توصیف معاون فرهنگی از دو کتابفروشی در پایتخت کتاب ایران/ به «فرهنگ» امنیتی نگاه نمی‌کنیم

خبرگزاری شبستان: معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر شنبه ۳ بهمن ماه با حضور در کتابفروشی لارستان با اهالی کتاب و نشر دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار با اهالی کتاب و نشر در جمع خبرنگاران به سوالات آنها پاسخ داد. وی

 

توصیف معاون فرهنگی از دو کتابفروشی در پایتخت کتاب ایران

وی در پاسخ به سوالی درباره شرح گزارش دیدار از کتابفروشی مهام اهواز (پایتخت کتاب ایران) گفت: سیصدمین نمایشگاه استانی در اهواز برگزار شد و  طبق برنامه سفرهای استانی، در این شهر از دو کتابفروشی مهام و رشد بازدید کردم. کتابفروشی مهام چند ویژگی قابل توجه داشت و که می‌تواند به‌ عنوان یک پروژه قابل‌ توجه مطرح شود. کتابفروشی مهام، کتابفروشی است که ویژگی اول و مهم آن وقفی بودن آن است؛ پدربزرگ آقای مدنیان، آن را وقف کرده و کتابفروشی نیز در حقیقت برخاسته از این مجموعه موقوفه است. ما وقف‌های متعددی در تاریخ فرهنگ ایران داشتیم که برخی از آنها مربوط به کتاب بوده که در نوع خودش اندک نیز نبوده است. امروز نیز اگر وقف به حوزه کتاب بیاید می‌تواند پدیده‌ای قابل گسترش باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: ویژگی دوم این بود که کتابفروشی ما هم یک کتابفروشی بسیار شیک و امروزی بود که در دو طبقه ساخته شده است؛ طبقه پایین آن به بخش کتاب‌های عمومی و طبقه بالایی مختص کتاب‌های آموزشی و کمک درسی است و نکته قابل توجه برای من شلوغ بودن طبقه‌های عمومی این کتابفروشی بود.

 

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ویژگی سوم در این کتابفروشی این بود که در هر بخشی افرادی مشغول به خدمت هستند ترکیبی از مشاور مطالعه و فروشنده‌اند. در واقع باید بگویم من در این مکان با انباری از کتاب در هم‌ ریخته مواجه نشدم بلکه کتاب‌ها طبقه‌بندی شده و در کنار آن در هر بخشی صرفاً به فروشنده بسنده نشده و مشاور و راهنمای کتاب هم در نظر گرفته‌ شده بود.

 

وی تصریح کرد: در واقع در این کتابفروشی با یک انبار بزرگ از کتاب‌های درهم‌ریخته در این کتابفروشی مواجه نبودم. نکات دیگری که به عنوان ویژگی می‌توان برای کتابفروشی مهام برشمرد؛ این است که این کتابفروشی هر دو ماه یکبار، یک خبرنامه چاپ می‌کند که با توجه به علاقه قابل تحسینی که به نویسندگان استان خودشان داشتند، پشت جلد آن خبرنامه، تصاویر و یا آثاری از نویسندگان خوزستانی بود، ضمن اینکه این خبرنامه در رشد فروش کتاب این کتابفروشی هم بسیار موثر بود. ویژگی دیگر این بود که این کتابفروشی، کتاب‌هایش را در روزهای پنجشنبه با ۱۵ درصد تخفیف عرضه می‌کند و آن‌گونه که مسئولانش ابراز می‌کردند، در این روز کتابفروشی مهام شلوغ می‌شد و من این را دیدم.

 

صالحی همچنین درباره کتابفروشی رشد که در مرکز شهر اهواز قرار دارد، گفت: این کتابفروشی هم که به اعتبار ۲۰ سال فعالیتش، از کتابفروشی‌های پرمشتری اهواز است، در چند طبقه بنا شده و آنقدر رونق دارد که باعث شده کتابفروشی‌های دیگری هم در کنار آن ایجاد شوند. این مجموعه در حال ساخت یک مجموعه ۹ طبقه که چهار طبقه آن را فروشگاه کتاب و چهار طبقه را انبار و یک طبقه را سالن آمفی‌تئاتر تشکیل می‌دهد، هستند و هم‌ اکنون علاوه بر فروش خوبی که در حوزه کتاب‌های آموزشی و کتاب درسی دارد، مراجعان زیادی هم در بخش کتاب‌های عمومی به خود جذب کرده است.

 

وی ادامه داد: بخش عمومی کتابفروشی رشد که ما از آن بازدید کردیم نیز مراجعان قابل‌توجهی داشت و به اعتبار سابقه‌ای که این کتابفروشی دارد یکی از پایگاه‌های اصلی فروش کتاب در اهواز به شمار می‌آید.

 

ما به حوزه فرهنگ امنیتی نگاه نمی‌کنیم

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال دیگری درباره فضای امنیتی در حوزه کتاب گفت: ما در فضای قانونی که در حوزه نشر و کتاب وجود دارد، عمل می‌کنیم و نه بر طبق سلیقه. نکته دوم این بود که ما به حوزه فرهنگ، امنیتی نگاه نمی‌کنیم. این دو در حقیقت معیار و نگاهی بوده که از آغاز دولت تدبیر و امید تا کنون مورد توجه جدی ما بوده است. طبیعی است که امنیت یکی از ارکان اصلی زندگی اجتماعی است، اما همه آن نیست. در یک گفت‌وگوی خلاق و فعال میان اهالی فرهنگ و کسانی که حوزه امنیت را تأمین می‌کنند می‌توان به ترکیب‌های نو و جدیدی رسید که پایدار باشند.

 

وی در پایان اظهار کرد: در حوزه امنیت. با همین نگاه در دوره جدید، گفت‌وگوهایی انجام شد و کسانی که متولی حوزه امنیت هستند در این گفت‌وگوها همراهی‌هایی با ما داشتند که بسیار راهگشا بود. ما امیدواریم این گفت‌وگوها همچنان تداوم پیدا کند و به نقاط مؤثرتر و ماندگارتر برسد.

 

کد خبر 517515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha