نقش آفرین است گفت: در روایات سفارش بسیاری به صبور بودن انسان شده و آمده است:«اگر بخشنده و صبور نیستی خود را به صبوری بزن».

 

امام جمعه سنگر تصریح کرد: اگر صبور نباشی به نتیجه دلخواه در زندگی نخواهی رسید صبر در واقع اتکا و توکل به خداست.

 

حجت الاسلام تجدد اذعان کرد: قدرت انسان محدود است و قدرت پروردگار نامحدود، توکل به خدا تحمل در برابر مشکلات را افزایش خواهد داد.

 

وی افزود: مصیبت، واجبات و گناه سه قسم مهم صبر است که درآیات و روایات بدان اشاره شده است.

 

امام جمعه سنگر اظهار کرد: صبر بر مصیبت یکی از مهمترین صبرها در انسان است اگر انسان در مصیبت وارده به خدا توکل نداشته باشد به بیماری‌های صعب العلاج مبتلا خواهد شد.

 

وی در ادامه اذعان کرد: افزایش سکته مغزی و قلبی و ... در جامعه ناشی از کمبود صبر در برابر مشکلات و مصیبت‌هاست.

 

حجت الاسلام تجدد تصریح کرد: صبر در گناه یعنی از گناه فاصله گرفتن و صبر در واجبات بدان معناست که وقتی واجبات را  بجا می‌آوری تا آخرین لحظه عمر بدان واجبات متعهد باشی و سختی‌ها و مشقت‌های واجبات را تحمل و شکیبا باشی.

 

امام جماعت سنگر خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن آورده است که صبر کنندگان را دوست دارد و می‌فرماید:« اگر می‌خواهی محبوب پروردگارت باشی صبر داشته باش».

 

وی در ادامه افزود: محبوب خلق خدا بودن از ویژگی‌های بارز صبر در مشکلات و موانع زندگی است.

حجت الاسلام تجدد گفت: صبر در انبیاء الهی یک مشخصه مهم بود ایوب پیغمبر به صبر معروف شده است چرا که بر مصیبت‌هایی که بر او وارد شده بود صبوری بسیار می‌کرد.

 

وی به پاداش فراوان صبر در آیات و روایات اشاره و تصریح کرد: در آیات و روایات آمده است هنگامی که انسان جان سپرد در خانه اخروی او نماز، حج و روزه در یک طرف جسد مومن قرار دارد و صبر چون که جایگاهش ویژه است در بالای سر انسان قرار دارد و هر گاه در یکی از واجبات انسان خلعی وجود داشت صبر او را از فشار قبر نجات خواهد داد. 

 

همسران بدون نردبان صبر به اوج کمال نخواهند رسید

وی با اشاره به نقش صبر در خانواده اظهار کرد: با توجه به درآمدهای پایین و انتظارات بی‌رویه برخی از بانوان مشکلاتی را در خانواده‌ها ایجاد کرده است.

 

وی با بیان اینکه تقاضاهای امروز همسران نسبت به هم افزایش یافته است گفت: همسران می‌بایست در برابر زرق و برق دنیا صبر داشته تا در مقاطع مختلف زندگی رشد یابند و بخاطر خرج بی‌رویه گرفتار بدهکاری‌های بسیار نشوند.

 

امام جمعه سنگر به آمار طلاق در جامعه اشاره کرد و افزود: متاسفانه آمار طلاق در جامعه رو به افزایش است و این افزایش به دلیل کم صبری بانوان در مسائل و موانع زندگی است.

 

حجت الاسلام تجدد به بی‌اخلاقی همسران پرداخت و تصریح کرد: صبر در بداخلاقی همسران از دیگر مقوله‌های است که در زندگی زناشویی بایستی بدان توجه کرد.

 

وی اظهار کرد: خداوند در قرآن می فرماید:«مردان لباس زنان و زنان نیز لباس مردان هستند» یعنی وقتی عیب یا نقضی در همسر خود دیدید بایستی صبر پیشه کرده و تحمل کنید و آن عیب و نقض را بپوشانید.

 

حجت الاسلام تجدد با اشاره به اینکه زن و شوهر در زندگی بدون نردبان صبر به اوج کمال نخواهند رسید اظهار کرد: امام محمد باقر(علیه السلام) فرموده است:« اگر کسی در کمبودهای زندگی صبر کند به کمال خواهد رسید».

 

متاسفانه آمار طلاق در کشور رو به افزایش است و طبق آمار در برابر هر شش ازدواج یک طلاق ثبت می‌شود که رشد چشم‌گیری در جامعه دارد،اگر مسئولان امر در این زمینه برنامه ریزی مدونی را تدوین و اجرایی نکنند جامعه با ناهنجاری‌ها و فساد اخلاقی و اجتماعی روبه رو خواهد بود، باید جهت افزایش آستانه تحمل و صبر در جامعه و کاهش طلاق جلسات آموزشی برگزار و آموزش در مقاطع ابتدایی در زمینه صبر و بخشش را در جوانان و نوجوان نهادینه  کرد.

 

 

کد خبر 517768

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha