مشارکت دولت در ساخت فضاهای مذهبی نباید مانع از مشارکت مردمی شود

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مشارکت دولت در ساخت و بازسازی بناهای مذهبی گفت: مشارکت دولت در این امر نباید مانعی برای مشارکت مردمی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، استاندار آذربایجان شرقی عصر روز گذشته (21 تیر) در جمع خبرنگاران، اعتبارات فرهنگی را نیازمند بازنگری عنوان کرد و گفت: روحانیان انتظار دارند بخش قابل توجه احیا و عمران مساجد و مراکز دینی از محل اعتبارات فرهنگی باشد که باید توجه داشت این کار در دولت‌های قبلی از محل مشارکت‌های مردمی انجام می‌شد.


وی افزود: هرچند دولت امروز به موضوع بازسازی و رسیدگی به ابنیه و فضاهای مذهبی، بودجه ویژه‌ای اختصاص داده است، اما این کار نباید به مشارکت مردمی لطمه بزند.


بیگی بر استفاده از ظرفیت موقوفات در رسیدگی به بقاع متبرکه، مساجد، حسینیه‌ها و حوزه‌های علمیه تاکید کرد و ابراز داشت: منابع دولت در این خصوص محدود است و دولت امکان بازسازی همه مکان‌های مذهبی تاریخی را ندارد.


وی در ادامه از امضای موافقت‌نامه با مرکز حوزه‌های علمیه در قم برای احداث حوزه علمیه تبریز خبر داد و گفت: حوزه علمیه تبریز باید جایگاه تاریخی خود را بازیابد و در این خصوص قریب به 40 هکتار زمین در تبریز برای ساختمان این حوزه اختصاص یافته و از جانب دولت نیز 40 میلیارد ریال بودجه در نظر گرفته شده است.


استاندار آذربایجان شرقی در خصوص برخورد نیروهای انتظامی با بدحجابی نیز گفت: نگاه دولت به موضوع حجاب و عفاف نگاه امنیتی نیست و این مشکل صرفا باید با آموزش و تذکر برطرف شود.


وی با بیان اینکه برخورد با برخی از ناهنجاری‌ها در این خصوص بر عهده مراجع قضایی است گفت: آنچه بیشتر شاهد هستیم از موضع ارشاد است و اگر غیر از این مشاهده شود قابل پیگیری است.


استاندار آذربایجان شرقی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در خصوص افزایش یکی از نمایندگان استان در مجلس گفت: آذربایجان شرقی در اولویت بیست و ششم این موضوع است و باید با در نظر گرفتن اولویت‌ها از این فرصت استفاده کنیم و این طور نباشد که شیرینی این امتیاز با برخی بداخلاقی‌ها و بدسلیقگی‌ها به تلخی مبدل شود.


وی با بیان روند مذاکرات و کارشناسی‌های صورت گرفته در این خصوص اظهار داشت: گزینه‌های متعددی در این موضوع مطرح است که ابتدا باید در وزارت کشور بررسی شده و سپس در هیئت وزیران و نهایتا در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.


بیگی افزود: براساس تصمیمات اتخاذ شده در دولت، قرار است یک نماینده به مجموع نمایندگان آذربایجان شرقی اضافه شود که البته در این ارتباط استان ما در اولویت 26 قرار گرفته است.


وی اظهارداشت: با وجود این، دولت به جهت اهمیت و جایگاه خاص آذربایجان شرقی در معادلات سیاسی و اجتماعی یکی از 20 سهیمه اضافی برای مجلس دوره آینده را به این استان اختصاص داده است.


بیگی با اشاره به درخواست ها و پیشنهادات مختلف آذربایجان شرقی برای اختصاص یک سهمیه به نمایندگان استان در مجلس، گفت: حوزه های انتخابیه مرند، جلفا، تبریز، آذرشهر، اسکو، مراغه، عجبشیر و اهر، هریس از جمله حوزه هایی بودند که برای اختصاص سهمیه مذکور پیشنهاد شد.
 

وی افزود: مدیریت استان با بررسی تمامی جوانب و موقعیت های سیاسی، جمعیتی و اجتماعی حوزه های فوق در نهایت اختصاص یک نماینده به شهرستان عجبشیر و جدایی این شهر از حوزه انتخابیه مراغه را مورد تائید قرار داد.


بیگی، در پاسخ به این سئوال که شرایط جمعیتی شهرستان عجبشیر برای اختصاص یک کرسی مجلس مناسب نیست، تصریح کرد: شاخص جمعیت هرچند یکی از شرایط مهم است، اما تعیین کننده نیست.


وی یادآورشد: البته تصمیم مدیریت استان برای اختصاص یک نماینده به شهرستان عجبشیر قطعی نبوده و در این زمینه تصمیم نهایی بر عهده دولت و مجلس شورای اسلامی است.


استاندار آذربایجان شرقی گفت: اهالی شهرهای عجبشیر و آذرشهر حاضر به پذیرش نماینده مشترک در دوره آینده مجلس شورای اسلامی نیستند.
 

پایان پیام/

کد خبر 51768

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha