خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بازار ایران بزرگترین بازار نوظهور از زمان فروپاشی شوروی، ادعاهای جدید عادل الجبیر، آزادی ۱۱.۸ میلیون دلار سرمایههای مسدود شده ایران در سوئیس، آمریکا قصد هم پیمانی جدید با ایران را ندارد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
کره جنوبی محدودیتهای تجاری با ایران را لغو کرد
به دنبال رفع تحریمهای بینالمللی علیه ایران، دولت کره جنوبی نیز اعلام کرد که سئول محدودیتهایش در زمینه تجارت و سرمایه گذاری در ایران را رفع میکند.
نهادها و وزارتخانههای درگیر در تحریمهای ایران از جمله وزارت دارایی، وزارت خارجه و وزارت تجارت و بانک کره اواخر روز یک شنبه طی یک بیانیه خبری اعلام کردند که آنها محدودیتهای تجاری با ایران را لغو میکنند.
این اقدام به شرکتهای این کشور اجازه میدهد تا برای حضور در صنعت نفت و گاز ایران، که احتمالا با رفع تحریمها بسیاری رقابتی خواهد بود، تلاش کنند.
سئول از سال 2010 و برای همراهی با متحدش آمریکا، تحریمهای اقتصادی و تجاری را علیه تهران اعمال کرده بود.
دولت سئول همچنین اعلام کرد که به دببال رفع محدودیتها برای تراکشنهای مالی با نهادهای مالی ایرانی، این کشور واردات نفت خود از تهران را بدون سقف خواهد کرد.
براساس این گزارش، تا قبل از سال 2010 که کره جنوبی به جمع تحریم کنندگان ایران بپیوندد، ایران ششمین بازار بزرگ شرکتهای تولیدی کره جنوبی محسوب میشد.
دولت ژاپن هم روز جمعه به تبعیت از کشورهای غربی و در پی اجرایی شدن توافق هستهای ایران و گروه موسوم به 1+5، لغو تحریمهای یکجانبه این کشور علیه ایران را تصویب کرد.
بازار ایران بزرگترین بازار نوظهور از زمان فروپاشی شوروی است/ روایت غربیها درباره ایران را قبول ندارم
لرد لامونت سیاستمدار انگلیسی و نماینده ویژه تجاری بریتانیا در امور ایران میگوید که بازار نوظهور ایران بزرگترین بازار نوظهور از زمان فروپاشی شوروی سابق است.
وی که به تازگی به عنوان نماینده تجاری بریتانیا در امور ایران منصوب شده است، نسبت به سود شرکتهای انگلیسی در ایران ابراز خوشبینی کرد و تاکید کرد که لغو تحریمها فرصتهای زیادی را فراهم آورده است.
وی به ایندیپندنت گفت: ایران چهارمین ذخایر نفت و دومین ذخایر بزرگ گاز جهان را داراست و این 2 مقوله روی هم ایران را یکی از کشورهای سرشار از انرژی جهان قرار داده است و برخلاف دیگر کشورهای تولید کننده نفت، اقتصاد ایران دارای ابعاد و جنبههای دیگری نیز است.
لامونت اضافه کرد؛ ایران دارای کارخانه تولید خودرو است که این کارخانه تمایل به همکاری با شرکتهای خارجی دارد.
با این حال وی تاکید کرد که تجارت انگلیس با ایرات مایلها با کشورهای دیگر فاصله دارد و به عنوان مثال یک هفتم تجارت آلمان با ایران است و حتی پایینتر از آمریکاست که تجارت با ایران را غیرقانونی کرده است. وی تاکید کرد که اکنون یک فرصت ویژه به وجود آمده است تا این شرایط را تغییر دهیم.
لرد لامونت که قبلا نیز رئیس اتاق تجارت ایران-انگلیس بوده است درباره نقش منفی ایران در معادلات منطقهای گفت: من روایت غرب درباره ایران را قبول ندارم. غربیها درباره مداخله ایران در دیگر کشورها صحبت میکنند اما وقتی آل سعود در یمن دخالت میکند و یا شورشیان سوری را تامین مالی و تسلیحاتی میکند آنها درباره مداخلات عربستان سعودی چیزی نمیگویند.
وی تاکید کرد که این تقصیر ایران نیست که نفوذش در عراق زیاد شده است؛ نفوذ ایران در منطقه به خاطر اقدامات غربیها زیاد شده است. این ایران نبود که صدام را ساقط کرد.
وی دوازدهمین نماینده تجاری انگلیس در ایران است که توسط دیوید کامرون نخست وزیر این کشور منصوب شده است.
بانکهای بزرگ اروپایی همچنان نگران واکنش آمریکا به تبادلاتشان با ایران هستند
یک روزنامه انگلیبسی از نگرانیهای بانکهای اروپایی برای تعامل با ایران و خطر واکنش آمریکا به این تعامل خبر داده است.
گاردین در گزارشی نوشت: «بانکهای بزرگ اروپا همچنان درباره تبادلات تجاری با ایران نگرانی دارند. تحریمها برداشته شدند اما عدم قطعیت در رویکرد و موضعگیری مقامات آمریکایی سبب بی میلی بانکها برای ارائه خدمات پرداختی هستند».
این روزنامه نوشت: «یک هفته از رفع تحریمهای ایران گذشته اما بانکهای بزرگ اروپا همچنان برای مدیریت کردن ارائه خدمات پرداخت ایرانی بی میل هستند چون درباره اینکه آنها اولین بانکی باشند که با واکنش مقامات آمریکایی مواجه شوند، نگرانی دارند».
گاردین ادامه داد: «با وجود ارائه اطلاعات و راهنمایی وزارت خزانهداری آمریکا برای اطمینان بخشی به اروپا درباره ممکن بودن تعامل تجاری با ایران، بانکهای بزرگ اروپا همچنان احتیاط در پیش گرفتهاند».
این رسانه انگلیسی با اشاره به دستور العمل آمریکا به بانکهای اروپایی درباره تبادلات با ایران نوشته است: «ادارات مربوط به تبعیت از تحریمها در بانکهای بزرگ مشغول بررسی راهنما و مجوز 50 صفحهای دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا هستند. برخی میگویند متن این راهنما آنقدر پیچیده است که شاید سبب ممانعت از بازگشت تاجران به ایران شود و برخی دیگر نگران آنند که شاید راه را برای تفسیر باز بگذارد».
در ادامه گزارش هم آمده است: «روحیه عمومی آن است که صبر کنند و بگذارند که دیگران اول ریسک کنند. البته بانکهای کوچکتر یا بانکهای چین و روسیه درباره بازار آمریکا نگرانی ندارند و شاید راه را(درباره تعامل با ایران) باز کنند».
در بخش دیگری از این گزارش هم میخوانیم: «بانکها به طور خاص درباره تحریمهای اولیه آمریکا در ارتباط با تروریسم و نقض حقوق بشر که علیه ایران باقی است، نگرانی دارند».
در گزارش گاردین تصریح شده است: «یک بازرگان سوئیسی که هفته جاری از دو بانک بزرگ این کشور دیدن کرد، گفت که به او گفته شده این بانکها منتظر هستند تا ابتدا دیگر بانکها (در تعامل با ایران) تلاش کنند و واکنش آمریکاییها را ببینند».
ادعاهای جدید عادل الجبیر
وزیر امور خارجه عربستان سعودی در سخنانی ضد ایرانی، جمهوری اسلامی را متهم به دخالت در امور کشورهای عرب همسایه نمود و به طور ضمنی میانجیگری برخی کشورها را برای تنش زدایی بین تهران و ریاض رد کرد.
به نوشته روزنامه «گلف تایمز» «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی که امروز یکشنبه در مجمع همکاری کشورهای عربی و هند حضور داشت، وجود هرگونه میانجیگری را بین کشورش با ایران رد کرد.
الجبیر در بخشی از سخنان خود گفت: «مادامیکه ایران واکنش مثبتی ( تغییر رفتار) نشان ندهد ، هیچ میانجیگری در کار نخواهد بود.»
وزیر خارجه عربستان سعودی در ادامه مدعی شد که ایران در پی سیاست خصمانه در قبال جهان عرب چون مداخله در امور داخلی کشورها، کاشتن بذر فتنه و حمایت از تروریسم است.
عادل الجبیر سپس گفت که شواهد مستحکمی از خصومت ایران وجود دارد و این کشور در فهرست سازمان ملل متحد و دیگر کشورها چون عربستان سعودی در زمینه حمایت از خرابکاران قرار دارد.
وزیر خارجه عربستان در بخش دیگری از سخنان ضد ایرانی خود گفت که ایران موسسات دولتی دارد که در نقش سازمانهای تروریستی عمل میکنند و البته در بین مقامهای ایرانی و موسسات این کشور نیز افرادی هستند که به خاطر فعالیتهای تروریستی تحت تعقیب هستند.
وزیر خارجه عربستان سعودی در خاتمه سخنان خود افزود، این وضعیت زمانی تغییر مییابد که ایران سیاست و رویکرد خود را در راستای ترویج حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها به منظور مشاهده روابط بهتر با دیگر کشورهای منطقه تغییر دهد.
سرانجام ۱۱.۸ میلیون دلار سرمایههای مسدود شده ایران در سوئیس آزاد شد
مقامهای سوئیس از آزاد شدن 11.8 میلیون دلار برابر با 12 میلیون فرانک سوئیس از سرمایههای ایران در بانکهای این کشور بعد از اجرای برجام خبر دادند.
به گزارش وبگاه «سوئیس اینفو» سرمایههای ایران در بانکهای سوئیس از سال 2007 تا 2012 به خاطر اعمال تحریمها غیر قابل خروج شده بود.
سخنگوی وزارت امور اقتصاد سوئیس امروز تایید کرد که پولهای ایران اینک آزاد شدهاند. سرمایههایی که متعلق به اشخاص، شرکتها و موسسات دولتی هستند.
آن طور که تخمین زده میشود ایران اینک با آزادی سرمایه های مسدود شده اش از سوی بانک های مختلف جهانی حدود 32 میلیارد دلار فرانک سوئیس در اختیار خواهد داشت .
این منبع خبری در خاتمه ضمن اشاره به فرصت های جدید پیش آمده برای تجارت با ایران از عزم شرکت های سوئیسی برای حضور در بازار ایران خبر داد.
مهر:
برجام مانع فعالیتهای آشکار موشکی ایران نخواهد بود
موسسه واشنگتن در گزارشی تحت عنوان «خاورمیانه پس از برجام» به قلم «مایکل سینگ» برای برنامه هسته ای ایران نوشت: علیرغم تحولات تاسف باری که طی سال های اخیر در خاورمیانه رخ داده است منافع آمریکا در این منطقه به صورت ریشه ای تغییر نکرده است. این منافع شامل عوامل متعددی همچون ممنوعیت گسترش سلاح های هسته ای، مبارزه با تروریسم، تبادل آزاد انرژی و تجارت و امنیت اسرائیل است اما موانعی که مانع از تقویت و توسعه منافع آمریکا در خاورمیانه می شود به طور آشکار تغییر کرده است و شامل برجام نمی شود.
ظهور گروه تروریستی داعش و سقوط هم پیمانان [آمریکا] در منطقه همچون مصر، تونس و دیگر کشورها نیازمند تدوین استراتژی جدید است یعنی مجموعه اقداماتی که با توجه موانع و فرصت های فرا روی امریکا بهترین فرصت را برای تقویت منافع آمریکا در منطقه تامین کند.
در مورد سیاست آمریکا در قبال ایران نیز باید گفت که سیاست واشنگتن در این زمینه باید مبتنی بر منع گسترش سلاح هسته ای در خاورمیانه باشد و در شرایطی که برجام برخی ابزارآلات مفید را در این زمینه فراهم می کند (اقداماتی همچون افزایش بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی و ملزم کردن ایران به اجرای تدابیر پیشگیرانه قاطع) اما در عین حال از نقاط ضعف بزرگی نیز رنج می برد.
در ادامه گزارش ادعا شده است که طرح مذکور برای ممانعت از ایران در تلاش برای دستیابی محرمانه به سلاح هسته ای قوی نیست و به این کشور اجازه می دهد عملیات پژوهش و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته ادامه دهد به طوری که بتواند از طریق آنها تاسیسات کوچک و محرمانه ای را برای غنی سازی اورانیوم احداث کند. همچنین برجام به ایران اجازه می دهد این کشور برنامه های موشک بالستیک را به صورت علنی پیگیری کند و در طی ۸ سال برای این امر کمک های بین المللی دریافت کند. به دلیل اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی در هر زمان و مکانی اختیار بازرسی تاسیسات ایران را ندارد، شناسایی برنامه های محرمانه مربوط به سلاح هسته ای ایران دشوار خواهد بود.
برای رفع چنین نقاط ضعفی توصیه هایی می شود که به شرح زیر است:
بهتر است تلاش های آژانس بین المللی انرژی اتمی برای دستیابی به افراد مرتبط با ابعاد نظامی احتمالی از سر گرفته شود و این امر از طریق احکام اجرایی وارده در پروتکل الحاقی و برجام انجام شود.
بهتر است به جای تعیین زمان بازرسی از ۲۴ ساعت قبل، شرط بازرسی ظرف ۲۴ ساعت در پروتکل الحاقی اجرایی شود و این امر به موجب ساز و کار حل و فصل مناقشات که در برجام درج شده است انجام شود.
آمریکا، اتحادیه اروپا و سایر شرکا با یکدیگر بر سر این موضوع اتفاق نظر داشته باشند در صورتی که ایران در همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی سهل انگاری کند فهرست تحریم ها از طریق ساز و کار حل مناقشات اجرایی شود.
آمریکا و هم پیمانان آن در آژانس بین المللی انرژی اتمی بودجه ای که برای اجرای ماموریت آژانس نیاز است را به قوی ترین شکل ممکن تامین کنند.
آمریکا و هم پیمانان آن باید در عملیات بازدارنده که آمادگی برای استفاده از گزینه نظامی است سرمایه گذاری کنند به طوری که در صورتی که ایران با برجام مخالفت کند از آن استفاده شود. این سرمایه گذاری باید در زمینه نیروی دریایی بزرگ باشد به طوری که مناطق جغرافیایی متعدد را پوشش دهد تا آمریکا ناگزیر به انتخاب آسیا و خاورمیانه نباشد.
آمریکا و اتحادیه اروپا و هم پیمانان آن ساز و کار لازم را برای جلوگیری از صدور کالاهای غیر قانونی ایران تدوین کنند.
شایان ذکر است راهکارهای مذکور در صورتی اجرایی خواهد شد که اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان و آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک حمایت کنند اما تضمینی وجود ندارد که انتخابات آتی در فرانسه و آلمان و دیگر مناطق ضامن حمایت این دولت ها از طرح مذکور باشند در غیر اینصورت واشنگتن گزینه ای جز بازنگری در پایبندی خود به طرح کاری مشترک و فراگیر نخواهد داشت.
آمریکا قصد هم پیمانی جدید با ایران را ندارد
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس اطمینان داد با وجود گرم شدن روابط بین تهران و واشنگتن، آمریکا قصد نزدیک شدن به ایران را ندارد.
وی خطاب یه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گفت: روابط بین ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بر اساس منافع، دفاع مشترک است و من فکر نمی کنم که تردیدی در ذهن ها باشد که آمریکا در قبال تهدید خارجی در کنار آنها خواهد ایستاد.
بنا بر این گزارش وی پیش از دیدار با ملک سلمان پادشاه عربستان این اظهارات را با هدف رفع نگرانی های آنها درباره توافق هسته ای با ایران و اجرایی شدن آن اعلام داشت.
کانادا ظرف دو ماه آینده درباره لغو تحریم های ایران تصمیم می گیرد
«جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا در داووس در پاسخ به این سوال که آیا تحریم های ایران ظرف یک یا دو ماه اینده لغو خواهند شد، گفت: در این خصوص در کابینه تصمیم گیری خواهد شد.
با اینحال «برایان تابین» وزیر سابق کابینه دولت کانادا به خبرگزاری اسپوتنیک در این خصوص گفته بود که به احتمال زیاد کانادا برای رفع تحریم های ایران از سیاست های آمریکا تبعیت خواهد کرد.
«استفان دیون» وزیر خارجه کانادا پیشتر از احتمال رفع تحریمهای ایران خبر داده بود.
ایرنا:
گشایش مرکز حمایت از تعاملات اقتصادی با ایران در کره جنوبی
کره جنوبی در راستای حضور گسترده در بازار ایران و فراهم شدن زمینه های مناسب تر برای این حضور، مرکزی را دایر کرده است تا از شرکت هایی که خواستار توسعه همکاریهای اقتصادی و گسترش تعاملات خود با همتایان ایرانی هستند، حمایت کند. این مرکز که راه اندازی رسمی آن امروز - دوشنبه - از سوی وزارت دارایی کره جنوبی اعلام شده، قصد دارد علاوه بر حمایت، روابط بازرگانی میان شرکت های فعال این کشور در حوزه اقتصادی را با ایران تسهیل نماید.
«چویی سانگ موک» معاون وزیر دارایی کره جنوبی در مراسم افتتاح این مرکز در شهر سئول اعلام کرد که این مرکز پشتیبانی علاوه بر ارائه خدمات مشاوره ای به شرکت های کره ای، در زمینه تعامل با جمهوری اسلامی ایران نیز خواهد پرداخت.
به گفته وی، شرکت های فعال در حوزه بیمه و «بانک صادرات و واردات» کره جنوبی نیز از جمله مراکزی هستند که در قالب مرکز حمایت از صادرات و همکاری اقتصادی با ایران به ارائه خدمات به شرکت های کره ای خواهند پرداخت.
معاون وزیر دارایی کره جنوبی همچنین تصریح کرد که این مرکز در جهت تسهیل تعامل شرکت های کره ای برای همکاری با همتایان ایرانی تاسیس شده و در این قالب فعالیت خود را رسما از امروز آغاز می کند.
او در عین حال وضعیت کنونی بازار ایران و فرصت های نهفته شده در اقتصاد کشورمان را موهبتی مهم برای تاجران و شرکت های اقتصادی کره توصیف کرد که فعالان این عرصه باید از آن به بهترین شکل استفاده کنند.
به گزارش یونهاپ، وزیر صنعت و تجارت کره جنوبی اخیرا و با اعلام لغو تحریم های بین المللی علیه کشورمان، از تمامی نهادهای اقتصادی کشورش خواست با ارزیابی و بررسی های همه جانبه، هر چه سریعتر شرایط همکاری و حضور خود در بازار ایران را فراهم سازند.
از سوی دیگر چندی پیش نیز بخش های تجاری، بازرگانی و صنعتی کره جنوبی نیز با انتشار بیانیه های جداگانه ای اعلام کردند که پس از تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی و اجرایی شدن برجام و همچنین دستور ویژه دولت مرکزی این کشور، گسترش همکاری های تجاری با ایران را در دستور کار قرار داده اند.
در راستای اجرای برجام و رفع تحریم های ناعادلانه علیه ایران، بانک مرکزی کره جنوبی نیز تحریم های اعمال شده علیه کشورمان را لغو کرد و «بانک واردات - صادرات» این کشور نیز از امضای توافقنامه جدید به منظور ایجاد تسهیلات مالی برای شرکت های فعال کره ای در ایران به مبلغ 5 میلیارد یورو خبر داده است.
ایران و صربستان امکانات گسترده برای پروسه های مشترک کشاورزی دارند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان در مصاحبه ای با ماهنامه معتبر کشاورزی «آگرو بیزینس» چاپ بلگراد گفت: ایران و صربستان با امکانات گسترده ای که دارند می توانند در عرصه های مختلف از جمله کشاورزی پروسه های مشترکی را اجرایی کنند.
مجید فهیم پور در این مصاحبه افزود: اکنون پس از اجرایی شدن برجام و مساعد شدن فضای مناسب صربستان و ایران می توانند همکاری های بسیار خوب و گسترده ای را در حوزه های مختلف بخصوص کشاورزی داشته باشند.
فهیم پور به امور مربوط به کشاورزی در منطقه بالکان و علاقمندی دو کشور برای توسعه روابط و همکاری ها اشاره کرد و افزود: سفر مقامات صربستان به ایران در سال گذشته از جمله؛ ایویتسا داچیچ معاون اول نخست وزیر و وزیر امور خارجه، مایا گویکوویچ رئیس پارلمان، راسیم لیاییچ معاون نخست وزیر و وزیر گردشگری، تجارت و ارتباطات صربستان و همچنین سفر هیات های ایرانی به صربستان نشان دهنده عزم راسخ دو کشور برای گسترش همکاری ها است.
سفیر کشورمان در بلگراد همچنین در این مصاحبه با اشاره به برگزاری چهاردهمین کمیسیون مشترک اقتصادی صربستان و ایران در تهران که چندین تفاهم نامه همکاری از جمله در زمینه گردشکری امضا شد، گفت: در سفر هیات ایرانی به صربستان در اواخر سال گذشته میلادی که در صدر آن عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت کشاورزی جمهوری اسلامی ایران قرار داشت در دیدار با سنژانا بوگوساولیویچ بوشکوویچ وزیر کشاورزی و محیط صربستان بر گسترش و توسعه همکاری های کشاورزی به ویژه در عرصه حفاظت از گیاهان، تولید دانه و محصولات کشاورزی تاکید شد.
فهیم پور همچنین برگزاری همایش های مشترک بین مراکز تحقیقاتی وتجاری درحوزه کشاورزی و همکاری در کشت فرا سرزمینی برای افزایش امنیت غذایی را جهت توسعه همکاری بین ایران وصربستان درحوزه کشاورزی بسیار مهم دانست.
وی در ادامه گفت و گو با ماهنامه آگرو بیزینس با ارایه توضیحاتی درمورد همکاری درکشت فرا سرزمینی و اینکه شرکت های ایرانی می توانند از زمین کشورهای دیگر برای کشت استفاده کنند، گفت: ما صربستان را به عنوان هدفی جهت کشت فرا سرزمینی در نظر داریم که در این خصوص در حال مطالعات هستیم.
وی همچنین توسعه همکاری های علمی و فناوری و کارهای تحقیقاتی درحوزه های کشاورزی را به عنوان دیگر زمینه همکاری بین دو کشور عنوان کرد.
سفیر ایران در بلگراد با اشاره به اینکه همکاری های صربستان و ایران در شاخه کشاورزی درگذشته درسطح بالایی بخصوص در زمینه های تولیدات و محصولات مختلف کشاورزی بوده است، گفت: در ملاقات بین مقامات صربستان و ایران در سال گذشته در بلگراد برای احیای همکاری های دو کشور در سطح بسیار مطلوب گفت وگو و تبادل نظر شده است که اجرایی این گفت و گوها را طی سال جاری انتظار داریم.
وی افزود: دو کشور همکاری های خود را درحوزه کشاورزی در زمینه های دانه های گندم، جو، ذرت، آفتابگردان و سایر محصولات زراعی و سبزیجات و صیفی جات شروع کرده و در حال گسترش این همکاری ها هستند.
فهیم پور همچنین امکانات دو کشور را برای توسعه همکاری های اقتصادی درتمامی زمینه ها بویژه درزمینه های کشاورزی چه دربخش های دولتی و خصوصی، گسترده دانست و از بازرگانان صربستان برای تبادل اطلاعات با همتایان ایرانی خود جهت شرکت در نمایشگاه های ایران و همچنین تشکیل جلسات مشترک دعوت کرد.
وی همکاری های دانشگاهی و کارهای پژوهشی و تحقیقاتی بین دانشکده های کشاورزی بلگراد و نووی ساد و دانشکده های کشاورزی ایران را از دیگر ابعاد همکاری بین ایران و صربستان در گسترش همکاری های دو جانبه دانست و گفت که در این رابطه گفت و گوهایی بین مقامات دو کشور انجام شده است.
سفیر کشورمان در ادامه گفت و گوی خود با این ماهنامه کشاورزی به تبادل هیات های اقتصادی و تجاری بین ایران و صربستان اشاره کرد و گفت: چنین امری نه تنها موجب آشنایی بیشتر طرفین می شود بلکه پایه و اساسی برای گسترش همکاری های دو جانبه را فراهم می آورد.
فهیم پور همچنین با اشاره به اینکه ایران در کنار تولیدات صنایع مختلف می تواند صادرات پسته، خرما، خشکبار، خاویار، زعفران و انواع شکلات نیز به صربستان صادر کند، گفت: ایران می تواند در کنار دیگر تولیدات صنایع مختلف از صربستان محصولات کشاورزی از جمله ذرت، سویا و دانه های روغنی وارد کند.
وی اظهارداشت ، صادرات انواع خشکبار اکنون از ایران به صربستان انجام می شود و همچنین در زمینه صادرات دانه های گندم و دیگر تولیدات کشاورزی صربستان به ایران همکاری هم اکنون وجود دارد.
وی همچنین روابط تهران و بلگراد را سنتی و دوستانه و فرهنگ دو ملت را بسیار نزدیک به یکدیگر دانست و گفت که همکاری های گردشگری نیز یکی دیگر از راه های همکاری و آشنایی بیشتر مردم با امکانات دو کشور به شمار می رود که در آینده نزدیک دو تور گردشگری ایرانی هر کدام با 300 گردشگر برای سیاحت به صربستان می آیند.
ماهنامه آگر بیزینس صربستان در این مصاحبه به امکانات بزرگ ایران از نقطه نظر صنایع مختلف، جمعیت، وسعت، تعداد استان ها، نژادها ، قومیت ها، دانشگاه ها، تاریخ، تمدن و فرهنگ غنی و همچنین تعداد همسایه ها و بازار 400 میلیون نفری که ایران به آن دسترسی دارد اشاره کرده و در بخش دیگری، از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از دارندگان بزرگترین ذخایر نفت و گاز در جهان یاد کرده است.
نظر شما