«ادیان و مکتب‌های فلسفی هند» به چاپ هشتم رسید

خبرگزاری شبستان:کتاب «ادیان و مکتب‌های فلسفی هند» نوشته ی «داریوش شایگان» را انتشارات امیرکبیر تجدید چاپ کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب حاضر اثری دو جلدی درباره ی جریان‌های فکری و دینی هند از دوره ودایی تا عصر حاضر می باشد که از سوی «داریوش شایگان» تحریر شده است.

گفتنی است این کتاب را که جریان‌های فکری و دینی هند در آن  با دقت و تفصیل بررسی کرده، مهم‌ترین و مفصل‌ترین اثر فارسی درباره تاریخ ادیان و مکتب‌ها و نحله‌های فلسفی آن سرزمین می‌توان شمرد.

. «ادیان و مکتب‌های فلسفی هند» مشتمل بر هفده فصل است.  و در پایگاه اطلاع رسانی انتشارات امیر کبیر توضیحاتی درباره ی هرفصل آمده که؛ در فصل اول مؤلف به بحث درباره دوران بزرگ فلسفه هند، اصول مشترك اديان و مكاتب فلسفي آن سرزمين، يعني مبحث آزادي، جوهر ثابت و ادوار جهاني پرداخته است.

 موضوع فصل دوم «ودا‌ها» است كه در آن، علاوه بر كلياتي درباره وداها و تفسير و تأويل آن‌ها از «براهمانا‌ها»، «آرانياكا‌ها» و «سوترا‌ها» نيز بحث شده است.

 در فصل سوم درباره «اوپانيشادها»؛ فصل چهارم دين بودا؛ فصل پنجم مكاتب «تراوادا» و «مهايانا»، دو مكتب مهم دين بودايياست.

 فصل ششم دين «جين»؛ فصل هفتم دوره حماسي كه آغاز تحولات شگرفي در تاريخ فلسفه و آيين هندو بوده است؛ فصل هشتم «بهاگاوات گيتا»؛ فصل نهم مكاتب فلسفي بودايي كه در آن درباره مكتب فلسفي «تراوادا» و مكاتب منشعب از آن و ديگر مكاتب بودايي به‌تفصيل سخن رفته است. همچنين فصل دهم كتاب هم اختصاص دارد به شش مكتب فلسفي برهمني كه خود مقدمه‌اي است براي فصل‌هاي يازدهم تا پانزدهم و در آن به اجمال درباره شش مكتب فلسفي برهمني بحث شده است.

 نويسنده در طبقه‌بندي اين شش مكتب فلسفي، نخست به «نيايا» و «وي‌شيشيكا» كه جنبه تحليلي دارند و نمودار شيوه استدلالي و مشرب جدلي فكر هندي‌اند، پرداخته و سپس مكتب «سانكهيا» و «يوگا» را كه يكي جهان‌شناسي تركيبي و ديگري طريق عملي وصول به حقيقت را در بر دارد، در نظر گرفته و سرانجام دو مكتب «مي‌مانسا» را كه يكي در تكاليف مذهبي غور مي‌كند و ديگري به معرفت برهمن ديده مي‌گشايد بررسي مي‌كند، و مي‌كوشد تا حقايق منزل ودايي را با شيوه تفحص و تحقيق فلسفي تلفيق كند.

کتاب حاضر را انتشارات امیر کبیر در قطع وزیری و با قیمت 45 هزار تومان برای هشتمین بار تجدید چاپ  کرده است.

کد خبر 517706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha